Datum Zaterdag 14-12-2013
Wedstrijdnummer 3611
Vertrek supportersbus: 13:30

Knotsgek gelijkspel voor VVOG

Tot in de 92e minuut mochten we hopen op 3 punten tegen Berkum, totdat Marc van der Meulen net voor het laatste fluitsignaal de 4-4 binnenschoot.

De statistieken beloofden niet veel goeds, slechts één keer in de afgelopen drie seizoenen een gelijkspel. Zouden we de groei in vaste patronen, agressiviteit en sturmdrang van de wedstrijden hiervoor en de winst tegen CSV Apeldoorn weten vast te houden tegen dit goed ingespeelde Berkum.

Maar vooraf iets totaal anders. U kent ze vast wel. Van die jongetjes die vroeger altijd een streek met je uithaalden, die een -toen nog- gulden op de tegel hadden vastgelijmd net voordat jij langskwam. Die een liefdesbriefje namens jou aan een meisjes gaven die jij wel leuk vond maar andersom beslist niet. Dat genoegen proefde ik gisteren weer. Er zijn van die VVOG supporters -het zijn er zeer weinigen overigens- die het leven van een serieuze verslaggever niet zo serieus nemen. Die gaan je net op het moment dat je een belangrijke spelmoment opneemt op de dictafoon van je telefoon bellen zodat je totaal de weg kwijt bent. Een waarschuwing aan hun adres....de tijd komt....!. Genoeg hierover we gaan naar de wedstrijd.

VVOG deed absoluut weer aan klantenbinding. Wedstrijd tegen Genemuiden thuis, 10 doelpunten. Tegen Apeldoorn ruime 3-0 overwinning en ook nu weer begonnen we fris van de lever want na nog geen 3 minuten krijgt Samir de bal links, ruim op de helft van Berkum aangespeeld, omzeilt zijn directe tegenstander en loop krachtig recht op het doel en weet keeper Mathijs Bouwhuis met een droog laag schot te verschalken. Samir was in de eerste helft bijna niet te houden. U leest er zo dadelijk meer over. Goed, 0-1 dus. Nauwelijks waren wij uitgejuicht of het was al weer gelijk. De scheids fluit in de 5e minuut voor een handsbal van Martijn Duits ongeveer 20 meter links buiten het zestienmetergebied van VVOG. Een muur wordt geformeerd. Achter de bal plaatst zich captain Pascal Diender en die weet met een mooi schot keeper Wesley Bies te passeren. Berkum en VVOG maken er wat van, het spel is open, beide teams weten elkaar goed te vinden waarbij je kunt zien dat de individuele kwaliteiten van Berkum op een hoog niveau liggen. De spelbepalende middenvelder Yassine Assa is er daar één van en linksbuiten Chris van der Meulen is in de eerste helft een plaaggeest voor Lennard van de Brink. Maar ook VVOG laat zich niet onbetuigt. Erwin Schouten ontpopt zich steeds beter als effectieve schakel tussen verdediging en aanval. Rick Boersma is in zijn loopacties een direct gevaar voor de tegenstander en bijna was hij succesvol toen keeper Bouwhuis in de 10e minuut tenauwernood een terugspeelbal net voor de voeten van Rick wist weg te kapen. Ook Thomas Vossebelt wordt vaster in zijn passing en dat alles draagt er toe bij dat de vaste patronen er beter uitkomen. Nochtans neemt Berkum na die 1-1 het initiatief maar weet VVOG razendsnel te counteren. De 18e minuut, Tim Brockhof krijgt op het middenveld de bal en ziet Menno van Elsas de diepte insprinten, die bedenkt zich niet en weet met een strakke voorzet vanaf rechts opnieuw Samer Merraki te bereiken die zijn opponent én keeper Bouwhuis weer te snel af is met een kort intikkertje en de 1-2 op het scorebord weet te brengen. Direct daarna in de 20e minuut opnieuw een voorzet van rechts, die voor de voeten van Rick Boersma komt maar hij schiet net naast. Als die jongen toch eens wat persoonlijk onderricht én meer vertrouwen zou krijgen in zijn eigen kunnen dan zouden hij en wij daar nog heel veel plezier van kunnen hebben. Kom op Rick, je kunt het. In dit -ook weer voor de objectieve toeschouwer- zeer aantrekkelijke duel golft het spel met goede mogelijkheden heen en weer en in de 35e minuut leidt dat tot de gelijkmaker als uit een afgeslagen aanval in het VVOG strafschopgebied de bal vrij voor de voeten van Jerrol Poot komt, die met een lager schuiver het net weet te vinden. Dan is het weer de beurt aan VVOG. In de 37e minuut bereikt Lars Kerver met een mooie pass, opnieuw Samir Merraki, die trekt met een solo twee tegenstanders naar zich toe en schiet dan verdekt vanaf de zestien met een lage schuiver links in de benedenhoek de 2-3 binnen. Een loepzuivere hattrick dus voor de jongeling uit Lelystad die zich zo goed bij VVOG ontwikkelt.  In de 41e minuut snelt Menno van Elsas die ook vandaag weer een aantal goede acties had, langs zijn tegenstander en duikt op zo'n 7 meter voor de keeper op. Wellicht was het beter geweest als hij de bal slim afgegeven had, maar het voetbalinstinct overwint en keeper Bouwhuis weet het leer te pareren.De kansen rijgen zich voor beide ploegen aaneen. Een voorzet van Martijn  Duits links, diep op de helft van Berkum wordt net over gekopt door Erwin Schouten. Nauwelijks een minuut later. Een prachtige pass vanuit het achterveld van Berkum dwars door het midden komt vlak voor de zestien voor de voeten van Chris van der Meulen die direct inschiet maar z'n inzet net over ziet gaan en daarmee was de rust bereikt en konden we weer gewoon adem halen. Wat een enerverende eerste helft was dat.

