Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 366

Zuiderzee derby prooi voor VVOG

Huizen – Voor VVOG stond er dit weekend een bezoek bij hekkensluiter s.v. Huizen op het programma. De selectie werd ook dit weekend weer gesteund door veel meegereisde Harderwijkers. Er was zelfs een boot over het koude randmeer gevaren om de selectie een warm hart toe te dragen. De boot was goed op tijd om om half drie de Zuiderzee derby te zien beginnen.

Huizen begon goed aan de wedstrijd en met name buitenspeler Iry Etwi was op dreef met mooie acties en sterke voorzetten. In de 17e minuut drong Huizen verder aan en creëerde ze een goeie kans, maar Frans Koornberg was op zijn hoede en tikte de bal uit de hoek. VVOG kwam er direct pijlsnel uit en via meerdere schijven kreeg Wilko Braam de bal op zijn schoen, hij dacht niet na en volleerde de bal fantastisch in de bovenhoek. Voor Braam betekende dit zijn eerste doelpunt van het seizoen.

VVOG pakte na de openingstreffer de controle over de wedstrijd terug en kreeg grip op het middenveld. In de eindfase van de 1e helft golfte het spel op en neer en regende het kansen. Labari kreeg in de 40ste minuut een grote kans om de voorsprong te verdubbelen maar de bal spatte uiteen op de lat. De Harderwijkers roken daarna bloed en na een mooie pass van Jeremy de Graaf kon Merraki vrij voor de keeper inschieten, maar hij bleef niet koel en mistte. Twee minuten later kreeg Huizen een enorme kans om op gelijke hoogte te komen. De Klein gaf een slappe terugspeelbal en Huizen kon alleen op Koornberg af maar de sluitpost redde fenomenaal, de meegereisde supporters konden met een gerust hart rusten.

De 2e helft begon met een schrikmoment voor iedereen op sportpark de Wolfskamer, Merraki ging een luchtduel aan maar kwam verkeerd terecht. Door de fikse klap kon Merraki zijn wedstrijd niet meer vervolgen en werd hij vervangen door Biya. Het leek net of VVOG na de blessure van Meraki een beetje in shock was, Huizen was sterker en VVOG stond aardig onder druk. In de 53ste minuut kreeg Guido de Graaf van Huizen een kans maar zijn schoot werd goed geparreerd door wederom Frans Koornberg. VVOG had het lastig met Huizen, maar hield wel stand. Beide ploegen konden de bal niet lang in de ploeg houden en zo werd het een slordige 2e helft.

In de 73ste minuut kreeg Huizen opnieuw een grote kans om de stand gelijk te trekken maar Etwi kon ‘’sta in de weg’’ Koornberg niet kloppen.Huizen wisselde twintig minuten voor tijd zeer aanvallend door een extra spits in te brengen. De spanning rond en in het veld was groot en dat maakte het spel er niet veel beter op. VVOG leek de overwinning uit het vuur te slepen maar Guido de Graaf kreeg vogelvrij voor Koornberg de bal opnieuw niet langs de uitblikkende keeper. Daarna kwamen de punten niet meer in gevaar.

VVOG boekte een belangrijke en zwaarbevochten overwinning en klom een paar plaatsjes op de ranglijst. De groen witten zijn nu terug te vinden op de achtste plaats. Volgende week staat er een wedstrijd op het programma tegen Rijnsburgse Boys. We hopen u ook volgende week op sportpark de Strokel te zien om de selectie weer aan te moedigen.

Forza VVOG!

Opstelling

Koornberg
van der Sluijs, Hop, Muller, de Klein
Snijders, Braam, Bruinier (Boutachkourt)
Merraki (Biya), de Graaf, Labbari (Arends)

Scoreverloop

0-1, Wilko Braam (17e minuut)

Voorbeschouwing Huizen - VVOG

Voor VVOG staat de “uit” wedstrijd tegen Huizen op het programma. Naast de vele competitie wedstrijden tegen elkaar, zijn onze vrienden uit Huizen, ook trouwe deelnemers aan ons jaarlijkse ZUIDERZEE CUP toernooi.

