Datum Maandag 21-04-2014
Wedstrijdnummer 7004
Scheidsrechter P. van Beelen

Houdini-act levert 2-1 zege op in degradatieduel

VVOG en Deto begonnen vanmiddag met een voorzichtige opening. VVOG in de opstelling zoals in Genemuiden werd gestart. Een versterkt defensief blok van waaruit de aanval - waar mogelijk - werd gezocht. Dat ging te vaak in een te laag tempo met teveel foutieve inspeelpasses, waardoor DETO weinig moeite had met de aanvallende bedoelingen van VVOG.

De belangen waren groot voor beide verenigingen maar het bleef toch allemaal wat mat in de eerste helft. VVOG moest winnen om geloof te houden in een directe/indirecte handhaving in de hoofdklasse. Dat geloof werd al in de 17de minuut ernstig op de proef gesteld door de 0-1 van DETO. De gevaarlijke rechterspits, blijkbaar ingehuurd voor een helft (de tweede helft nauwelijks zichtbaar zoals meer van zijn ploeggenoten) leverde een prima voorzet af die werd ingeschoten en via een VVOG been achter de kansloze Romkes verdween. In de 24ste minuut lag bijna 0-2 achter Romkes na een diepe bal die de verdediging van VVOG verraste. De bal verdween net voorlangs de goal.

Het blessurespook bij VVOG sloeg in de 30ste minuut weer toe. Richard Haklander, die dit seizoen zelden het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter meemaakt, moest zich geblesseerd laten vervangen door Jos Dijkstra die voor wat meer snelheid en diepte ging zorgen.

De rust brak aan met een 0-1 achterstand en dat noopte Marco Roelofsen, die meer staand dan zittend op de bank zijn beleving trachtte over te brengen op zijn spelers, tot aanpassing van de manier van spelen in de tweede helft.

De tweede helft zou er een worden waarover nog lang nagesproken zal worden. Ongetwijfeld heeft Marco Roelofsen de rust gebruikt om de passie te prediken.

VVOG kwam veel beter uit de startblokken en DETO hoefde zo nodig niet. Zij koesterden de 0-1 en deden dat toch met minder werklust dan VVOG. Zodoende kon VVOG zich steeds meer in de wedstrijd knokken. Nadat de goed ingevallen Jos Dijkstra met een blessure in de 60ste minuut het veld moest ruimen voor Kevin van der Vlag en Jan Jurrien Hop naar de spits werd gedirigeerd waardoor de prima spelende Tim Fechter een linie zakte, kwam VVOG echt op stoom. Het begon met de „net naast” momenten. In de 65ste minuut een kopbal van Lennard van de Brink uit een corner en in de 68ste minuut een schot van uitblinker Lars Kerver. Het legioen werd luidruchtiger en de gelijkmaker hing in de lucht. DETO bakte er steeds minder van en in de 77ste minuut was het zover. Lars Kerver deponeerde de van de keeper terugkomende bal in de hoek en bracht de stand in evenwicht 1-1. Conditioneel bleek VVOG in het laatste kwart van de tweede helft beter opgewassen tegen twee wedstrijden in drie dagen dan DETO. DETO moest het alleen nog van uitvallen hebben en VVOG gooide alles in de strijd voor de zo broodnodige drie punten. Dat ging zeker niet met goed voetbal maar wel met een groot hart. Het was dan ook verdiend dat Houdini een handje kwam helpen in de 92ste minuut. Een hoge voorzet werd door Rick Boersma in het doel gewerkt waarmee hij de hoop op handhaving levendig hield. Dat wordt nog een hele toer maar met de instelling van de tweede helft lijkt het nog steeds mogelijk. Nog 6 punten te gaan!