Competitie
Datum Zaterdag 05-12-2015
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 1018
Veld 1
Scheidsrechter R. Bossen

VVOG tikt HZVV van de mat (6-1)

In dezelfde opstelling als vorige week, waarmee 3 punten in Rijssen werden achtergelaten, revancheerde VVOG zich met een prima pot voetbal tegen eerstejaars hoofdklasser HZVV. HZVV kwam er niet aan te pas tegen een uitstekend combinerend VVOG, dat vandaag weer liet zien welke potentie er in het elftal schuilt.

Sinterklaas gooide er na 16.15 uur nog een surprise tegenaan toen bleek dat de koploper in de tweede periode Excelsior’31 3 punten verspeelde tegen Genemuiden. VVOG is nu koploper in de 2de periode met een doelpunten-moyenne van bijna 4 per wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut dikteerde VVOG de wedstrijd. Onder leiding van voormalig eredivisie scheidsrechter Ruud Bossen, die zoals gebruikelijk weer lekker liet doorvoetballen, golfde de ene na de andere VVOG-aanval richting doel van de tegenstander. De eerste fraaie combinaties leverden nog geen grote kansen op. Een beweeglijk VVOG met steeds wisselende posities was vanmiddag een maatje te groot voor de gasten uit Hoogezand. Jammer dat na mooie combinaties over vele schijven de laatste bal vaak niet secuur was anders hadden we niet hoeven te wachten tot de 24ste minuut voor de eerste goal viel. Uit een vrij trap van Jeremy de Graaf, die vanmiddag weer ouderwets wervelde, ontstond een scrimmage waaruit de voor veel dreiging zorgende Pernelly Biya de van de keeper terugkomende bal in het doel deponeerde 1-0. Een volledig terechte afspiegeling van de veldverhouding op dat moment. En VVOG ging door. Jeremy de Graaf pakte een bal af van de keeper van HZVV die de bal te ver van zijn voet liet springen en werd gevloerd. Richard Gooijer, die in deze wedstrijd regelmatig inschoof en de middenlijn overstak, benutte de toegekende penalty feilloos en bracht de stand in de 33ste minuut op 2-0.

HZVV stelde er bijna niets tegenover. Misschien konden we een schot in de 39ste minuut over het doel van Frans Koornberg een mogelijkheidje noemen. VVOG combineerde regelmatig met veel dreiging door de defensie van HZVV. De 3-0 in de 42ste minuut kwam van de voet van Pernelly Biya die zijn tweede scoorde na een prima pass van Oussama Labari. Het slotakkoord van de eerste helft vormde een prachtige aanval waarvan Rob van der Sluis aan de basis stond. Via Pernelly Biya kwam de bal bij Wilko Braam wiens lob echter net over het doel verdween.

De 3-0 ruststand was geheel in overeenstemming met de veldverhouding.

De tweede helft begon waar de eerste helft was gebleven. Een vlot combinerend VVOG en een tegenhoudend HZVV. Dat laatste lukte niet meer in de 51ste minuut toen Wilko Braam uit een scrimmage de 4-0 intikte. De 5-0 volgde in de 58ste minuut. Dat was er een met een gouden randje. Hij kwam op naam van Oussama Labari, die de bal schitterend op zijn pantoffeltje nam en knetterhard de bal liet inslaan onder de lat en achter de kansloze doelman van HZVV. Zijn blijdschap met deze wereldgoal toonde hij turnend met een prachtige vloeroefening die goed zou zijn geweest voor goud.

De noodzaak om aan het doelsaldo te werken in de tweede periode zorgde in de 62ste minuut voor de 6-0 door Jeremy de Graaf. Pernelly Biya gunde de goalgetter zijn goal met een onzelfzuchtig voorzetje op maat.

VVOG wisselde nog Richard Gooijer en Jaime Bruinier voor Martijn Duits en Naoufal Boutachkourt. Pernelly Biya kreeg zijn verdiende publiekswissel en werd vervangen door Modou Nyang die nog enkele fraaie staaltjes voetbal liet zien. 

Het slotakkoord van het tweede bedrijf was voor HZVV. Zij redden de eer (6-1) via een lob over Frans Koornberg, die juist daarvoor nog alle moeite deed met een geweldige redding op een kopbal om de nul te houden. Dat lukte niet. 

VVOG deed vanmiddag goede zaken voor de 2de periodetitel. Bij het voetbal van vanmiddag misstaat een periodetitel niet. Maar daar hoort dan wel minder wisselvalligheid bij. Dus nog vijf wedstrijden van het nivo van vandaag te gaan!

 

Opstelling

Koornberg
van der Sluis Hop Gooijer (Duits, 74) Kerver
Brockhoff Braam Bruinier (Boutachkourt, 74)
Biya (Nyang, 77) de Graaf Labari

Scoreverloop

1-0, Biya (24ste minuut)
2-0, Gooyer (pen) 33ste minuut)
3-0, Biya (42ste minuut)
4-0, Braam (53ste minuut)
5-0, Labari (58ste minuut)
6-0, de Graaf (62ste minuut)
6-1, de Jonge (84ste minuut)

Voorbeschouwing VVOG-HZVV

Lees hier -weliswaar niet in rijm- de voorbeschouwing van VVOG-HZVV en de andere wedstrijden in de Hoofdklasse C.

