Competitie
Datum Zaterdag 15-03-2014
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 3601
Vertrek supportersbus: 12:30

Duur verlies !

De 2-1 nederlaag tegen AZSV zorgt er voor dat VVOG zich nog maar weinig tegenslag kan veroorloven

Door de uitslagen van zaterdag zijn er vanaf plaats 9 waar VVOG nu staat, nog 2 ploegen met 21 punten en 2 ploegen met 20 punten uit 20 duels. Onderaan op een 14e plaats staat DETO met 14 punten. Elk volgend verlies kan dus betekenen dat je op plaats 13 staat die betekent dat je rechtstreeks degradeert. Met nog 6 duels te gaan kun je nog veel winnen maar ook veel verliezen en het programma voor VVOG is loodzwaar.

Volgende week 22 maart thuis tegen  de nummer 2 Flevo Boys, daarna op 5 april uit tegen de nummer 3 Harkemase Boys.
Op 12 april thuis tegen de nummer 8 van dit moment SVZW, een week later op 19 april uit tegen de nummer 4 Genemuiden en dan op 3 mei uit tegen de nummer 6 CSV Apeldoorn en de laatste is een thuiswedstrijd tegen de nummer 10 Berkum op 10 mei.

Dag dames en heren, wat een spanning. Ik schrijf u dit verslag met een brandende keel vanwege de luid uitgesproken aanmoedigingen richting onze jongens. Mocht iemand zich daar aan gestoord hebben dan bij deze daarvoor excuus. U begrijpt nu waar het van komt en met het oog op onze uitgesproken ambities voor de komende jaren komt het slecht uit als we meer naar beneden moeten kijken als naar boven.

Aalten dan nu, plaats met 27.000 inwoners gelegen in de Achterhoek, ingeklemd tussen Doetinchem en Winterswijk met een bloeiende voetbalvereniging met meer dan 1.200 leden, de Aaltense Zaterdag Sport Vereniging. Aalten met de kern Varseveld, bekend van natuurlijk Guus Hiddink, woonplaats van Robert Gesink en van.....Angus Young de leadgitarist met de korte broek en "schoolpet" van ACDC.

AZSV was vorig jaar glorieus winnaar in de 1e klasse D, begon onwennig in de hoofdklasse C maar herstelt zich zeer krachtig met nog maar 4 punten achterstand op ons. Wederom dus weer een finale voor onze jongens die in de voor hen normale opstelling van de laatste tijd begonnen.

Was het zo, dat we gelijk met de tweede helft waren begonnen dan hadden we deze wedstrijd absoluut winnend over de streep kunnen trekken. De inzet en strijdlust, het vroeg afjagen van de tegenstander dat we toen zagen ontbeerden we zeker in de eerste 30 minuten van de eerste helft volledig. Daarbij kwam dat we de ruimtes zelf ook nog heel klein maakten doordat de buitenspelers constant naar binnen trokken. Van te voren was al duidelijk dat er op dit veld geen combinatievoetbal mogelijk was. Een pass over de grond had een onvoorspelbaar einddoel en daarom en die kleine ruimten was van goed spel totaal geen sprake en onze jongens konden daar totaal geen lijn in brengen.

Alhoewel de eerste kans nog voor VVOG was doordat Richard Haklander (hij was zeker in de eerste helft nog de beste in het veld) bijna zijn kopkans verzilverd zag worden, kreeg AZSV doordat het niet vroegtijdig werd afgejaagd, kansen via de snelle vleugelspelers. Eerst was er al een keihard maar keurig door Reinier Romkes onschadelijk gemaakt schot, maar even later was het wel raak.  Met een keurige pass werd rechsbuiten Jan Willem Stronks gelanceerd en die was Lars Kerver te snel af, schoot hard voor en lepe spits Robin Thuss kroop voor Jan Jurjen en rondde daarmee hard met het hoofd af.

