Competitie
Datum Zaterdag 06-05-2017
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 359
Veld 1
Scheidsrechter M.A. Roeleveld

VVOG zet zichzelf in beschamende tweede helft te kijk (1-5)

VVOG speelde vanmiddag voor de eer en ODIN’59 tegen het degradatie spook. Bij ODIN was de eerste 20 minuten daarvan nog weinig te merken. Het begon mak en VVOG kwam combinerend tot fraaie staaltjes voetbal. 

Dat leverde al in de 9de minuut de 1-0 op. Richard Gooijer zette van achteruit een prima aanval op met Jeffrey Arends, die met een bekeken voorzet Jeremy de Graaf bereikte. De topscorer wist zijn directe tegenspeler met een schitterende schijnbeweging het Strokelbos in te sturen en doelman Barry van Dijk met een geplaatst schot in de rechterhoek te verschalken 1-0. 

Er leek geen vuiltje aan de lucht. De wedstrijd kabbelde voort en VVOG bleef kansen krijgen. Een voorzet van Richard Gooijer wist Pernelly Biya alleen te schampen waardoor de kans op 2-0 verloren ging. Naarmate de rust in zicht kwam zakte het spelpeil echter steeds verder en het zou de tweede helft nog veel bedenkelijker worden vanuit Harderwijks oogpunt.

Waarschijnlijk is het Richard Plug, de trainer van ODIN, gelukt in de pauze het degradatie-spook uit de hoofden van zijn spelers te verjagen. BIJ VVOG moet gelurkt zijn aan een lege pijp.

In de 49ste minuut was het al raak. De snelle Nigel Hardenberg speelde zich op rechts goed vrij en passeerde Frans Koornberg in de lange hoek (1-1).

VVOG wisselde de geblesseerd geraakte Tim Muller voor de debuterende Denilcon Ramazan en Jeffrey Snijders voor Naoufal Boutachkourt. In de 57ste minuut was het de laatste die met een prachtige steekpass dwars door de verdediging Pernelly Biya voor de keeper zette. Keeper van Dijk kon Biya alleen nog stoppen door hem onder de kunstzoden te frommelen. Allemaal net buiten het strafschopgebied, maar toch voldoende voor rood. De vrije trap leverde niets op en ODIN moest verder met zijn tienen.

Nou daar bleken de Heemskerkers wel raad mee te weten! De wedstrijd kantelde volledig.

ODIN gooide nu alle remmen los en VVOG begon een potje onsamenhangend voetbal te spelen dat dit seizoen op de Strokel nog niet vertoond was. Met 10 tegen 11 ging er bij ODIN niet een tandje bij maar een heel tandwiel. ODIN profiteerde uitstekend van het feit dat VVOG zijn overtal in het geheel niet uitbuitte. Er veranderde niets aan de opstelling en ODIN wist 4 goals te scoren in een ondertal situatie. Zelden vertoond!

De 1-2 kwam op naam van Denzel Meijer die een voorzet zo goed als ongehinderd binnen kon koppen. Twee minuten daarna lag de 1-3 door de ingevallen Mart Willemse al achter de vanmiddag niet in zijn beste doen verkerende Frans Koornberg.

Het werd een regelrechte aanfluiting toen in de 86ste minuut de 1-4 viel door een kopbal van Milo Cremers. VVOG was nergens meer te bekennen, het was de tweede helft als los zand uiteen gevallen en ODIN wist in de laatste minuut zelfs nog de 1-5 binnen te tikken door Stefan Seijs.

Het was een tweede helft die helemaal niet paste als een afscheid van het trouwe thuispubliek. Een prachtig seizoen verdiende zo’n ondermaats (thuis)einde niet.

Voor het volgend seizoen is er nog tijd voldoende om het voetballen in een overtal-situatie te oefenen. Vanmiddag leek dat werkelijk nergens op. 

De pijp bleek overigens later in de kleedkamer te zijn gevonden. Helemaal leeg!

 

Opstelling

Koornberg
Gooijer Hop Muller (Ramazan) de Groot
Snijders (Boutachkourt) Braam de Klein
Arends de Graaf Biya

Scoreverloop

1-0, Jeremy de Graaf (9de minuut)
1-1, Nigel Hardenberg (49ste minuut)
1-2, Denzel Meijer (80ste minuut)
1-3, Mart Willemse (82ste minuut)
1-4, Milo Cremers (86ste minuut)
1-5, Stefan Seijs (90ste minuut)
Geel; Roelof de Groot

Voorbeschouwing VVOG - ODIN'59

ODIN’59 voor het eerst op bezoek bij VVOG op Sportpark De Strokel

Stukje geschiedenis ODIN’59

ODIN’59 staat voor: Ons Doel Is Nuttig 1959. Seizoen 2009-2010, debuut in de hoofdklasse. Het debuut in de hoofdklasse B, het seizoen waarin zestien clubs uit de drie hoofdklassen zouden promoveren, naar de nieuw te formeren topklasse seizoen 2010-2011, eindigde voor ODIN’59 op een tiende plaats in de eindstand. ODIN’59 bleef daarna actief in de hoofdklasse.

