Competitie
Datum Zaterdag 20-08-2016
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 343
Veld 1
Scheidsrechter T. Koekoek

Opstelling met vraagtekens hard afgestraft 0-3

Vanmiddag werd er gekozen voor een zoektocht naar de juiste opstelling. Hoewel de eerste competitiewedstrijd in een 0-2 overwinning eindigde was er blijkbaar een zoektocht naar een nog betere afstemming en opstelling noodzakelijk. Helaas mislukte die zoektocht faliekant. Er speelde een team met heel weinig onderlinge coherentie, er ging veel mis en dus werd er een volkomen terechte dikke nederlaag geleden.

Het begon nog voortvarend. In de 2de minuut werd Jeremy de Graaf in de diepte bereikt na een mooie pass van Richard Gooijer van achteruit. De hard ingeschoten bal belandde op de knuisten van de keeper van Capelle. In de 6de minuut bereikte de voorzet van Rob van der Sluis Samir Merraki maar zijn kopbal belandde recht in de handen van de Capelse goalie.

Na een minuut of 20 begon Capelle aanvallend wat meer van zich te laten horen. Maar aanvallende aspiraties gaan wel eens gepaard met wat slordigheden vanuit de opbouw. Zo pikte Jeremy de Graaf een te korte terugspeelbal op maar door een verkeerde kleur te kiezen voor de afronding liep dat mis. In de 35ste minuut brak de intuïtief voetballende Samir Merraki, de meest gevaarlijke aanvaller vanmiddag, door. De afvallende bal werd opgepikt door Pernelly Biya maar die rondde wel heel hard maar ook heel hoog af. Langzaam werd akelig zichtbaar dat de onderlinge afstemming bij VVOG niet deugde. VVOG verloor de slag op het middenveld tegen een goed georganiseerd voetballend Capelle. Het kwam in de eerste helft nog niet tot uitdrukking in de score.

Rust 0-0.

De 2de helft bracht de mankementen meteen aan het licht. Al in de 47ste minuut klopte Capelle op de deur. Een vrije kopkans werd nog naast gekopt. Een minuut later was het wel raak. Pernelly Biya, nog ver weg van zijn normale vorm, verloor de bal op het middenveld en de achterhoede van VVOG lag open. Voor Bram de Bruin was het een koud kunstje om de 0-1 aan te tekenen.

De paal bij VVOG stond iets later de 0-2 in de weg. Met nog 30 minuten op de klok had nog wat gesleuteld kunnen worden aan de opstelling met wat aanpassingen en invallers, maar de juiste keuzes om het wedstrijd een andere wending te geven bleven uit. 

Capelle klopte VVOG op duelkracht, fysiek en teamspirit/collectiviteit. Veel tweede ballen werden gewonnen door Capelle, van compact spelen bij VVOG was geen sprake, onderlinge afstemming ontbrak, de linies lagen veel te ver uiteen, de echt belangrijke duels werden verloren en dan is het wel duidelijk dat een geroutineerd topklasse/derde-divisie team als Capelle als winnaar uit de ongelijke strijd komt.

De 0-2 in de 83ste minuut was dus geen verrassing en de 0-3 kwam ook al niet uit de lucht vallen. 

VVOG ervoer vanmiddag dat foute keuzes onmiddellijk worden afgestraft op het derde divisie nivo.

De eerste thuiswedstrijd in de derde divisie liep voor het thuispubliek uit op een behoorlijke teleurstelling. Er was onvrede om het veld en op de tribune te bespeuren. Met de voetbalkwaliteit die voorhanden is was de opstelling, het vertoonde spel en het resultaat vanmiddag niet in overeenstemming.

Beter jong geleerd dan oud gedaan, zullen we maar zeggen?

 

Opstelling

Koornberg
van der Sluis Gooijer Muller de Klein
Vossebelt Braam Snijders (82, Hop)
Biya (68, Arends) de Graaf Merraki (77, Grovenstein)

Scoreverloop

0-1, Bram de Bruin (47ste minuut)
0-2, Burak Dogan (83ste minuut)
0-3, Gertjan Rothman (90ste minuut)

Voorbeschouwing VVOG - Capelle

Na de mooie overwinning, bij het debuut vorige week van VVOG in de Derde Divisie, tegen het thuis spelende FC Rijnvogels, evenals VVOG gepromoveerd uit de hoofdklasse naar de Derde Divisie, volgt vandaag de eerste competitie thuiswedstrijd tegen een geroutineerde topklasser, Capelle. Een stukje historie:

Capelle debuteerde seizoen 92-93 in de top van het zaterdagvoetbal, de eerste klasse B.

Seizoen 96-97 bij de invoering van de hoofdklasse promoveerde Capelle ook mee naar de nieuwe hoofdklasse. Seizoen 10-11 bij invoering van de topklasse was Capelle zelfs de eerste hoofdklasser die zeker was van de promotie naar de topklasse, een primeurtje.

Met achtereenvolgens een zesde, elfde, zevende, twaalfde, achtste en elfde plaats, in de competitie eindstand, toonde Capelle zich uitstekend thuis te voelen in de topklasse.

Desondanks behoorde Capelle eind vorig seizoen niet tot de zeven ploegen uit de topklasse die promoveerden naar de tweede divisie en bleef topklasser, nu de nieuwe naam,

Derde divisie.

VVOG opende de competitie in de Derde Divisie met een 2-0 overwinning bij het Katwijkse FC Rijnvogels, een ploeg evenals VVOG, gepromoveerd naar de Derde Divisie, via de nacompetitie. Een mooie start van de competitie voor het team van trainer Ed Engelkes.

Capelle begon de competitie op eigen veld met een 1-1 tegen het gepromoveerde Odin’59, de kampioen van de hoofdklasse A, van het vorig seizoen.

Voor VVOG is het deze middag een test hoe het team zich profileert tegen een geroutineerde topklasser. Een extra handicap is ongetwijfeld de zware bekerwedstrijd van j.l. woensdag tegen Halsteren. (verloren na verlenging en strafschoppen), nog in de benen.

De ‘uit” overwinning vorige week bij FC Rijnvogels heeft de ploeg het nodige vertrouwen gegeven, maar de tegenstander was wel evenals VVOG een ex hoofdklasser.

Het is natuurlijk grote onzin een prognose te “verzinnen “ betreffende deze wedstrijd. Doen we ook niet.

VVOG en Capelle speelden eerder twee seizoenen tegen elkaar.

Seizoen 92-93 in Harderwijk 3-2   (Gerrit Zwep     2 x en Gerlof Kwakkel 1 x)

                        in Capelle       3-3   (Bert Hoeve       2 x en Sieds Severein in blessure tijd 1 x)

Seizoen 97-98 in Harderwijk 2-2  (Marijn Zeegers 2 x)

                        In Capelle       2-1  (Marijn Zeegers 1 x).

 

We rekenen op een mooie spannende wedstrijd en natuurlijk hopen we op een positieve uitslag van ons VVOG.

Steun van onze trouwe supporters  (er waren er weer een groot aantal  Katwijk) is nodig en gewenst.

Veel plezier.