Langzamerhand kreeg VVOG meer overwicht in de tombola van heen en weer geschoten ballen maar werd daaruit nauwelijks gevaarlijk. Dan AZSV weer met een uitval rechts van het midden, Jan Jurrien weet de bal nog net terug te tikken op Reinier Romkes die het leer in de handen pakt. Scheidsrechter Oussoren wuift het eerst weg maar op advies van zijn assistent fluit hij alsnog voor een vrije trap schuin links voor het doel van VVOG op zo'n 12 meter afstand. En weer was het Robin Thuss die met een strakke schuiver dwars door de muur in het VVOG doel wist te schieten: 2-0 voor de thuisclub. Een debacle tekende zich af en redelijk moedeloos gingen wij aan de thee.

Na de rust, een metamorfose. Alle VVOG'ers zetten de tegenstander vroeg vast en die weten eigenlijk in de hele tweede helft geen pepernoot meer te raken. Het is één en al VVOG wat de klok slaat en bij een vrije trap van Thomas Vossebelt op zo'n 30 meter afstand in de 49e minuut is een AZSV graspol ons goed gezind en verdwijnt de bal nog aangeraakt ook achter de schitterend roodharige doelman Ruud Kempers van AZSV.

En dan hebben we meteen de man te pakken die ons heeft weerhouden van tenminste een verdiend gelijkspel. Met de ene na de andere prachtige redding was hij een uitermate hinderlijk sta in de weg voor de 2-2 die helaas voor ons uiteindelijk niet viel. De supporters van VVOG dropen gelaten en teleurgesteld weer richting de bus om de lange reis naar huis te maken ongetwijfeld met wisselende gedachten.

We zijn met deze wedstrijd en de nog komende duels beland in een fase van "heer Bommel verzin een list". Wat zijn onze sterke kanten en hoe kunnen we die beter nutten en hoe kunnen we onze zwakke kanten verbeteren. We kunnen heel aardig voetballen maar deze wedstrijd, de wedstrijd tegen WHC en andere wedstrijden hebben laten zien dat dit VVOG dan vanaf minuut 0 tot minuut 90 100% druk zal moeten zetten op de tegenstander. Zeker met de aankomende wedstrijd tegen de nummer 2 Flevo Boys is 100% concentratie en inzet en de wil om alles uit de kast te halen om te winnen, noodzakelijk want Flevo Boys zal ongetwijfeld het gezichtsverlies van de thuiswedstrijd willen wegpoetsen.

Opstelling

Reinier Romkes, Lennard van de Brink, Martijn Duits, Thomas Vossebelt, Lars Kerver, Tim Brockhof, Erwin Schouten, Rick Boersma (Laurens Christiaan Brouwer) Douwe Dijkstra (Kevin van der Vlag) Richard Haklander en Jan Jurrien Hop

Scoreverloop

1-0 Robin Thuss
2-0 Robin Thuss
1-2 Thomas Vossebelt

Nabeschouwing AZSV - VVOG

Interviews met Richard Haklander en Jan-Okke Koers

Voorbeschouwing AZSV-VVOG

Lees hier de voorbeschouwing inclusief alle andere wedstrijden uit de Hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C 15 MAART 2014

STAND VAN ZAKEN IN DE HOOFDKLASSE C
De kopgroep:
Na zaterdag, met nog zeven wedstrijden te gaan, lijkt de leiderspositie van ACV bijna onaantastbaar geworden en het binnenhalen van de kampioenstitel een kwestie van tijd te gaan worden. “Lijkt”, omdat de achtervolgers Harkemase Boys, SC Genemuiden en Flevo Boys, ACV steeds weer de reddende hand bieden door hun puntenverlies.
Zelf wonnen de Assenaren met 1-0 van het onderaanstaande DETO Twenterand, zag Harkemase Boys weer eens tegen een thuisnederlaag aanlopen, 0-1, tegen het bezoekende CSV Apeldoorn en Flevo Boys twee punten inleveren door de 1-1 bij SVZW.
SC Genemuiden wist zijn wedstrijd tegen AZSV in een doelpunten rijk duel ternauwer nood in de blessure tijd met 5-4 te beslissen.
Het middenveld:
Staphorst 1-0 winst tegen Berkum en dicht tegen de kopgroep aan en CSV Apeldoorn 1-0 winst bij Harkemase Boys zijn nog ongeslagen in de race naar de derde periodetitel.
Drachtster Boys, 1-0, winst bij Go Ahead Kampen en SVZW 1-1 tegen Flevo Boys kunnen enigszins rustiger adem halen.
Daarna wordt het dringen in de stand om van de gevaarlijke plaatsten weg te blijven.
De onderste zes ploegen in de stand, vanaf VVOG op plaats negen, lijken te gaan worstelen om die plaatsen te gaan ontwijken. En dat wordt nog een spannende aangelegenheid.
VVOG en WHC deelden de punten, 1-1en daar werden beide ploegen niet veel wijzer van.
Berkum bleef puntloos tegen Staphorst na een 0-1 nederlaag, en AZSV zag, fel en dapper strijden in Genemuiden tegen de SC, via een 5-4 nederlaag in de blessure tijd, de verdiende punt de mist in gaan.
Voor DETO Twenterand, drager van de rode lantaarn, lijkt het een zware strijd te gaan worden om aan één van de vier onderste plaatsen te ontkomen.
 