                                            VOORBESCHOUWING VVOG  -  HZVV

                                               HOOFDKLASSE C

                                                                       05 DECEMBER 2015

UPDATE
De wedstrijd Harkemase Boys - Flevo Boys werd afgelast. Door de vele regen was het veld van de Harekieten onbespeelbaar geworden.                                                                       

Excelsior’31 won verdiend met 3-0 van een tegenvallend VVOG. Excelsior’31 kwam met 25 punten naast Harkemase Boys (wedstrijd minder). VVOG daalde naar het rechter rijtje, 14 punten - oppassen geblazen -  en verloor ook de leiding in de tweede periode.                                                                      

AZSV vergiste zich in de kracht van DOS’37. Tweemaal kwamen de Aaltenaren op voorsprong, maar ook tweemaal wisten de Vriezenveners de achterstand weg te werken, 2-2. AZSV keerde, teleurgesteld over het punten verlies, huiswaarts. AZSV behield de derde plaats, op 2 punten van Excelsior’31. DOS’37, bleef twaalfde, P/D plaats. 

Na de misstap bij ACV behaalden de Staphorsters weer een dik verdiende overwinning. SVZW werd door de fel en hard werkende thuisclub simpel met 3-0 aan de kant gezet. Vierde plaats voor Staphorst, 21 punten en SVZW nog steeds op de één na laatste plaats en slechts 7 punten. Degradatie plaats.                                                                

Na de 3-1 nederlaag bij CSV Apeldoorn lijkt het nu al een verloren seizoen te gaan worden voor ACV. De Assenaren, 15 punten, staan al 10 punten achter op koploper Harkemase Boys, (wedstrijd minder) en ook voor de tweede periode zijn al heel wat punten verloren gegaan. CSV Apeldoorn verdiende de overwinning en keerde weer terug op de vijfde plaats met 16 punten.                                                                      

SC Genemuiden is evenals ACV bezig aan een teleurstellend seizoen. Urk was in eigen huis te sterk voor de ex topklasser. Door de meer dan verdiende overwinning bleef Urk weliswaar op de elfde plaats, P/D plaats, maar door de driepunter werd de afstand t.o.v. de drie laatste ploegen wat ruimer.

HZVV wist tegen Drachtster Boys, in de blessure tijd, nipt de 3-2 overwinning binnen te halen.HZVV kreeg door de belangrijke overwinning weer aansluiting met de middenmoot. Tiende plaats en 13 punten. Voor Drachtster Boys blijft het tot nu toe een moeilijk en teleurstellend seizoen. Laatste plaats en 2 punten.

SPEELRONDE 12 (2e periode)
In de twee laatste competitie rondes voor de winterstop worden nog een aantal mooie en ongetwijfeld spannende wedstrijden afgewerkt.
Te beginnen a.s. zaterdag met de toppers ACV – Harkemase Boys, SC Genemuiden – Excelsior’31en niet te vergeten het belangrijke treffen SVZW - Urk

DE WEDSTRIJDEN

VVOG – HZVV
Met de terugkeer van HZVV in de hoofdklasse heeft de club zich als doel gesteld, handhaven om daarna door te groeien tot een stabiele hoofdklasser. HZVV wil af van het regelmatige pendelen tussen de hoofdklasse en de eerste klasse.
Trainer Karlo Meppelink vindt overigens, wanneer zijn team zich weet te handhaven in de hoofdklasse, zijn team een super prestatie heeft geleverd.
De selectie van de kampioensploeg van vorig seizoen bleef nagenoeg geheel in tact.
De enige versterking van “buitenaf “ is spits Rick Broek, afkomstig van de derde klasser Hardenberg’85, aangevuld met enkele jeugdspelers uit de eigen gelederen, Frank Buiter, Sander van Dijk, Matthijs v.d. Galiën. Lorenzo Benjamins (Hoogeveen, za), Julian Mol (De Weide), Marcel Pol (HODO) en Ronald Hadders (?) vertrokken bij HZVV. Met veel vertrouwen begon HZVV aan de competitie. De start was zonder meer verrassend. ACV werd op het eigen Stadsbroek op een 1-2 nederlaag getrakteerd. De 1-1 op het eigen sportpark Bentinckspark tegen het uit de topklasse gedegradeerde SC Genemuiden wekte alom grote verbazing. Bij Flevo Boys werd het 0-0 en CSV Apeldoorn werd met een 2-1 nederlaag naar huis gestuurd. Na vier wedstrijden, ongeslagen, derde plaats en 8 punten. Een indrukwekkend competitie start van HZVV.

