Datum Zaterdag 10-10-2015
Wedstrijdnummer 1015
Scheidsrechter B. Augustin

Zure nederlaag

VVOG heeft vandaag een 2-3 nederlaag geleden tegen HB. VVOG startte in dezelfde opstelling als vorige week tegen Staphorst. Reden tot verandering was er ook niet.

De allereerste kans diende zich al aan na een minuut spelen  maar keeper Frans Koornberg redde VVOG van een vroege achterstand. De beide teams opereerden uiterst voorzichtig. Dit leverde dan ook weinig kansen op in het eerste half uur van de wedstrijd waarin met name VVOG uiterst lauw speelde. Na een half uur spelen kwam HB op voorsprong een voorzet werd  door Arton Musliu achter doelman Koornberg gekopt. Echter een paar minuten later was de stand al weer gelijk. Tim Brockhof ging goed door op de linkerkant en vanaf de achterlijn wachtte hij goed op de inlopende Jaime Bruinier en deze schoof de bal binnen  1-1.

Het zag er naar uit dat dit ook de ruststand ging worden maar weer een dood spelmoment werd de groen-witten fataal. Een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld werd bij de tweede paal gelegd . Schokke kopte de bal terug en Robert Stelpstra kon Frans Koornberg liggend van dichtbij verschalken.  Een tegenvaller zo vlak voor rust. Een andere tegenvaller was het uitvallen van Jaime Brunier.

Na rust kwam Rick Boersma voor Jaime Bruinier en Ugur Ayaz voor Stefan Jansen. VVOG tapte na rust uit een ander vaatje en drong Harkemase Boys terug op eigen helft. Dit betekende echter niet dat HB geen kansen meer kreeg maar de achterhoede van VVOG was heel alert.

Oussama Labari kwam in het veld voor Modou Nyang. Oussama zorgde voor meer gevaar vanaf de zijkanten. VVOG kreeg kansen maar werd niet beloond. Schoten van Biya en Labari hadden een beter lot verdiend. In de 85e minuut was het echter toch raak. Jeremy de Graaf werd in het strafschopgebied aangespeeld. Hij legde terug op Labari en deze scoorde beheerst de 2-2.

De laatste tien minuten van de wedstrijd zorgde nog voor het meerte spektakel. Eerst hield doelman Frans Koornberg  Oebele Schokker  van de 2-3 af en plukte de bal keurig van de schoen. Even later schoot Lars Kerver tegen de paal achter de kansloze keeper Jansema.

In de 95e minuut was het toch HB die met de overwinning aan de haal ging. Huisman de Jong bewaarde het overzicht en zag de vrijstaande ( maar ook in buitenspel staande ) Jorco van Hezel en deze passeerde Frans Koornberg en gingen de Harekieten toch nog met de overwinning richting Harkema Opeinde

VVOG - Harkemase Boys

Samenvatting door Harkemase Boys tv

Voorbeschouwing VVOG-Harkemase Boys

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG-Staphorst en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING VVOG  - HARKEMASE BOYS HOOFDKLASSE C.                10 OKTOBER 2015

UPDATE
Excelsior’31 komt de eer toe, AZSV de eerste nederlaag van dit seizoen te hebben toegebracht. Met een gelukkige 2-1 overwinning verlieten de Rijssenaren sportpark Villekamp, waar een teleurgesteld AZSV, in blessuretijd, de 1-2 nederlaag op het scorebord zag verschijnen.AZSV bleef wel koploper in C, met 12 punten en Excelsior’31 volgt nu op 2 punten. Harkemase Boys wist zonder goed te spelen, HZVV met een 2-0 nederlaag naar huis te sturen. HZVV, moest bij de Harekieten de ongeslagen status inleveren. Harkemase Boys heeft met nog een wedstrijd tegoed, evenveel verliespunten als AZSV. HZVV leunt met 8 punten tegen de kopgroep aan. ACV en SC Genemuiden deelden, na een gelijkopgaande strijd op het Stadsbroek in Assen, de punten. SC Genemuiden nestelde zich naast Harkemase Boys maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de Harekieten en ACV kwam in punten gelijk met HZVV. VVOG en CSV Apeldoorn wisten door hun overwinning weer aansluiting te krijgen met de kopgroep. VVOG herstelde zich van het matige optreden, een week eerder tegen AZSV, door Staphorst op het eigen Noorderslag met een 5-2 nederlaag te confronteren. CSV Apeldoorn stuurde een teleurgesteld Drachster Boys met een 2-1 nederlaag terug naar Friesland. Bij Drachtster Boys staat de teller na drie “uitwedstrijden” nog steeds op “0” punten. Urk verliet Vriezenveen met als buit de eerste overwinning van het seizoen. Urk verdiende de terechte 2-1 overwinning. Bij DOS’37 staat de teller na vijfwedstrijden ook nog op “0 “. Urk heeft nog een wedstrijd tegoed. Flevo Boys en SVZW, twee tot nu toe, zwaar tegenvallende ploegen, waren op sportpark Ervenbos in Emmeloord  uit op eerherstel. Flevo Boys was in de eerste helft oppermachtig tegen het zwak spelend SVZW. Ruststand 3-0.  Heel merkwaardig was er in de tweede helft niets meer over van het goede spel van Flevo Boys. Mede door die terugval kwam SVZW nog redelijk terug in de wedstrijd en wist twee maal te scoren. De eindstand 3-2 bezorgde Flevo Boys de eerste overwinning en SVZW de derde achtereen volgende nederlaag. Flevo Boys en SVZW hebben nog een wedstrijd tegoed.