DE WEDSTRIJDEN

SPEELRONDE 20    (derde wedstrijd derde periode)

AZSV – VVOG (1-2)
Eén ding was zeker bij aanvang van de competitie voor de “kenners “.
AZSV was een zekere degradatie kandidaat.
Aanvankelijk leken “de kenners “ het gelijk aan hun zijde te krijgen. Debutant AZSV startte de competitie nog wel met 2-2 in de thuiswedstrijd tegen WHC, maar daarna ging het gewoon mis. De 2-2 uitslag werd gevolgd door acht nederlagen.
De eerste periode (acht wedstrijden) werd afgesloten met een laatste plaats, slechts één wedstrijdpunt en een doelsaldo van 9-23.
Periode twee leek in het zelfde “verliezen ritme” worden voortgezet.
Nee dus. Na de achtste nederlaag was daar ineens de eerste overwinning.
Wedstrijddag tien, d.d. 16 november 2013, werd  het vertrouwen in eigen kunne en het geloof in betere tijden, bewaarheid en beloond.
Mede promovendus Go Ahead Kampen, op bezoek in Aalten, werd met een 3-0 nederlaag, naar huis gestuurd. Die eerste overwinning werd groots gevierd op sportpark Villekamp Drachtster Boys werd het volgende slachtoffer van de dadendrang van de Aaltenaren.
In Drachten behaalde AZSV de tweede triomf. De thuisclub werd met 1-0 aan de zegekar gebonden.
DETO Twenterand was daarna aan de beurt om op een nederlaag te worden getrakteerd door de op stoom geraakte Aaltenaren. Met 2-1 ging de ex topklasser DETO Twenterand op sportpark Villekamp over de knie.
Het gewenningsproces aan de hoofdklasse was kennelijk achter de rug voor AZSV.
“ Uit” bij Staphorst, de laatste wedstrijd voor de winterstop, moest AZSV genoegen nemen met een kleine 1-0 nederlaag.
Nog steeds als rode lantaarn drager ging AZSV de winterstop in met na 13 wedstrijden 10 punten.
Met de resultaten na de winterstop WHC – AZSV 1-0, Flevo Boys – AZSV 3-2, Harkemase Boys- AZSV 0-1, AZSV – SVZW 2-1, AZSV – SCV Apeldoorn 0-0, SC Genemuiden – AZSV 5-4 bezet AZSV nu, na 19 wedstrijden met 17 punten de dertiende plaats (de rode lantaarn is overgedragen aan DETO) en is de afstand tot bv. het op de negende plaats staande VVOG slechts 4 punten.
M.a.w. AZSV – VVOG wordt zaterdag een heel belangrijk duel.
Winst voor VVOG zou het team in wat rustiger vaarwater kunnen gaan brengen.
ASZV is echter niet meer de ploeg van het eerste begin van de competitie, het team is gegroeid en zal er alles aan doen om de degradatie uit de hoofdklasse te voorkomen.
VVOG zal met alle hens aan dek, geconcentreerd en met volle overgave de strijd in Aalten moeten aangegaan om tot een positief resultaat te willen komen.
 