Direct na de pauze trekt Berkum vanaf het eerste fluitsignaal gedreven naar het VVOG doel en bijna was het raak maar Wesley Bies wist de bal weg te werken. In de tweede helft probeert Berkum met lange ballen de spitsen te bereiken, dat is nog niet direct succesvol maar Berkum weet wel een veldoverwicht op te bouwen. Sporadisch komt VVOG er nog maar uit. In de 62e minuut brengt Berkum met Karim Chengaci en Marc van der Meulen, die lang geblesseerd is geweest, twee verse aanvallers er in. Dat leidt tot opnieuw meer druk op het VVOG doel maar vooralsnog niet tot de gelijkmaker. In de 75e minuut wisselt Jan Okke Koers, de leeggespeelde Samir Merraki voor Richard Haklander die daarmee na lang blessuerleed zijn rentree in de hoofdmacht maakt. De wissels van Berkum leiden in de 80e minuut tot effect al ging daar wel een grote fout van keeper Wesley Bies aan vooraf. Een lage en scherpe voorzet vanaf rechts wordt in eerste instantie door hem met een snelle duik gepakt maar hij laat de bal los en dan is Karim Chengaci er als de kippen bij om in te tikken. In de 87e minuut moet Thomas Vossebelt wegens een blessure uitvallen. Voor hem komt Dominique Denzel.  Ook voor Menno van Elsas komt Laurens Christiaan Brouwer. Wij volgden het spel én de klok met angst en beven en zouden op dat moment getekend hebben voor een punt. Dan in de 88e minuut, VVOG krijgt weer iets meer vat op het spel en een geweldige aanval op rechts, wordt gevolgd door een scherpe voorzet van Rick Boersma die precies voor de voeten van Richard Haklander komt en die viert zijn rentree gelijk met een misschien wel winnend doelpunt ;3-4. Wij klampten ons elkaar vast, was het nou nog geen tijd. Nee, de scheids liet terecht nog doorspelen voor divers oponthoud en dat bracht Berkum in de dying seconds van de wedstrijd het gelijkspel toen uit een scrimmage in het VVOG zestien meter gebied ook Marc van der Meulen met een lage schuiver wist te scoren. Einduitslag 4-4.

Tsja, dan is de teleurstelling natuurlijk groot. De deskundigen zeggen dan altijd dat je zo'n voorsprong nooit meer mag weggeven maar ja, de praktijk is vaak weerbarstiger dan de theorie. Laten we beginnen, dat we gewoon weer een hele leuke wedstrijd hebben gezien van beide elftallen met alweer veel doelpunten en dat is een dikke plus voor zowel Berkum als VVOG.