Zaterdag staat er voor beide ploegen veel op het spel. Huizen is met 9 punten drager van de rode lantaarn in de Derde Divisie en VVOG, 15 punten, is door de onnodige 1-0 nederlaag  bij Harkemase Boys, dicht bij de gevaren zone in de competitiestand  beland. Voor beide ploegen zijn de punten dus broodnodig, om hun positie op de ranglijst te verbeteren.

Historie

VVOG en Huizen hebben in hun bestaan heel wat duels tegen elkaar gespeeld. Zo maar een stukje historie waarin geluk en pech soms heel dicht bij elkaar kunnen liggen.

Seizoen 1960-1961, West 1 2e klasse, de eerste confrontatie tussen de Huizen en VVOG. VVOG – Huizen 5-2 en Huizen VVOG 4-4. Er volgden daarna nog 27 duels.

Na 28 wedstrijden is de onderlinge stand: Huizen 28-10-9-10-39 /VVOG 28-9-9-10-36.

Zo maar een greep uit een paar wedstrijden.

Seizoen 1992-1993  Eerste kl. B. Zaterdag 10-10-1992 kreeg VVOG met maar liefst 10-2 klop op De Wolfskamer van Huizen, de grootste competitie nederlaag in de geschiedenis van VVOG. VVOG eindigde de competitie op plaats negen (Huizen vierde plaats).

VVOG scoorde die competitie wel de meeste doelpunten (55) en na Roda Boys (64) ook de meeste tegendoelpunten (59). (VVOG- Huizen werd 2-1, een kleine revanche voor de 10-2 afgang.

Seizoen 2006-2007: Hoofd klasse B.

Huizen en VVOG wonnen hun competitie thuiswedstrijd tegen elkaar met 1-0. Bij de voorlaatste competitie wedstrijd (25wedstrijd) stonden VVOG en Huizen op de plaatsen 12 en 13, beide ploegen met 26 punten. Plaats 13 betekende degradatie naar de eerste klasse.

Zaterdag 12 mei 2007 de laatste competitie wedstrijd: VVOG speelde zijn laatste wedstrijd bij en tegen IJsselmeervogels. Huizen speelde zijn laatste wedstrijd op de eigen Wolfskamer tegen Kloetinge. De mobieltjes van de supporters van VVOG en Huizen stonden op scherp.

Bij Huizen werd de stemming opperbest na de verkregen 1-0 voorsprong op Kloetinge en de inmiddels bekende, ruime achterstand, van VVOG bij IJsselmeervogels.

Huizen leek de buit binnen te hebben, dus geen degradatie. Na het laatste fluitsignaal in Spakenburg, eindstand IJsselmeervogels – VVOG 4-0 was de stand in Huizen nog 1-0 en leek de degradatie van VVOG een zekerheid. Er werd al gefeest op De Wolfskamer. Maar zie, het eerste wonder voor VVOG en de pech voor Huizen diende zich aan. Kloetinge scoorde in blessuretijd alsnog de gelijkmaker, eindstand 1-1.

Gevolg: Een beslissingswedstrijd tussen VVOG en Huizen met als inzet de twaalfde plaats.

De beslissingswedstrijd, donderdag 17 mei (hemelvaartsdag), terrein IJsselmeervogels, bracht VVOG weer een wonderbaarlijke ontsnapping aan de degradatie en de tweede keer de pech voor Huizen. Acht minuten voor het eindsignaal scoorde VVOG (Matthijs IJzerman) de 1-0 voor VVOG. Bij die stand degradeerde Huizen. In de derde minuut van de blessuretijd scoorde Huizen de 1-1(Daalderop). Bij die stand zou VVOG degraderen (doelsaldo reguliere competitie van Huizen beter).

Huizen verloor in de euforie van de late gelijkmaker echter een moment de organisatie, met voor de ploeg desastreuze gevolgen. In de zelfde minuut wist VVOG toch nog de 2-1 te scoren. Matthijs IJzerman vond met een afgemeten voorzet de vrijstaande Albert Nijhuis die met een kopbal VVOG de 2-1 winst bezorgde. Einde wedstrijd. Huizen gedegradeerd.

