Competitie
Datum Zaterdag 19-03-2016
Aanvang 14:45
Wedstrijdnummer 1360
Vertrek supportersbus: 12:45

Comedy Capers en de terugkeer van Thomas Vossebelt

Wij waanden ons als in een slapstick met een opmerkelijke hoofdrolspeler.

“De snelste route naar Vriezenveen graag”. Mijn NAV schrok wakker. “Vriezenveen, is dat met een V of met een F”. De anekdote uit de verhalenbundel “De cursus omgaan met teleurstellingen gaat helaas niet door” van Herman Finkers schiet mij door de gedachten. Daar was sprake van een Fee die helemaal geen goede Fee was, nee het was zelfs een Ef. Met verbazing worden compaan Wim van Schie en ik richting Zwolle gestuurd en belanden daarna in het prachtige niemandsland (hoezo Nederland is vol ?) rond Dalfsen en Ommen al waar we na een uur de contouren van Vriezenveen ontwaren. Mijn NAV gooit er nog een schepje bovenop. Als waren wij in een miljoenenstad worden wij telkens na 50 meter weer de één of ander bocht omgegooid maar plots ja daar verschijnt het sportpark van DOS’37. Mooi, helaas het kunstgrasveld op de verkeerde plek, maar hierover later meer.

Het DOS’37 van trainer Philip Agteres dat zwaar geplaagd is, met als voorlopig dieptepunt de nederlaag vorige week tegen medetiteldegradatie kandidaat (5xwoorwaarde 6 x lettterwaarde). De ploeg die in Harderwijk zo goed weerstand bood en waar wij zeer moeizaam met 0-0 gelijk speelden, kent groot blessureleed. Slechts de in zijn sportieve nadagen opererende spits Thijs Houwing(FC Twente, Heracles Almelo, HHC Hardenberg) is nog overeind kunnen blijven. Aan de zijde van VVOG slechts één groot gemis, Jamie Bruinier wordt om veiligheidsredenen aan de kant gelaten.  Op het waterkoude sportcomplex met de trouwe Vriezenveen aanhang en de eveneens bekende VVOG aanhang start de wedstrijd op een steenhard (wat is de overtreffende trap voor) hobbelig veld.

Als de eerste 15 minuten zijn gespeeld rijst het ernstige vermoeden (het kan natuurlijk niet maar toch ) dat er opzet in het spel is. Zijn er wellicht onder het veld draden gespannen waarbij Gijs Olderienk en Jan Oldekamp elke keer als een speler wil uithalen of passen er aan trekken. “Ja, Gijs opletten, nu, jahaa hahaha.

Maar eerst was daar DOS’37 dat een dot van een kans kreeg, een passje op Thijs Houwing die alleen richting Frans Koornberg opstoomt. Die doet eerst net of hij zijn nagels aan het vijlen is maar als Thijs, toch geen kleintje op voetbalgebied wil afvuren, duikt hij met een machtige kreet op de bal. Weg kans voor DOS’37 en dat was het voor de rest van de wedstrijd ook wel zo’n beetje.

Die eerste helft kreeg VVOG namelijk kans op kans, ik kon het niet bij houden. In de rust werd gesproken over 4 of 5 maar ook getallen boven de 10 werden genoemd. Of het nou Jeremy of Pernelly was of uit de 2e linie Stefan of Tim steevast was daar de onzichtbare tegenstander op of onder het veld. En het moet gezegd worden samen met de robuuste verdedigers Dennis Boshoeve en Jan Meijerink en man of the match bij DOS’37 keeper Patrick Nitert wisten zij in de eerste helft elk gevaar van VVOG zijde te neutraliseren.

Met van ongeloof vertrokken gezichten trokken wij de rust in -en trouwens- overvielen daar de tweekoppige bestuurskamer met rond de 14 VVOG bestuursleden, oud voorzitters en een VVOG spion. Jaha, daar hadden ze niet op gerekend maar gastvrij als ze in Twente zijn werden we hartverwarmend ontvangen.

De 2e helft nu zag er meer gedegen uit. Vooral nadat ook de laatste mohicaan bij DOS’37 Thijs Houwing door de bekende hamstring werd getroffen, was de laatste angel uit de thuisploeg getrokken.

VVOG trok daarna georganiseerd ten aanval. Ik was gecharmeerd van de volgens mij enige man die niet getroffen werd door het dradenspel van het veld. Richard Gooijer was voor mij in verdedigend en motor voor de aanval “the man of the match”. Met verder groot genieten van een aantal acties van Pernelly Byia, gedegen spel van Stefan Jansen en op links de bevlogen langsvliegende Lars Kerver trokken we op richting Patrick Nitert. Het kon niet uitblijven, op links ontvangt Jeremy in de 54e minuut diep in het strafschopgebied de bal. Ernstig geattagueerd door Dennis Boshoeve en met tegenstand van keeper Nitert weet hij de bal tergend langzaam richting DOS’37 doel te verzenden. Als onder water schreeuwen wij zwaar vertraagd de bal het doel in en ja… dat lukt. De ban is gebroken, verlossing…de 0-1 staat op het scorebord.

