Competitie
Datum Zaterdag 25-08-2018
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 3636
Vertrek supportersbus: 13:15

VVOG kent prima start met winst op Eemdijk

VVOG heeft gisteren de lastige uitwedstrijd bij Eemdijk in winst om weten te zetten. De Harderwijkers kenden een lastige eerste helft, maar maakten het verschil in het begin van de tweede.

De confrontatie in Bunschoten was een weerzien met ex-trainer Hans van Arum. Van Arum kende een prima start door met Eemdijk de volgende ronde van de KNVB-beker te bereiken. VVOG kende daarentegen een valse start door in Meppel met 2-0 te verliezen van Alcides.

Van aftasten was in het begin van de wedstrijd totaal geen sprake. Eemdijk kreeg binnen drie minuten twee enorme kansen. Van de Dikkenberg kreeg een een-op-een kans met Rijnvis, maar Kurt redde VVOG. Daarna was Morrison gevaarlijk voor de thuisploeg met een prima schot.

VVOG moest in het eerste kwartier het initiatief aan Eemdijk laten, maar kwam na twintig minuten beter in het spel. Meulens en Biya kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit en achterin bleven de Groen Witten foutloos. Toch waren aan beide kanten de kansen schaars.

Na de rust kwam er een ander VVOG uit de kleedkamer. Eemdijk kwam niet onder de druk van VVOG vandaan en werd de eigen zestien ingedrukt. In de 52ste minuut kreeg VVOG loon naar werken. Mike Ahrens dribbelde naar binnen en schoot schitterend raak, 0-1.

VVOG rook bloed na de openingstreffer en Biya had met een knappe kopbal de 0-2 kunnen maken, de bal vloog echter net over de lat. Na een sterke fase van de Groen Witten, namen de Harderwijkers wat gas terug. Eemdijk kwam echter niet tot grote kansen.

De Groen Witten speelden de wedstrijd verdienstelijk uit en trokken de drie punten over de streep. Een prima begin van hopelijk een mooi seizoen!

Opstelling

Rijnvis
Vossebelt (Snijders), Hop, Braam, De Groot
Kersten, Kurt, Meulens (Bruinier)
Biya, Latupeirissa (Sturing), Ahrens

Scoreverloop

0-1, Ahrens

Voorbeschouwing Eemdijk - VVOG

VVOG is dit seizoen weer ingedeeld in de Derde Divisie A (Zaterdag). T.o.v. vorig seizoen is de samenstelling van de Derde Divisie A nogal gewijzigd.
Niet meer aanwezig:

Gepromoveerd naar de Tweede Divisie: Spakenburg, Scheveningen, Jong Almere City FC
Gedegradeerd naar de hoofdklasse: Magreb’90, ACV, Spijkenisse, Capelle.
De competitie verlaten: Jong FC Twente
Nieuwkomers zijn:
Gedegradeerd uit de Tweede Divisie: FC Lisse, De Dijk (Amsterdam) en Achilles’29 (Groesbeek)
Gepromoveerd de kampioenen uit de hoofdklasse A en B Zaterdag: Noordwijk (Hoofdklasse A) en Eemdijk (Hoofdklasse B)
Gepromoveerd uit de hoofdklasse A zondag : SJC (Noordwijk)
De periodekampioenen hoofdklasse Zaterdag (nacompetitie): Ajax zaterdag (Hoofdklasse B), Hoek en SteDoCo (Hoofdklasse A)

DE COMPETITIE DERDE DIVISIE A (Zaterdag)

Een prachtige competitie. Met een bezetting van een negental andere clubs t.o.v. het vorig seizoen, belooft het weer een mooie en spannende competitie te worden. Voorspellingen bij de start van de competitie is koffiedikkijken en is dus een zinloze bezigheid.
Zaterdag 25 augustus klinkt het startschot voor de seizoenopening van de competitie 2018-2019. De seizoenopening voor VVOG a.s. zaterdag, vindt plaats op sportpark De Vinken, bij de debutant in de Derde Divisie, Eemdijk, in Bunschoten. Aanvang wedstrijd 14.30 uur

DOELSTELLING VVOG:

Handhaven in de Derde Divisie. Laten we er met zijn allen een mooi seizoen van maken. Heel veel voetbal plezier.

EEMDIJK

Een korte kennismaking. De voetbalvereniging Eemdijk werd 21 juni 1979 opgericht. Omdat de vereniging Eemdijk van de gemeente geen toestemming kreeg zich in Eemdijk te vestigen werd de club gehuisvest in Bunschoten. Vanaf de oprichting, startend met één elftal, is de vereniging doorgegroeid naar negen seniorenteams en tien jeugdteams en het aantal is nog steeds groeiende. Het eerste elftal van De Diekers begon zijn victorie in de kelder van de KNVB-competitie. Na meermalen kampioen te zijn geweest in de toenmalige onderafdeling (Utrecht) speelt Eemdijk sinds het seizoen 1988-1989 zijn wedstrijden onder de vlag van de KNVB (promotie naar de vierde klasse).

