Datum Zaterdag 12-04-2014
Wedstrijdnummer 3278
Scheidsrechter M. Jobse

Aanvallend machteloos VVOG verliest drie punten

De opkomst van de beide teams was veelbelovend. Het opgetrommelde VVOG legioen gaf blijk van zijn luidruchtige aanwezigheid met spetterend vuurwerk. Het begin was een kampioenswedstrijd waardig. Toch betrof het een echte degradatiestrijd tussen twee teams met broos zelfvertrouwen.

Na een minuut stilte ter herdenking van de veel te jong gestorven oud verzorgster van VVOG Herma Hendrikse begonnen beide teams aftastend aan de wedstrijd.

De opstelling bij VVOG was enigszins aangepast. Marco Roelofsen had gekozen voor Dominique Denzel achterin naast Martijn Duits en Niels Nijveld weer op zijn vertrouwde linksbackpositie. Daarmee kwam Lars Kerver links aan de buitenkant te spelen om de aanval van VVOG meer impulsen vanaf de zijkant te geven. Aan de overzijde op rechts was gekozen voor Jos Dijkstra waardoor de flanken goed bezet leken. Thomas Vossebelt was geschorst waardoor het middenveld bestond uit Douwe Dijkstra, Tim Brockhoff en Rick Boersma. Een logische opstelling in de wetenschap dat er gewonnen moest worden.

Die aftastende fase werd plotseling verstoord door een goal die volstrekt uit de lucht kwam vallen. Van kansrijke situaties voor de beide goals was tot de 21ste minuut geen sprake geweest. In die gelijkopgaande fase was het SVZW dat via Bas Woesthuis doeltrof. Hij promoveerde een afvallende bal uit een voorzet tot doelpunt.

VVOG voetbalde tot de 16 meter niet onaardig maar creëerde nauwelijks tot geen doelrijpe kansen. Het moest zelfs oppassen voor een steeds beter en aan zelfvertrouwen winnend SVZW dat enkele keren gevaarlijk doorkwam en bij hun tweede echte grote kans Reinier Romkes op zijn weg vond.  Hij voorkwam met een geweldige reactie een zeker schijnend doelpunt. Tot de rust was het SVZW dat aanvallend steeds gevaarlijker werd. Een bal op de paal en een vrije schietkans van Kevin Aman gaven aan dat eerder de 0-2 zou vallen dan de 1-1.

Tot de rust speelde SVZW met een overbodige keeper.

Dat veranderen onmiddellijk nadat Marco Roelofsen in de rust had ingegrepen. Hij posteerde invaller Kevin van der Vlag op rechts en Jos Dijkstra op links en liet Lars Kerver van het middenveld komen ter ondersteuning van diepe spits Richard Haklander. Rick Boersma zakte wat en dat leverde in de beginfase van de tweede helft een ander wedstrijdbeeld op. Uit die aanvallende aspiraties ontstond ook de gelijkmaker. Van links bereikte een vrije trap van Lars Kerver bij de tweede paal het hoofd van Dominique Denzel die de 1-1 voor zijn rekening nam in de 48ste minuut.

Het keerpunt van de wedstrijd kwam een minuut later.

Terwijl VVOG met de gedachten nog bij de gelijkmaker was, kwam SVZW op links goed door (en dat gebeurde al regelmatig) en uit de voorzet van Kevin Aman kopte Ruud ter Heide de 1-2 binnen, juist op het moment dat VVOG zich in de wedstrijd leek te hebben geknokt. Die 1-2 is VVOG in het verloop van de tweede helft niet meer te boven gekomen. SVZW met de vaardiger voetballers begon VVOG zijn wil op te leggen. Slechts sporadisch wist VVOG zich een kansje te scheppen. Verder dan enkele vrije trappen en een doorkopbal van Richard Haklander op Lars Kerver die over schoot kwam men niet.

SVZW ging beter met hun kansen om. Michels zorgde na een mooie aanval voor de 1-3 in de 78ste minuut. Met een tegen een achterin - waarvoor Tim Fechter Martijn Duits kwam vervangen - en Jan Jurrien Hop in de spits voor Jos Dijkstra probeerde Marco Roelofsen de laatste 10 minuten het tij nog te keren. Het bleek tevergeefs. De kans op 1-4 was groter dan de 2-3. VVOG bleef, zoals de gehele wedstrijd, aanvallend tandenloos.

Nog 4 wedstrijden en 12 punten te gaan! Het kan nog steeds.

Voorbeschouwing VVOG-SVZW

Lees hier de voorbeschouwing van VVOG-SVZW en de andere wedstrijden uit de hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C 12 APRIL  2014