STAPHORST – ACV (1-1)
Staphorst op eigen grond wordt een moeilijke en zware klus voor de koploper.
Slechts één wedstrijd (Harkemase Boys 0-2), verloren de Staphorsters op het eigen sportpark het Noorderslag.
Staphorst gaat voor een hoge klassering in de competitiestand en de derde periode titel.
ACV had in de laatste drie competitie wedstrijden niet over geluk te klagen
Tegen Go Ahead Kampen 3-2 met de winnende treffer in de laatste minuut, bij Drachtster Boys werd na een 2-0 achterstand, weer in de laatste minuut, de gelijkmakende 2-2 gescoord en de overwinning 1-0 tegen DETO was nog al magertjes.
ACV behaalde uit de negen uitwedstrijden 20 punten (zes maal winst, verlies bij CSV Apeldoorn 1-0 en gelijk bij VVOG 1-1 en Drachtster Boys 2-2).
Verlies voor ACV zou de strijd om de titel in de hoofdklasse C toch nog spannend kunnen gaan maken. (mits de achtervolgers hun wedstrijden in winst weten om te zetten).
Staphorst is helemaal “in” voor een feestje na afloop.

HARKEMASE BOYS – SVZW (1-1)
Harkemase Boys op de eigen De Bosk is dit seizoen een weinig overtuigende ploeg.
Met 37 punten op de tweede plaats, 6 punten achter koploper ACV, behaalde Harkemase Boys uit de negen thuiswedstrijden slechts 9 punten.
Om in de race te blijven voor de titel is winst op SVZW meer dan noodzakelijk.
SVZW “draait” niet zoals werd verwacht. Met het nodige geluk werd vorige week op
Het Lage Veld een 1-1 gescoord tegen Flevo Boys.
Een punten verdeling lijkt er aan te komen.

FLEVO BOYS – SC GENEMUIDEN (4-2)
De topper tussen de nummers drie en vier op sportpark Ervenbos.
Flevo Boys verspeelde vorige week door de 1-1 bij SVZW kostbare punten.
SC Genemuiden is niet meer de ploeg van het begin van de competitie. Na het binnenhalen van de eerste periode titel werden de prestaties van SC Genemuiden nog al wisselvallig.
Vorige week leek SC Genemuiden tegen AZSV op een grote overwinning af te stomen. Binnen 25 minuten was de score al 3-0 in het voordeel van SC Genemuiden.
In het doelpunten rijke duel wist SC Genemuiden, tegen een fel strijdend AZSV, met het nodige geluk, in de blessure tijd, de 5-4 overwinning over de streep te trekken.
Flevo Boys gaat door een kleine overwinning de achtervolging op ACV nog enigszins volhouden en SC Genemuiden kan zich gaan voorbereiden op de nacompetitie.

CSV APELDOORN – DRACHSTER BOYS (2-2)
CSV Apeldoorn is helemaal “in“, na twee overwinningen, voor de derde periodetitel, dus nacompetitie.
Drachtster Boys, evenals AZSV, vooraf  betiteld als één van de degradatie ploegen, heeft o.l.v. trainer Fred de Boer al 24 punten gescoord in de competitie. En daar mag men in Drachten best trots op zijn.
Toch, ondanks het hevige verzet van de Friezen, lijkt er een drie punter voor CSV Apeldoorn in de maak.

WHC – BERKUM (4-2)
Een spannend derby op sportpark Muiderssingel.
Beide ploegen moeten punten scoren voor lijfsbehoud / degradatie. Daarom zullen beide ploegen tot het uiterste gaan om de punten binnen te halen.
Berkum lijkt de betere ploeg maar in zo’n derby met voor beide ploegen zulke grote belangen gelden vaak heel andere normen.
Een puntendeling lijkt na 90 minuten op het scorebord te staan.
 
DETO TWENTERAND – GO AHEAD KAMPEN (1-0)
Een overwinning lijkt nog de enige redding voor DETO Twenterand om mee te blijven strijden, te ontsnappen aan een verblijf in de eerste klasse.
Ook Go Ahead Kampen heeft de punten heel hard nodig om uit de greep van de nacompetitie of zelfs degradatie te blijven.
De druk op beide teams zal groot zijn. Welk team gaat daar het beste mee om.
Het gaar er spannen op sportpark het Midden met uiteindelijk een kleine overwinning voor de thuisclub.

Locatie

Villekamp Haartsestraat 57 7121 WJ Aalten

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.