Het daarop volgende promotie/degradatie duel, VVOG – DVS’33, 26 mei, op het terrein van SDC Putten werd ook door VVOG gewonnen (2-1)

37.       Marco Heemskerk       1-0,
90.       Baba Sisho                  1-1,
105      Marco Roelofsen         2-1 (verlenging).

VVOG bleef hoofdklasser.

HUIZEN promoveerde einde seizoen 2015 - 2016 evenals VVOG naar de Derde Divisie. Huizen en Achilles Veen, beide periodekampioenen in de hoofdklasse A, streden na loting, tegen elkaar, om een plaats in de Derde Divisie.

Uitslagen : Huizen - Achilles Veen 0-0 en Achilles Veen - Huizen 0-1.

Huizen promoveerde naar de Derde Divisie.

Seizoen 2016 – 2017

De start was voor Huizen niet erg gelukkig. Het bezoekende Harkemase Boys was te sterk voor de thuisclub en ging met een 2-0 overwinning naar Friesland. Rijnsburgse Boys had in eigen huis weinig moeite met Huizen. De Uien wonnen vrij eenvoudig met 4-2.

In het debutanten bal tussen Huizen en FC Rijnvogels behaalde Huizen de eerste overwinning in de Derde Divisie. Op De Wolfskamer werd FC Rijnvogels naar een kansloze 4-1 nederlaag gespeeld. Capelle en Huizen kwamen niet tot scoren, 0-0. Het betere Huizen kreeg te weinig.

FC Lisse was met de 3-1 overwinning duidelijk te sterk voor het bezoekende Huizen. Huizen speelde daarna een prima wedstrijd tegen Jong Almere City FC. Huizen had meer verdiend dan de 1-1. IJsselmeervogels was  in eigen huis veel te sterk voor Huizen. Het werd slechts 2-0 voor de Vogels, dat nog al slordig omsprong met de vele scorings kansen.

Ook Scheveningen was te sterk voor Huizen en verliet De Wolfskamer met een eenvoudige 2-0 overwinning. Bij DVS’33 leed Huizen een onverdiende 2-1 nederlaag. Pas ver in blessure tijd scoorde DVS’33, tegen de verhouding in, de voor Huizen vervelend 2-1. Ook in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen (2-2), kreeg Huizen te weinig. Huizen, de bovenliggende partij, had wel de mogelijkheden, maar vergat de kansen te verzilveren en Jong  FC Groningen met een nederlaag naar Groningen te sturen.

ONS Boso Sneek was in Sneek te sterk voor Huizen. De thuisclub liet teveel scoringskansen onbenut en won daardoor slechts met 1-0. Het bezoekende ASWH won zonder zich veel in te spannen gemakkelijk met 3-0 bij Huizen.

Vorige week scoorde Huizen een prima overwinning aan de dijk tegen Jong FC Volendam. Ondanks de mooie 2-1 overwinning bij Jong FC Volendam, blijft Huizen de laatste plaats bezetten in de competitiestand. En daar willen de Huizenaren zo snel mogelijk van af. Door de 2-1 winst in Volendam, gepaard gaande met vooral in de tweede helft uitstekend voetbal, is er bij Huizen de hoop gevestigd, dat de betere tijden voor de ploeg zijn aangebroken. De basis is in Volendam gelegd om ook tegen VVOG de punten in te rekenen, zo wordt in Huizen geredeneerd.

Huizen is op punten jacht.

Die punten jacht is er natuurlijk ook bij VVOG. De wetenschap dat Huizen de laatste wedstrijd bij Jong FC Volendam wist te winnen, wijst er op dat van enige onderschatting tegen Huizen geen sprake kan zijn. Het kan toch niet zo zijn, dat na de prachtige winst op ASWH en DVS’33 Ermelo er weer een zo’n matige voorstelling geleverd gaat worden als bij Harkemase Boys. In plaats van een mooie plaats in de middenmoot, staat VVOG door de miskleun in Harkema weer dicht bij de gevaren zone. Een zelfverwijt is op zijn plaats.

Koppie er bij, inzet, concentratie en met een goede veldbezetting de taken uitvoeren zoals het hoort, dan kan de overwinning worden bij geschreven.