Datum Zaterdag 17-12-2016
Wedstrijdnummer 351

VVOG goed gemutst de winterstop in na zwaarbevochten zege

Met een fraaie 8ste plaats is de eerste helft van de competitie (+1) vanmiddag afgesloten. Een uitstekende prestatie voor een eerstejaars in de derde divisie/ voorheen topklasse. Het aanpassingsproces verliep boven verwachting. Natuurlijk met vallen en opstaan. Maar met 25 punten uit 18 wedstrijden de winterstop ingaan, daarvoor zou vooraf onmiddellijk getekend zijn.

De wedstrijd van vanmiddag was er een die meer spannend dan fraai was. Twee teams met een tomeloze inzet lieten combinatievoetbal maar mondjesmaat toe. Beide ploegen buffelden wat af. VVOG was vanmiddag de meest gelukkige in een wedstrijd die tot de laatste seconde spannend bleef.

VVOG begon met Richard Gooijer als rechtsachter in verband met een blessure van Rob van der Sluis. Met Jaap van Duijn als tegenstander een taaie klus. Maar van van Duijn werd vanmiddag weinig vernomen, dat was de verdienste van Richard Gooijer.

Het eerste kwartier liet FC Rijnvogels VVOG het spel maken. Pernelly Biya kwam in de 9de minuut al in scoringspositie maar zijn actie leverde niet meer op dan een corner, die Jan Jurrien Hop in handen kopte van de doelman.

Omdat de Rijnvogels veelal de lange bal hanteerden, werden er ruimtes weggegeven waardoor er door de vogels soms fors moest worden ingegrepen. In de 11de minuut viel al de eerste gele kaart.

VVOG trachtte de ruimtes achterin via dieptepasses te benutten maar veelvuldig ging de vlag uit. VVOG creëerde zich met een paar mooie combinaties enkele kansjes maar hij wilde nog niet vallen. Ook de Rijnvogels vlogen soms gevaarlijk uit, maar vonden een geconcentreerd verdedigende achterhoede tegenover zich en natuurlijk de inmiddels wekelijks uitblinkende Frans Koornberg. Het kon in die fase alle kanten op.

VVOG was de gelukkige die de belangrijke eerste goal maakte. In de 38ste minuut nam Jeremy de Graaf een vrije trap zeer snel. De in de ruimte sprintende Wilko Braam wist de bal fraai onder controle te krijgen en beheerst langs de uitlopende doelman te plaatsen (1-0).

VVOG haalde de rust met de zo belangrijke voorsprong.

Meteen na de rust was het weer raak. Jeremy de Graaf ontving de bal op het middenveld op het moment dat veel Rijnvogels voor de bal vlogen. Hij wachtte slim op de op volle snelheid liggende Pernelly Biya en wist hem prachtig met een dieptepass met de juiste lengte en snelheid te bedienen. Pernelly verschalkte de uitlopende doelman fraai (2-0). Er waren toen 46 minuten gespeeld. De Rijnvogels bleken echter in het geheel niet uit het lood geslagen. Met man en macht werd de aanval gezocht. In de 47ste minuut was het bijna meteen raak, maar Wesley de Klein gooide zich met volle overgave in de baan van een snoeihard schot om de aansluittreffer te voorkomen. Dat bleek echter uitstel van executie. In de 48ste minuut viel ie toch na een vrije trap die bij de tweede paal achter Frans Koornberg werd getikt. Rijnvogels bleef op zoek naar de 2-2 en gaf daarmee VVOG wel alle gelegenheid om het af te maken. Steekballen van Jeffrey Arends en Wilko Braam op Jeremy de Graaf zorgden voor veel dreiging maar de bevrijdende 3de treffer viel niet. Zodoende bleef Rijnvogels hoop houden, zelfs met 10 man na 2 maal geel voor Ricardo de Vlugt.

Natuurlijk kreeg VVOG daarmee kans om het duel in het slot te gooien. Jeremy de Graaf teisterde nog de kruising, Pernelly Biya raakte de buitenkant van de paal na een schitterende pass van Jeffrey Arends maar hij viel niet. Het werd billenknijpen in de laatste 10 minuten. In de 87ste minuut was Rijnvogels dicht bij de gelijkmaker. Het trof echter snoeihard de paal en daarna kreeg ook VVOG via de ingevallen Moustafa Kalkan nog een kans. Het slotakkoord was voor wie anders dan Frans Koornberg. Zijn miraculeuze redding in de 90ste minuut bezorgde VVOG de zwaarbevochten drie punten en de 8ste plaats na de eerste competitieronde.

Laat Kerst en de oliebollen nu maar komen! Prettige dagen gewenst en af en toe stiekem even op de ranglijst kijken!

Voorbeschouwing VVOG - FC Rijnvogels

FC Rijnvogels maakt voor het eerst de reis naar VVOG in Harderwijk. Klein stukje historie FC Rijnvogels (FC staat voor Fusie Club).