Seizoen 1992-1993 behaalde Eemdijk de kampioenstitel in de 4e klasse D en promoveerde de ploeg naar de derde klasse, destijds de op drie na hoogste klasse in het zaterdag amateurvoetbal. Een geweldige prestatie van de “jonge” vereniging. Na het seizoen 1994-1995 werden de resultaten toch wat wisselvalliger en speelde Eemdijk seizoen 2001-2002 zelfs weer in de vierde klasse.
Seizoen 2004-2005 behaalde Eemdijk de kampioenstitel van de vierde klasse G en promoveerde de ploeg weer naar de derde klasse. Na twee seizoenen, in de derde klasse, promoveerde Eemdijk seizoen 2006-2007, via de nacompetitie naar de tweede klasse. Het verblijf in de tweede klasse was van korte duur. De tweede plaats in de eindstand van de competitie seizoen 2009-2010 was namelijk goed voor promotie naar de eerste klasse, door de versterkte promotieregeling (Invoering topklasse).
Seizoen 2014-2015 eindigde Eemdijk op de tweede plaats in de eerste klasse A, won de derde periodetitel en via de nacompetitie werd FC Breukelen met maar liefst met 5-1 afgetroefd en promoveerde Eemdijk naar de hoofdklasse.
Seizoen 2015-2016 hoofdklasse A, eindstand vijfde plaats.
Seizoen 2016-2017 hoofdklasse B, eindstand negende plaats.
Seizoen 2017-2018 hoofdklasse B, eindstand kampioen en promotie naar de Derde Divisie.
Indrukwekkend.

MUTATIES BIJ EEMDIJK
Trainer Patrick Loenen vertrok na één seizoen naar Sportlust'46. Hans van Arum (ex-trainer van VVOG), volgde Patrick Loenen op.
Acht spelers vetrokken bij Eemdijk en elf spelers kwamen de selectie van Eemdijk versterken.

Eemdijk kan terugzien op een goede oefenperiode en de twee KNVB Bekerduels.
Oefenwedstrijden:
04/08 Eemdijk - Spakenburg 0-3
07/08 FC Lienden - Eemdijk 0-1
11/08 Marken - Eemdijk 0-4
14/08 Eemdijk - DTS Ede 1-1
KNVB Beker:
18/08 Eemdijk - Vlissingen 3-0
22/08 UNA - Eemdijk 2-4
Scoreverloop:
5. Brian Boogers 1-0, 35. Syrano Morrison 1-1, 65. Teun Sebregts 2-1,
UNA dacht op rozen te zitten na de 2-1 voorsprong.
Het eindschot van Eemdijk was geweldig: 86. Klaas de Graaf 2-2, 89. Yannik Bouw 2-3, 90. Yannik Bouw 2-4
Eemdijk geplaats voor de eerste KNVB Bekerronde. Dat levert Eemdijk ongetwijfeld het nodige vertrouwen op, voor de aftrap van de competitie a.s. zaterdag op het eigen sportpark De Vinken, tegen VVOG.

VVOG

De wedstrijden in de oefenperiode van VVOG waren door het zoeken naar de juiste formatie niet geweldig, wel leerzaam. Helaas maakte VVOG dinsdag jl. een slechte beurt door de KNVB-Beker wedstrijd in Meppel, tegen het vorig seizoen, naar de zondag hoofdklasse gepromoveerde Alcides, met 2-0 te verliezen. Voor de technische staf en de selectie valt er nog veel werk te verrichten om de competitie
met succes te laten verlopen. Kennelijk is de technische staf er nog niet in geslaagd met de juiste samenstelling van het team en veldbezetting, van de toch duidelijk versterkte selectie, met een overtuigen goed gevoel aan de competitie te beginnen.
Zaterdag bij en tegen Eemdijk zou het geweldig zijn indien de staf erin slaagt, VVOG op het juiste spoor te zetten en met een klinkende overwinning laat zien, dat de ploeg zich goed voetballend, met grote inzet revancheert, van de slechte generale in Meppel en een uitstekend
competitiestart waar maakt. Veel succes.
De leiding van de wedstrijd is in handen van:
Scheidsrechter De heer C. Prooi.
Assistent-scheidsrechters: De heren D. Henkens en J. Hindriks.

Programma

25 augustus 2018
14:30 Eemdijk VVOG  
14:30 Harkemase Boys SJC  
14:30 DOVO Hoek  
14:30 FC Lisse ODIN 59  
14:30 Noordwijk Ajax  
15:00 ASWH ONS Sneek  
15:00 Quick Boys DVS'33 Ermelo  
17:00 De Dijk SteDoCo  
18:00 Achilles '29 FC Groningen  
01 september 2018
14:30 SteDoCo Noordwijk  
14:30 ODIN 59 Harkemase Boys  
14:30 Hoek Eemdijk  
14:30 Ajax ASWH  
14:30 DVS'33 Ermelo De Dijk  
14:30 VVOG FC Lisse  
15:00 ONS Sneek Achilles '29  
15:00 FC Groningen Quick Boys  
18:00 SJC DOVO

Locatie

De Kronkels 12
3752 LM Bunschoten