SPEELRONDE 6 ( 1e periode)

DE WEDSTRIJDEN (uitslag vorig seizoen)

VVOG – HARKEMASE BOYS (4-0)
Het eerste jaar van de topklasse seizoen 2010-1011 behoorde ook Harkemase Boys tot de deelnemende ploegen in die topklasse. Harkemase Boys degradeerde, na twee seizoenen topklasse, weer naar de hoofdklasse. De terugkeer seizoen 2012-2013 in de hoofdklasse C was niet zo geweldig. Het werd een negende plaats in de eindstand. VVOG eindigde dat seizoen in de hoofdklasse C één plaats hoger, achtste plaats, maar verloor weliswaar, beide confrontaties met 2-1 van de Harekieten. Seizoen 2013-2014, eindigde Harkemase Boys op de tweede plaats in de hoofdklasse C, werd uitgeschakeld in de nacompetitie voor een plaats in de topklasse. Harkemase Boys, ACV en Staphorst streden om de klasse periodetitel. Winnaar Staphorst. VVOG verloor ook in dat seizoen beide wedstrijden van Harkemase Boys. Op De Strokel werd het 1-6 en op De Bosk werd 3-2. Ook in het vorige seizoen, 2014 – 2015, werd de promotie naar de topklasse niet waargemaakt.  O.l.v. de nieuwe trainer Jan Vlap en de nodige versterkingen, negen nieuwe krachten in de selectie, gelukte het weer niet te promoveren naar de zo gewenste topklasse. Harkemase Boys eindigde op de derde plaats en strandde weer in de nacompetitie. ACV, Excelsior’31 en Harkemase Boys streden om de klasse periodetitel. Winnaar ACV. Uitslagen vorig seizoen: VVOG – Harkemase Boys 4-0 en Harkemase Boys – VVOG 4-1. Een nieuw seizoen en nieuwe kansen. Harkemase Boys rekent zich tot de grote kanshebbers voor een promotie plaats naar de topklasse. De competitie start van Harkemase Boys werd vertraagd door de afgelasting van de eerste thuiswedstrijd tegen Urk. De eerste competitie wedstrijd werd een 9-0 overwinning in Vriezenveen bij DOS’37 gevolgd door de 3-0 winst op De Bosk tegen Staphorst. Excelsior’31 bleek daarna te sterk voor Harkemase Boys. In Rijssen werd een 2-0 nederlaag geleden. Vorige week werd op De Bosk een 2-0 overwinning geboekt tegen HZZV. Harkemase Boys, derde plaats in de stand, heeft nog een wedstrijd tegoed. (24 okt. op de Bosk tegen Urk). Harkemase Boys heeft nu evenveel verliespunten als koploper AZSV.

VVOG herstelde zich zaterdag geweldig van de matige vertoning tegen AZSV, door in Staphorst te laten zien dat de ploeg wel degelijk tot goed voetballen in staat is. Met de manier van spelen zoals in Staphorst kan het weer een mooie middag worden op de Strokel.

DRACHTSTER BOYS – AZSV (4-1)
Als de emelten de strijd hebben opgegeven in het Drachtster bos, zou er weer gevoetbald kunnen worden. Drachtster Boys, na drie uitwedstrijden nog zonder punten, zou dan op de eerste punten jacht kunnen gaan. Het wordt wel een moeilijke jachtpartij, nu juist koploper AZSV op bezoek komt. AZSV zal zich zeker willen revancheren voor de eerste nederlaag, vorige week tegen Excelsior’31. Het zou wel een stunt zijn als de Friezen een of meer punten van de Aaltenaren in de wacht zouden kunnen slepen. Niets is onmogelijk. Het blijft immers voetbal.

EXCELSIOR’31 – CSV APELDOORN (4-0)
Indien Excelsior’31 goed bij de les blijft gaat CSV Apeldoorn een heel moeilijke middag tegemoet. De ploeg uit Apeldoorn heeft in de uitbeurten nog geen enkele punt weten te scoren. Het lijkt er op dat het na zaterdag ook zo zal zijn.

SC GENEMUIDEN – FLEVO BOYS
Flevo Boys heeft zijn eerste driepunter binnen. Het zou mooi zijn voor Wiljan Mossing Holsteyn en zijn selectie, als die punten winst, bij SC Genemuiden, een vervolg zou kunnen krijgen. SC Genemuiden lijkt een te zware opgave gaan worden voor Flevo Boys.

SVZW – ACV (1-1)
SVZW zit in de problemen. Een sterke selectie. De uitgesproken ambitie bij de start van de competitie “promoveren naar de topklasse “ en nu al drie nederlagen na de vier gespeelde wedstrijden, niet te filmen. Nu ACV op bezoek komt is het zelfs mogelijk dat de vierde nederlaag zich gaat aankondigen. ACV ruikt bloed, dat is duidelijk en zal alles in het werk stellen om die vierde nederlaag aan SVZW te presenteren.

HZVV – DOS’37
HZVV verloor bij Harkemase Boys zijn eerste wedstrijd. DOS’37 zal echter niet in staat zijn HZVV een tweede nederlaag te bezorgen.De teller blijft ook na zaterdag op “0 “ staan bij DOS’37

URK – STAPHORST (2-2)
Twee hard werkende ploegen, geen mooi voetbal, maar strijd gedurende 90 minuten. Zonder meer een boeiend gevecht om de punten. Punten deling ?