FC Rijnvogels is opgericht 29 mei 2004 na een fusie tussen de Katwijkse voetbalclubs KRV

(Katwijk Rijn Vogels) en MVKV (Met Vereende Krachten Voorwaarts). De nieuwe fusieclub mocht na het kampioenschap van KRV seizoen 2003-2004, 2 e klasse C zondag, uitkomen in de 1 e klasse A van het zaterdagvoetbal.  Seizoen 2004-2005 t/m seizoen 2013-2014 speelde FC Rijnvogels in die eerste klasse. Seizoen 2014-2015 en 2015-2016 Hoofdklasse.

Seizoen 2015-2016 nam FC Rijnvogels de eerste periodetitel in de hoofdklasse B over van kampioen Quick Boys en mocht daardoor uitkomen in de promotie nacompetitie om een plaats in de Derde Divisie.

Verloop nacompetitie van FC Rijnvogels voor een plaats in de Derde Divisie:

FC Rijnvogels en ACV werden, na loting, elkaars tegenstander.
Uitslagen: ACV - FC Rijnvogels 1-0 en FC Rijnvogels – ACV 3-1
Na twee seizoenen hoofdklasser, gepromoveerd naar de Derde Divisie

Seizoen 2016 – 2017 DERDE DIVISIE

De selectie van Rijnvogels wijzigde danig t.o.v. het afgelopen seizoen. Acht spelers vertrokken naar andere clubs waaronder topscorer Martijn Ttjon-A- Njoek (Rijnsburgse Boys).

Nieuw in de selectie: Bright Ampong (Quick), Arno Dijkstra (EDO), Jaap van Duin (Noordwijk), Jim Hagenaar (TOGB), Ogür Kaya (ADO’20), Mitchell Theuns (AFC), Jop Verhage (RKAVV), Romana van der Stoep (Sparta Rotterdam), Thom de Vries (Quick Boys)
en Mart Spierdijk (Katwijk).

Trainer Hein van Heek is aan zijn vijfde seizoen begonnen bij FC Rijnvogels.

Het debuut van FC Rijnvogels in de Derde Divisie begon stroef. Drie nederlagen achtereen, resp. op eigen veld de competitie opening tegen VVOG, 0-2, en de 4-1 nederlagen, bij ODIN’59 en Huizen bezorgden FC Rijnvogels de rode lantaarn. Wedstrijd vier, op het eigen sportpark, De Kooltuin, werd de eerste overwinning in de Derde Divisie. Jong Almere City FC werd met 4-2 verslagen (rode lantaarn naar Jong Almere City FC).

De 3-2 nederlaag bij IJsselmeervogels en de 1-1 “uit “ bij Scheveningen (toch een mooie uitslag), bracht FC Rijnvogels weer op de laatste plaats in de stand. De 4-1 nederlaag bij DVS’33 Ermelo werd gevolgd door de twee overwinning, resp. op het bezoekende ONS Boso Sneek ((3-1), bij Quick Boys (1-2) en verliet FC Rijnvogels door de zes winstpunten de laatste plaats en werd elfde in de stand.

FC Rijnvogels begon aan de Derde Divisie te wennen en zich aan te passen. Na de kleine 1-2 nederlaag tegen de bezoekende koploper FC Lisse, volgde een uitstekende 0-0 bij Jong FC Groningen, werd SteDoCo met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd, waarna het hoog genoteerde ASWH op het eigen sportpark Schildman op een 1-4 nederlaag werd getrakteerd en bezette FC Rijnvogels trots, de negende plaats, in de competitiestand.

Verheugde gezichten alom bij FC Rijnvogels. De overwinningen reeks werd daarna echter abrupt beëindigd. Na die prachtige overwinning bij ASWH (12 november j.l.) werden er geen punten meer bijgeschreven. Er volgden nederlagen, op Sportpark De Kooltuin (Capelle 1-2, Jong FC Volendam 1-2,) bij Rijnsburgse Boys 4-2 en weer op De Kooltuin 1-4 tegen Harkemase Boys.

Gevolg, de positie op de ranglijst, na 17 wedstrijden, 17 punten en plaats 15 een P/D plaats.

Doel deze competitie van FC Rijnvogels is handhaven in de Derde Divisie. Het optreden in afgesloten eerste competitie helft in de Derde Divisie is enigszins wisselvallig. Soms ontbrak ook net dat kleine beetje geluk om het gelijke spel of de overwinning over de streep te trekken. FC Rijnvogels wil de winterstop ingaan met een plaats boven de P/D positie.
De ploeg komt voor de driepunter naar De Strokel.

VVOG heeft na de slechte beurt van j.l. zaterdag tegen SteDoCo nog al wat recht te zetten. De eerst 50 minuten van de wedstrijd leek VVOG op een gemakkelijke overwinning af te
stevenen. Er zal ongetwijfeld met elkaar gesproken zijn hoe en waarom die wedstrijd in een 1-2 nederlaag af kon lopen. Een revanche op het eigen optreden van j.l. zaterdag, zou een mooie afsluiting zijn voor de winterstop.