Ik wens u nog een prettige zondag, zelfs Goossen smiley

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis (63. Marc van der Meulen), Kees Dorgelo, Yassine Assa, Jerrol Poot, Ruud Wellenberg, Frank Hoolsema, Pascal Diender, Chris van der Meulen, Arjen Westrik (63. Karim Chengachi)
Opstelling VVOG: Wesley Bies, Lennard van den Brink, Martijn Duits, Niels Nijveld, Thomas Vossebelt (Jan Jurriën Hop), Lars Kerver, Tim Brockhoff, Erwin Schouten, Rick Boersma, Samir Merraki (75. Richard Haklander), Menno van Elsas (87. Laurens Christiaan Brouwer)

Voorbeschouwing Berkum - VVOG

De laatste competitieronde voor de winterstop waarin VVOG een uitwedstrijd speelt tegen Berkum.

Update

ACV is weer terug als koploper in de hoofdklasse C. Zelf won ACV de topper in Wierden tegen SVZW (2-3) en zag met pretogen, hoe SC Genemuiden op eigen terrein de drie punten moest inleveren aan Berkum (1-2). De koppositie van SC Genemuiden was zodoende van korte duur. De overwinning van Berkum op SC Genemuiden was verdiend en de Zwollenaren pakten door de overwinning drie heel belangrijke punten.

De nederlaag van SVZW tegen ACV kwam hard aan in Wierden, dat de laatste weken zo aardig aan het inlopen was op de kopgroep. Ook Harkemase Boys leed punten verlies. Tegen het laag genoteerde Go Ahead Kampen moest Harkemase Boys voor de derde week achtereen, genoegen nemen met een gelijkspel (3-3). Go Ahead Kampen was tevreden met het behaalde punt. Na de uitstekende competitiestart met zes overwinningen op rij en de terugval daarna, de laatste winst was op 12 oktober, eindelijk weer een overwinning voor de Emmeloorders. Drachtster Boys werd verdiend met een 2-0 nederlaag, huiswaarts gestuurd.

Staphorst moest weer op reis, weer geen “uit “ overwinning voor de Staphorsters en dat blijft vreemd. In Wezep bij WHC werd het 2-2. Een verdiend punt voor WHC. WHC deelt de laatste plaats met AZSV. AZSV behaalde zijn derde overwinning (2-1) op rij, nu op het bezoekende DETO. DETO was de betere ploeg in Aalten, creëerde de nodige kansen, maar weigerde de kansen in doelpunten om te zetten. Ook met 10 man, in de 47e minuut liep DETO weer eens tegen een rode kaart aan, (twee maal geel Jochem Oude Booijink), bleef DETO de betere ploeg. De degradatie plaatsen komen wel heel dichtbij voor de Twentenaren.

VVOG behaalde met uitstekend voetbal een dik verdiende overwinning op CSV Apeldoorn (3-0). VVOG dicteerde de wedstrijd, de afwerking, het scoren, gelukte in de eerste helft nog niet. In de tweede periode liep VVOG met schitterende doelpunten uit naar een 3-0 overwinning. Een lekkere opsteker voor VVOG, na de drie nederlagen en dat geeft het nodige vertrouwen voor de volgende wedstrijden.

VVOG nestelde zich met 15 punten op de 7e plaats. CSV Apeldoorn, daalde, na  vier nederlagen op rij af, naar de 10e plaats. Oppassen geblazen voor CSV Apeldoorn.

SPEELRONDE 13 (2e periode)

De laatste duels van dit kalenderjaar worden a.s. zaterdag gespeeld. De helft van de competitie zit er dan al weer op. Ook in de 13e competitieronde staan er weer een aantal interessante en spannende wedstrijden op de competitie rol, met als topper de wedstrijd ACV- SC Genemuiden.