VVOG houdt controle en blijft gevaarlijk en dan is , na een jaar zwaar blessureleed en geduldig uitgevoerd herstel , het moment daar. Thomas Vossebelt keert terug in de hoofdmacht en straalt de van hem bekende behoefte aan controle uit. Staat daar waar het nodig is, passt terug, heeft overzicht, zit dwars in de opbouw van de DOS’37 aanvallen.

En dan volgt in de 80e minuut de finaleklap voor DOS’37. Uit een corner en een voorzet van Pernelly Byia staat Jan Jurriën Hop zo maar ineens vogeltjevrij voor Patrick Nitert en kopt de bal met gemak achter de DOS’37 goalie.

Al met al en achteraf toch een gedegen pot van de VVOG’ers en ook een belangrijke overwinning. Over de kritische grens van de 30  punten, de 2 achtereenvolgende nederlagen omgebogen in een overwinning, de race op de achtervolgers nummers  3,4 en 5 beperkt gehouden én de voorsprong op de achtervolgers (behalve op CSV Apeldoorn) vergroot.

Tevreden konden Wim en ik daarom met de bijzondere zege van Rino van Steenis (wat had hij er graag bij willen zijn ) vervolgens via dezelfde route (NAV toch eens na laten kijken) naar de wedstrijd van onze zeer gewaardeerde samenwerkingspartner PEC Zwolle dat met een wonderbaarlijk schone goal van Stef Nijland Willem II met 4-1 weer richting Tilburg zond.

Ik wens u nog een prettige zondag.

Willem Lubbersen

Met dank aan Jeroen Tempert voor de foto’s

Opstelling

DOS'37 : Patrick Nitert, Dennis Boshoeve, Jan Meijerink, Wietse van 't Spijker (60. Esra Bolte), Sander Souverijn, Tom Hegeman, Thijs Houwing (52. Ronald te Morsche), Marc Meier, Jaap Mulderij (76. Remco Gombert), Lennard Mulderij, Maarten Smit
VVOG Frans Koornberg, Rob van der Sluijs, Jan Jurriën Hop, Richard Gooijer, Tim Brockhoff (83. Jeffrey Arends), Jeremy de Graaf, Wilko Braam, Oussama Labari (81. Thomas Vossebelt), Pernelly Biya, Stefan Jansen (88. Naoufal Boutachkourt), Lars Kerver

Scoreverloop

0-1: Jeremy de Graaf
0-2: Jan Jurriën Hop

Voorbeschouwing DOS "37-VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van DOS '37-VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING DOS’37 - VVOG  HOOFDKLASSE C. 19 MAART 2016

UPDATE
De wedstrijd SC Genemuiden – CSV Apeldoorn werd door droevige omstandigheden bij SC Genemuiden, niet gespeeld.
De grootste verrassing viel afgelopen zaterdag te noteren in Wierden. De te verwachte kampioen van de hoofdklasse C, Harkemase Boys, werd op het sportpark Het Lageveld verrassend op een forse 4-1 nederlaag getrakteerd, door de in de P/D zone verkerende thuisclub, SVZW. Aan de overwinning van SVZW viel niets af te dingen.
Harkemase Boys blijft uiteraard ruim koploper in C, de voorsprong op Staphorst (tweedeplaats) is nog tien punten. Staphorst heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

SVZW blijft nog in de P/D gevaren zone, maar is wel de koploper geworden in de strijd om de derde periodetitel. De concurrentie om die periodetitel is weer groter geworden.

Staphorst zag de achterstand op Harkemase Boys met drie punten terug lopen door een benauwde en nauwelijks verdiende 2-1 winst op HZVV en Excelsior’31 mazzelde tegen het bezoekende Urk door in de 93e minuut de gelijkmaker te scoren (3-3) en moest daardoor wel de tweede plaats inleveren aan Staphorst.

Excelsior’31 derde plaats. HZVV blijft in de P/D zone.

AZSV blijft ook uitzicht houden op de tweede plaats in de competitiestand en ook op de derde periodetitel, door de 2-1 winst bij Flevo Boys. Voor Flevo Boys kwam er een eind aan een mooie serie van vier ongeslagen wedstrijden. De afstand van Flevo Boys tot de tweede plaats is opgelopen naar acht punten en tot de derde periode, na twee wedstrijden, al vijfpunten.

Drachtster Boys behaalde eindelijk zijn eerste competitie overwinning. DOS’37 werd in Drachten met 3-2 geklopt.

Natuurlijk waren de Friezen blij met hun overwinning. Veel schieten de Boys er niet mee op. Aan de degradatie is niet meer te ontkomen.

Door de 3-2 nederlaag lijkt DOS’37 door Drachtster Boys meegesleept te worden naar de eerste klasse.

ACV behoudt door de 1-0 overwinning op VVOG aansluiting met de ploegen die strijden om de derde periodetitel.