STAND VAN ZAKEN IN DE HOOFDKLASSE C
Koploper Flevo Boys maakte j.l. zaterdag geen fouten. De ploeg behaalde een vrij eenvoudige 2-0 overwinning op een plichtmatig spelend Berkum. ACV echter liet weer punten liggen, nu bij AZSV. De uitslag 2-2 was een beste tegenvaller voor de Assenaren
De voorsprong, nu, na 23 wedstrijden van Flevo Boys en ACV is opgelopen tot drie punten.
Na 19 wedstrijden had ACV nog een voorsprong van zes punten op Flevo Boys.
Zo snel kan de situatie veranderen in de hoofdklasse C
SC Genemuiden en SVZW deelden de punten, 2-2, waardoor SVZW nog steeds in de gevaren zone verkeert en SC Genemuiden de kleine kans op de titel behoudt.
Staphorst is zijn mooie kans voor de derde periodetitel aan het verspelen. Na de 2-2 tegen Go Ahead Kampen werd er zaterdag verloren van Drachtster Boys, 2-3. Dat betekende het eerste verlies na 09/11 van Staphorst, na 12 wedstrijden, toevallig ook tegen Drachtster Boys.
Ook CSV Apeldoorn, verwikkelt in de strijd voor die derde periode, liet zich op eigen veld verrassen door DETO Twenterand. Na een 2-0 voorsprong moest CSV Apeldoorn de vlag strijken voor een veerkrachtig DETO dat met 2-3 toch nog winst wist te pakken.
Dankbare punten voor het tegen degradatie vechtende DETO.
WHC en GO Ahead deelden de punten. Het sterkere GO Ahead Kampen deed zich zelf te kort
door twee punten te weinig mee te nemen naar Kampen.
VVOG leed in Friesland bij Harkemase Boys zijn elfde nederlaag (3-2) en heeft de laatste stek van DETO Twenterand helaas moeten overnemen.

SPEELRONDE 23    (derde periode)

ACV en Flevo Boys hebben een vrije zaterdag en kunnen toekijken hoe hun belagers er het gaan afbrengen dit weekend.
Alle wedstrijden staan weer bol van spanning.
De belangen zijn bij alle wedstrijden groot.

VVOG – SVZW (0-1)
VVOG – SVZW wordt zaterdag de derde ontmoeting tussen de twee clubs dit seizoen.
De competitie wedstrijd SVZW – VVOG d.d. 16 november, eindigde in een gelukkige 1-0 overwinning voor de Zwaluwen. Kort voor tijd wist SVZW de nauwelijks verdiende treffer op het scorebord te brengen.
De tweede ontmoeting op de Strokel, 8 februari, vierde ronde Districtsbeker – Oost.
Met de 1-1 score mocht VVOG zich gelukkig prijzen. SVZW was duidelijk de betere ploeg in het bekerduel. VVOG nam de strafschoppen beter (6-5) en plaatste zich voor de volgende bekerronde.
De derde ontmoeting a.s. zaterdag is voor beide clubs van groot belang.
SVZW is nog niet geheel veilig. Bij winst kan SVZW zich gaan opmaken voor de hoofdklasse in het volgend seizoen.
Voor VVOG staat er veel op het spel. Winst is gewoon noodzakelijk. De laatste plaats die VVOG momenteel bezet in de stand zegt voldoende.
Marco Roelofsen neemt de laatste vijf wedstrijden het roer over van Jan Okke Koers.
Het bestuur van VVOG hoopt met de aanstelling van Marco Roelofsen op het benodigde schokeffect en dat hij VVOG in de resterende vijf duels in de hoofdklasse weet te houden.

BERKUM – HARKEMASE BOYS. (1-2)
Berkum gaat zaterdag op jacht naar de broodnodige punten om de degradatie te ontlopen.
Harkemase Boys heeft de moed op de titel nog niet geheel opgegeven en wacht in de laatste drie competitie wedstrijden op misstappen van Flevo Boys.
Harkemase Boys en Berkum kunnen zich daarom geen punten verlies meer veroorloven.
De ingrediënten voor een uitermate spannende pot voetbal zijn dus volop aanwezig.
Een kleine overwinning voor de Harekieten.

SC GENEMUIDEN – CSV APELDOORN (1-0)
SC Genemuiden heeft, evenals Harkemase Boys, nog steeds een kleine kans op de titel.
Daarom zal de thuisclub met volle kracht, jacht gaan maken op de drie punten.
CSV Apeldoorn zal ook alles in de strijd gooien, om de derde periode titel binnen te halen.
De ongetwijfeld vele toeschouwers, kunnen rekenen op een mooie en spannende wedstrijd met een kleine overwinning voor de thuisclub (thuisvoordeel).

DETO – TWENTERAND – STAPHORST (2-4)
Het is simpel. Als Staphorst nog mee wil blijven strijden voor de derde periodetitel dan moet er gewonnen worden in Vriezenveen.
En dat wordt geen gemakkelijke opgave.
DETO vecht tegen de degradatie. De ploeg behaalde uit de laatste twee wedstrijden de volle winst en dat is toch knap.
Toch lijken de kansen op een driepunter voor de Staphorsters het grootst.

DRACHTSTER BOYS - WHC (3-1)
Drachtster Boys zou zich uit de gevarenzone kunnen werken door de volle winst te gaan behalen op WHC.
WHC, dat uit de laatste vier wedstrijden acht punten wist te veroveren, is echter aardig op weg zich uit de nesten te werken.
Beide ploegen willen en mogen niet verliezen. Het zal er spannend aan toegaan in het Drachtster bos met uiteindelijk een punten verdeling.

GO AHEAD KAMPEN – AZSV (0-3)
Ook weer een kraker van de eerste orde. AZSV presteert buitengewoon na de winterstop
Als de ploeg uit Aalten zaterdag in Kampen de drie punten weet bij te schrijven dan is AZSV aardig op weg, het verblijf in de hoofdklasse veilig te stellen.
GO Ahead Kampen liet vorige zaterdag in Wezep bij WHC twee punten verloren gaan.
De gemotiveerde Kampenaren zullen er alles aan doen de punten in eigen huis te houden.
Een spannend duel zonder winnaar en daar zal AZSV het meest tevreden mee zijn.