BERKUM – VVOG

VVOG sluit het eerste deel van de competitie af met een bezoek aan Berkum. Berkum verraste vorige week, vriend en vijand, door de toen nog koploper SC Genemuiden, op eigen veld, een 2-1 nederlaag te bezorgen.  Berkum dat evenals VVOG, een wisselvallig seizoen beleeft, gaat proberen dat succes van j.l. zaterdag op het eigen sportpark De Vegtlust een goed gevolg te geven. Dat zou dan ten koste moeten gaan van VVOG. VVOG wist vorige week in een prima wedstrijd CSV Apeldoorn naar een kansloze nederlaag te spelen. Ook VVOG is van plan dat succes een vervolg te gaan geven.

Beide ploegen gaan met groot vertrouwen de confrontatie tegemoet. De toeschouwers kunnen ongetwijfeld gaan genieten van een heerlijke wedstrijd.

ACV – SC Genemuiden

De kraker tussen de nummer 1 en 2 van de hoofdklasse C. Koploper ACV heef een voorsprong van 2 punten op SC Genemuiden. Verlies voor SC Genemuiden betekent 5 punten achterstand op ACV. Omgekeerd, verlies voor ACV betekent dat SC Genemuiden weer koploper wordt met 1 punt voorsprong op ACV. Reuze spannend. Wie wordt de eerste koploper in 2014. Uitslagen voorspellen is een gok. Deze keer helemaal. We houden het neutraal, een gelijkspel.

DRACHTSTER BOYS – HARKEMASE BOYS

Een echte Friese derby. De belangen zijn groot. Harkemase Boys moet winnen om de aansluiting met de koplopers niet te verliezen en Drachtster Boys heeft de punten hard nodig om van de onderste plaatsen weg te blijven. Het wordt een handenwarmer op het Sportpark Drachtster Bos. Ook hier denken wij aan een gelijkspel.

DETO TWENTERAND – FLEVO BOYS

DETO verkeert duidelijk in de niet verwachte problemen. Uit de laatste zeven wedstrijden werden slechts 5 punten behaald en dat is natuurlijk veel te weinig voor de op papier sterke selectie van DETO. DETO is inmiddels afgedaald tot op de 11e plaats, de gevaarlijke zone. Flevo Boys, na het gelijkspel (onnodig) bij Go Ahead Kampen en de 2-0 winst op Drachtster Boys lijkt weer op de (goede) weg terug. Een kleine overwinning voor Flevo Boys.

GO AHEAD KAMPEN - SVZW

Weer een pittige tegenstander voor de Kampenaren. Het bezoekende SVZW moest vorige week een beste teleurstelling verwerken na de nederlaag op eigen grond tegen ACV. De aansluiting naar de kopgroep is daardoor weer verder uit beeld voor de Zwaluwen. Om te voorkomen dat de afstand tot die kopgroep nog groter gaat worden moet SVZW voor de volle winst gaan in Kampen. Het heeft er alle schijn van dat de problemen voor Go Ahead Kampen na deze zaterdag weer groter gaan worden.

STAPHORST – AZSV

De drie overwinningen achtereen hebben het vertrouwen teruggebracht bij AZSV. Pech voor de Aaltenaren dat er een bezoek moet worden afgelegd bij Staphorst. En Staphorst “thuis” blijft een moeilijk verhaal voor elke tegenstander. Staphorst gunt AZSV de vierde overwinning niet, deze laatste competitiedag in 2013. De drie punten blijven in Staphorst.

CSV APELDOORN - WHC

Vier nederlagen achtereen is te gek voor de ploeg uit Apeldoorn. CSV Apeldoorn is inmiddels gezakt naar de tiende plaats, slechts twee punten boven de gevaarlijke zone (DETO). Vorig seizoen in de hoofdklasse A ging het ook al niet zo soepel met CSV Apeldoorn. Via de nacompetitie (degradatie) wist de club zich te handhaven in de hoofdklasse. Met WHC gaat het ook niet naar wens. De ploeg staat nu op een degradatie plaats. Het wordt op Sportpark Orderbos een uiterst belangrijke confrontatie tussen de twee ploegen. De verliezer gaat met een rot gevoel de winterstop in. Van een thuisvoordeel is nauwelijks sprake. Van de vijf thuisduels gingen er drie verloren voor CSV Apeldoorn. Een gelijkspel lijkt er aan te komen.

Boerendanserdijk 53-55 8024 AE Zwolle