SPEELRONDE 20 ( 3e periode).
Er staat weer een mooi programma op de competitie rol.
De spanning in deze laatste periode loopt hoog op in de hoofdklasse C.
Wie eindigt op de tweede plaats in de competitie eindstand en neemt de eerste periodetitel van kampioen …..Harkemase Boys…. over?
Wie wint de derde periodetitel?
Periodetitels die dit seizoen nog mogelijkheden bieden te promoveren naar de Derde Divisie (wat een vreselijke naam)
Wie gaat de nacompetitie spelen (P/D) om niet te degraderen uit de hoofdklasse?
Welke clubs gaan er degraderen naar de eerste klasse?

Spanning alom!!

DE WEDSTRIJDEN (uitslag eerste ronde)

HARKEMASE BOYS – DRACHTSTER BOYS   (3-0)
Harkemase Boys liep zaterdag bij SVZW tegen de tweede competitie nederlaag aan.
Drachtster Boys behaalde zaterdag zijn eerste competitie overwinning op het bezoekende DOS’37. Een tweede overwinning zit er a.s. zaterdag voor Drachtster Boys niet in.
Harkemase Boys heeft wat recht te zetten na de afstraffing in Wierden bij SVZW.
Een fel verdedigend Drachtster Boys zal een maatje te klein zijn voor de Harekieten.

STAPHORST – EXCELSIOR’31 (4-5)
Een topper. De belangen zijn groot voor beide teams. In Rijssen (31/10) werd het een spektakelstuk met veel doelpunten.
Staphorst start met twee punten voorsprong op de Rijssenaren.
Excelsior’31 scoorde na de winterstop uit de vijf gespeelde wedstrijden slechts 5 punten.
Staphorst in diezelfde periode en ook na vijf wedstrijden, wat beter, acht punten.
De winnaar doet zaterdag goede zaken. De thuisclub start als favoriet.

AZSV – SC GENEMUIDEN (1-2)
Op het moeilijk te bespelen veld bij AZSV, gaat SC Genemuiden een moeilijke middag tegemoet. AZSV is nog volop in strijd voor een “prijsplaats”.
SC Genemuiden lijkt na punt(en) verlies voorlopig te gaan afhaken voor een zo begeerde prijs.

ACV – FLEVO BOYS  (0-9)
ACV werd in Emmeloord volkomen zoek gespeeld door Flevo Boys.
Met een 9-0 nederlaag werd ACV gedeclasseerd. Er valt wat recht te worden gezet in Assen.
De verliezende ploeg deze zaterdag, haakt voorlopig af in de strijd om de derde periodetitel.
De tweede plaats in de competitiestand lijkt al onhaalbaar.
ACV lijkt licht als favoriet aan het duel te beginnen.

CSV APELDOORN – SVZW  (5-1)
CSV Apeldoorn speelt zijn eerste wedstrijd voor de derde periode.
Voorlopig is de blik van de Apeldoorners gericht op punten scoren om afstand te nemen van de onderste plaatsen.
Ook SVZW heeft die punten hard nodig om uit de gevarenzone te klimmen.
SVZW is de derde periode geweldig van start gegaan met twee overwinningen en is nu koploper in de stand van die derde periode.
De belangen zijn zaterdag groot op sportpark Orderbos.
SVZW lijkt de opmars voort te gaan zetten.

URK – HZVV  (1-1)
Ook hier grote belangen in de onderste regionen. Handhaven in de hoofdklasse.
Het thuisvoordeel en de niet aflatende strijd van de Urkers zorgen er voor dat HZVV met lege handen vertrekt uit Urk.

DOS’37 – VVOG  (0-0)
De hectische weken met de nare randverschijnselen zijn achter de rug en gelukkig afgesloten.
VVOG gaat op bezoek bij debutant DOS’37 in Vriezenveen.
DOS’37 met na 19 wedstrijden,13 punten, op een degradatie plaats, heeft grote moeite zich te handhaven in de hoofdklasse.
De nederlaag vorige week bij Drachtster Boys was een enorme tegenvaller voor de Vriezenveners. De achterstand op HZVV en SVZW de P/D ploegen van dit moment, is opgelopen tot resp. vijf en acht punten.
VVOG had op De Strokel grote moeite om DOS’37 op de knieën te krijgen. Het werd een zwaar tegenvallende 0-0 eindstand.
VVOG speelde de laatste wedstrijd (0-1 verlies) tegen ACV onthutsend zwak. Kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Voetballen is een teamsport en dat werd tegen ACV even vergeten.
Dat kan nooit de bedoeling zijn van dit VVOG.
Scherp blijven en t/m de nacompetitie de goede vorm vast houden.
Iedere wedstrijd spelen met volle overtuiging en maximale inzet.
Zaterdag iedereen weer bij de les en de drie punten mee naar De Strokel.

Zaterdag 26 maart 2016 is er een inhaalprogramma vastgesteld.

AZSV                         - Drachtster Boys

Staphorst                    - Urk

CSV Apeldoorn         - Excelsior’31

 

Zaterdag 16 april 2016 de nog achterstallige wedstrijd

SC Genemuiden         - CSV Apeldoorn        

 

 

 

 

 

Locatie

Sportpark 'Het Midden' Schout Doddestraat 46-48 7671 GT Vriezenveen