Seizoen 2012-2013 en 2014-2015 behaalde ODIN’59 een periodetitel. Het leverde beide keren geen klasseperiodetitel op, om mee te strijden voor een plaats in de topklasse. Bennekom in 2013 en DOVO in 2015 waren te sterk voor ODIN’59 (ook deze beide clubs werden in het verdere verloop van de promotie duels uitgeschakeld).

Seizoen 2015-2016 werd een succesvol seizoen voor ODIN’59. ODIN’59 behaalde het kampioenschap van de hoofdklasse A en promoveerde naar de Derde Divisie.

Huidige seizoen van ODIN'59

Het debuut in de derde Divisie was uitstekend. De openingswedstrijd werd een 1-1 bij Capelle gevolgd door overwinningen tegen FC Rijnvogels 4-1 bij Scheveningen 1-5, tegen IJsselmeervogels 2-0 en ODIN’59 was met ASWH en Lisse koploper in de Derde Divisie.

Na zeven wedstrijden bezette ODIN’59 de tweede plaats met 16 punten achter FC Lisse, 17 punten. (7-5- 1-1- 16 (18-5). Daarna werden de resultaten minder spectaculaire en bezette ODIN’59 na 12 wedstrijden (eerste periode) de zevende plaats in de competitie stand.12-5- 2-5- 17 (22-15). De terugval zette zich door met als resultaat, bij aanvang van de winterstop na 17 wedstrijden, was de ploeg afgedaald naar plaats veertien. (17-5- 4-8- 19 (29-26). ODIN’59 kreeg het moeilijk en belandde na 19 wedstrijden in de P/D zone. (nacompetitie).

Nu, na 32 wedstrijden bevindt ODIN’59 zich met SteDoCo nog steeds in de P/D zone. Beide clubs met 32 punten, slechts 2 punten boven FC Rijnvogels 30 punten, in de degradatiezone. Het is duidelijk dat de ploeg naar Harderwijk komt voor de drie punten. VVOG staat op een prachtige plaats in het linker rijtje en doel is deze plaats in de twee laatste competitie wedstrijden te behouden. Het is deze middag al weer de laatste thuiswedstrijd voor VVOG. Wij bedanken alle medewerkers, vrijwilligers, in wat voor functie dan ook, de supporters bij de thuis en uitwedstrijden, voor de steun in het afgelopen seizoen.

Mede door deze steun kunnen we terugkijken op een geweldig geslaagd seizoen in de Derde Divisie. Bedankt!

Programma

Zaterdag 6 mei Zaterdag 13 mei
VVOG - ODIN'59 SteDoCo - VVOG
Capelle - Harkemase Boys ASWH - Jong Almere City FC
FC LIsse - DVS'33 Ermelo DVS'33 Ermelo - Scheveningen
FC RIjnvogels - Rijnsburgse Boys Harkemase Boys - FC Rijnvogels
Huizen - Quick Boys Jong FC Groningen - FC Lisse
Jong Almere City FC - SteDoCo Jong FC Volendam - ONS Boso Sneek
ONS Boso Sneek - Jong FC Groningen ODIN'59 - Huizen
Scheveningen - ASWH Quick Boys - IJsselmeervogels
IJsselmeervogels - Jong FC Volendam Rijnsburgse Boys - Capelle

 

Met nog twee wedstrijden te gaan is voor een aantal clubs de spanning nog steeds om te snijden. Vrij van zorgen en ook geen prijzen meer te verdienen: VVOG, Quick Boys, ONS Boso Sneek en Jong FC Groningen.

IJsselmeervogels en FC Lisse strijden om de kampioensschaal, waarbij IJsselmeervogels de beste papieren heeft. Twee punten voorsprong op concurrent en een beter doelsaldo. De kampioen promoveert naar de Tweede Divisie. Toppers: FC Lisse – DVS’33 Ermelo en IJsselmeervogels – Jong FC Volendam.

Periodetitels: eerste periode voor FC Lisse, tweede periode voor Harkemase Boys. Leider derde periode is DVS’33 Ermelo met 20 punten, doelsaldo + 11. Tweede plaats IJsselmeervogels ook 20 punten, doelsaldo + 8.

De winnaar van de derde periode of het overnemen van de derde periodetitel is omzoomd met de vraag, wie o wie en als, als, als. Kansen en kansjes zijn er nog voor een handvol ploegen, rechtstreeks de titel winnen of overnemen. Winnaars van een periodetitel spelen de nacompetitie voor een plaats in de Tweede Divisie.

De twee degradatie plaatsen, zeventien en achttien, zijn momenteel bezet door respectievelijk FC Rijnvogels 30 punten, Huizen 27 punten. De twee P/D/ plaatsen bezet door Stedoco en ODIN’59, met beide clubs 32 punten. Jong Almere City, plaats veertien, nog niet helemaal veilig, met 35 punten en Capelle op plaats vijftien en 38 punten lijkt redelijk veilig.

Ook hier een spannende situatie, wie o wie degradeert en wie speelt nacompetitie voor behoud in de Derde Divisie. Zeker is dat zaterdag weer druk gebruik wordt gemaakt van de sociale media, om op de hoogte te blijven van de tussenstanden bij de verschillende wedstrijden in de Derde Divisie.

Alle wedstrijden : aanvang 14.30 uur.