De euforie verbleekte daarna enigszins. Er volgden nederlagen tegen Harkemase Boys (2-0),
DOS’37 (1-2), Staphorst (4-0), Excelsior’31 (6-1), met daar tussen twee gelijke spelen Urk (1-1) en SVZW (1-1). HZVV was inmiddels afgedaald naar de tiende plaats met 10 punten, kort boven de P/D plaatsen.

De 3-2 overwinning vorige week tegen Drachtster Boys (winnende treffer in blessure tijd) bracht grote opluchting bij de Hoogeveners.
HZVV leunt met 13 punten weer tegen de middenmoot aan in de stand met 1 punt minder dan VVOG.
Een belangrijk treffen deze middag op De Strokel tussen VVOG en HZVV.
Wie houdt de aansluiting bij de middenmoot en weet VVOG via een overwinning de goede uitgangspositie voor de tweede periode te behouden.

ACV – HARKEMASE BOYS
ACV verloor het openingsduel deze competitie met 1-2 van HZVV.
Daarna bleef ACV in zijn thuiswedstrijden ongeslagen, Drachtster Boys 2-0, SC Genemuiden 1-1, VVOG 2-1, Staphorst 2-0.
Van de vijf uitwedstrijden verloor Harkemase Boys bij Excelsior’31 (2-0) en speelde 1-1 bij AZSV. De overige drie duels werden gewonnen resp. DOS’37 0-9, VVOG 2-3, Drachtster Boys 0-3
De resultaten deze competitie van koploper Harkemase Boys, ook winnaar van de eerste periode zijn aanmerkelijk beter en constanter dan die van ACV.
In de laatste drie duels tussen ACV en Harkemase Boys in Assen was er nauwelijks sprake van enig krachtsverschil tussen de beide rivalen. Uitslagen 2-0, 3-3 en 0-1.
Als ACV nog iets moois wil maken van deze competitie moet de ploeg de drie punten op sportpark het Stadbroek houden.

SC GENEMUIDEN – EXCELSIOR’31
De beoogde terugkeer naar de topklasse door SC Genemuiden lijkt een brug te ver gaan worden voor de Genemuidenaren.
Excelsior’31 is wel volop in de race om de plaats in de topklasse weer te gaan veroveren.
De laatste ontmoetingen tussen SC Genemuiden en Excelsior’31 speelden zich af in de topklasse, de seizoenen 2010-2011, 2011-2012 en 2012 – 2013.
Uitslagen thuiswedstrijden SC Genemuiden - Excelsior’31 in die drie seizoenen in volgorde: 1-3, 3-1 en 2-3.
Als ook SC Genemuiden nog iets moois van de competitie wil maken mag er zaterdag niet worden verloren van de Rijssenaren.
Wordt een moeilijk verhaal voor SC Genemuiden. Excelsior’31 lijkt als favoriet aan de wedstrijd te gaan beginnen.                                                                       

AZSV – CSV APELDOORN
Slechts één maal moest AZSV de vlag strijken bij een thuiswedstrijd (Excelsior’31, 1-2).
CSV Apeldoorn scoorde in de uitwedstrijden niet erg overtuigend. Alleen bij SVZW werd een overwinning behaald (1-5). De overige vier wedstrijden gingen verloren.
AZSV lijkt de beste kans op de volgende driepunter te hebben.                                                                       

DRACHTSTER BOYS – STAPHORST
Bij Drachtster Boys wordt met verlangen en hoop uitgekeken naar de eerste overwinning. Met voetbal weet je het nooit. Het is vaak ook een spel met de nodige verrassingen. Punt(en) verlies door Staphorst bij Drachtster Boys zou inderdaad een verrassing zijn.

FLEVO BOYS – DOS’37
Flevo Boys krijgt de debutant in de hoofdklasse, DOS’37 op bezoek. Na een moeilijke start, met vijf nederlagen achtereen, wist DOS’37 zaterdag 10 oktober j.l. de eerste overwinning binnen te halen. Die eerste overwinning, bij HZVV  (1-2) werd als een kampioenschap gevierd. DOS’37 deed tegelijkertijd de laatste stek over aan Drachtster Boys, waarvan in de volgende wedstrijd ook werd gewonnen (3-2). DOS'37 kreeg de smaak te pakken er volgde gelijke spelen tegen SVZW (2-2) en VVOG (0-0). Bij SC Genemuiden werd een kleine 3-2 nederlaag geleden maar vorige week werd een prachtige 2-2 bereikt tegen het bezoekende AZSV. Flevo Boys is gewaarschuwd. Het wordt geen eenvoudige klus voor de Emmeloorders deze zaterdagmiddag.

SVZW – URK
Een topper in de onderste regionen. Urk speelde vorige week een sterke wedstrijd, met veel inzet en kracht tegen SC Genemuiden. De 1-0 overwinning van de Urkers was meer dan verdiend. SVZW leed vorige week een kansloze 3-0 nederlaag tegen een ook met tomeloze inzet en kracht spelend Staphorst.Op sportpark Het lage Veld wordt het deze middag een spannende “zespunten” wedstrijd. Misschien de eerste competitie overwinning voor trainer Eric Assink.