Datum Zaterdag 09-11-2013
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 3271

Er zijn van die wedstrijden…. 1-6…

Wat Flevo Boys vorige week gebeurde tegen VVOG, overkwam VVOG nu zelf. In een tijdsbestek van 10 minuten stond er een 0-3 stand op het scorebord en werd het daarna nooit meer een echte wedstrijd. Met een eindstand van 1-6 de grootste thuisnederlaag van de afgelopen jaren!

En toch had VVOG na vijf minuten spelen op 2-0 kunnen staan als Menno van Elsas een grote kopkans uit een op maat gegeven voorzet had benut en Dominique Denzel iets scherper was geweest bij een voorzet van links die hij miste bij de tweede paal.

Dan Harkemase Boys!

In de 9de minuut een vloeiende aanval die de vaardige snelle spits Bacuna doeltreffend afrondde met een (houdbaar?) schot vanaf de punt van de 16 meter. De 2-0 kwam enkele minuten daarna wederom van de voet van Bacuna na een mooie aanval waarbij hij de bal, randje buitenspel, onhoudbaar achter Wesley Bies (wederom de voorkeur gekregen boven Reinier Romkes) knalde. VVOG kon er zo goed als niks tegenover stellen. Ook na de wereldgoal van verdediger Schotanus, die van een meter of 40 de bal onhoudbaar over Bies heen onder de lat deponeerde en zo de 0-3 liet aantekenen, lukte het VVOG niet in haar spel te komen. Mogelijk had de veranderde manier van spelen daar iets mee te maken. In een nog niet eerder vertoonde soort 5-3-2 opstelling met wijzigingen op een behoorlijk aantal posities mede door schorsingen en blessures werd het voor de toeschouwer geen feest der herkenning.

Degenen die de wedstrijd uit tegen Flevo Boys hadden gezien konden hun ogen niet geloven. Na wat bekomen te zijn van de schrik van de drie vroege tegentreffers wist VVOG na 25 minuten wat gevaarlijker te worden. Verder dan een goed lopende aanval via Lars Kerver wiens voorzet door Menno van Elsas recht in de handen van de keeper werd gekopt en een vrije doorgang naar het doel waar dezelfde speler de keeper op zijn weg vond kwam VVOG niet. Harkemase Boys miste zijn eerste kans pas in de 32ste minuut. Maar in de 41e minuut was het echter weer snel raak. Bacuna kwam tot zijn hattrick door vanaf de 16 met windje mee de bal onhoudbaar in het kruis te jassen.

Met een kansloze 0-4 stand werd de kleedkamer opgezocht. Daar kwamen spelers en staf van VVOG vermoedelijk snel tot de conclusie dat er weer op de vertrouwde manier en met druk vooruit moest worden gespeeld. Als je in een verdedigende 5-3-2 opstelling met 0-4 gaat rusten is dat ook wel te begrijpen. Na de pauze startte VVOG dan ook weer met de bekende 4-3-3 opstelling en liep het iets beter (blijft toch vreemd dat er in de eerste helft niemand in het veld opstond om de boel anders neer te zetten). In de 52ste minuut moest Harkemase Boys verder met 10 man nadat Lars Kerver een doodschop had gekregen bij een 0-4 voorsprong voor de Harekieten (..). Zijn meer aanvallende intenties moest VVOG met de 0-5 bekopen.

Op snelheid verschalkte Constansia de VVOG verdediging. Dat de mannen uit Harkema aan één kans voldoende hadden in deze wedstrijd bewees de tweede verdediger die deze wedstrijd scoorde. Huisman de Jong nam de bal uit een afgeslagen corner ineens op de pantoffel en ook die verdween achter de volstrekt kansloze Bies (0-6). De hatelijke 0 werd voorkomen door Menno van Elsas die de penalty gegeven voor het onderuit halen van de doorgebroken Lars Kerver feilloos benutte (1-6). Dat de wissels van Erwin Schouten, Lennard van den Brink en Kerim Tasdan door Jeroen Spoelstra, Laurens Christiaan Brouwer en Nabil Essaddouqi geen enkele invloed meer hadden op het spelverloop lag in de lijn van de verwachtingen.

Het ontbreken van de geschorste en geblesseerde spelers en de gok tot het aanpassen van de verdediging ten opzichte van de voorgaande wedstrijden bleek vanmiddag zijn tol te eisen tegen een tegenstander als Harkemase Boys, die deze competitie hoge ogen zal gooien wanneer zij dit moyenne van het benutten van kansen weten aan te houden.

Opstelling

Bies
Van den Brink (Brouwer) – Duits – Hop –Nijveld
Denzel – Schouten (Spoelstra) – Tasdan (Essaddouqi)

Voorbeschouwing Hoofdklasse C 9 november

De voorbeschouwing van de wedstrijd VVOG-Harkemase Boys en alle andere wedstrijden in de hoofdklasse C van zaterdag 9 november

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C  09 NOVEMBER 2013

UPDATE
De eerste periode (acht wedstrijden) is op de wedstrijd Harkemase Boys – SC Genemuiden na, achter de rug.
Het overzicht.
SC Genemuiden is zonder zelf te spelen bijna winnaar geworden van de eerste periodetitel.
(de wedstrijd Harkemase Boys-SC Genemuiden werd door het overtollige regen water afgelast – veld onbespeelbaar).
De koploper zag tot verbazing, Flevo Boys op eigen terrein onder uitgaan, tegen een ijzersterk
spelend VVOG, waardoor Flevo Boys werd uitgeschakeld voor de eerste periodetitel.
De enige bedreiging voor SC Genemuiden is nu nog Harkemase Boys.
Harkemase Boys zou dan de inhaalwedstrijd tegen SC Genemuiden, met zes doelpunten verschil moeten winnen, om de bovenste plaats en dus ook de eerste periode titel op te eisen.
En wie gelooft daar in?
Na de 4-2 nederlaag, een week eerder tegen SC Genemuiden, kreeg Flevo Boys weer een stevige tik uitgedeeld. Met 4-0 liep de ex koploper, op eigen veld, tegen een kansloze nederlaag aan, tegen een op alle fronten beter spelend VVOG.De 4-0 overwinning van VVOG was meer dan dik verdiend, waardoor VVOG zich bij de ploegen in de middenmoot voegde.
ACV handhaafde zich in de kopgroep door WHC in Wezep met 3-2 te kloppen.
ACV dat met de pauze nog tegen een 2-0 achterstand aankeek, speelde WHC in het tweede bedrijf volkomen zoek. De derde treffer scoorde ACV via een strafschop in de 85e minuut, terwijl WHC kort voor tijd een strafschop miste.
WHC verkeert met Drachtster Boys, DETO, Go Ahead Kampen en AZSV in de gevaren zone.
CSV Apeldoorn behield door een 1-0 overwinning op SVZW de punten in eigen huis. Opnieuw een tegenvaller voor het ambitieuze SVZW. De eerste helft was voor een beter spelend CSV Apeldoorn. Na de pauze was SVZW de bovenliggende partij, creëerde een aantal kansen, maar vergat de soms opgelegde kansen weer in doelpunten om te zetten en dan wordt winnen inderdaad een probleem.
CSV Apeldoorn voert de middenmoot aan, waarin SVZW weer een stapje terug moest maken.
Staphorst maakte op het eigen Noorderslag korte metten met Go Ahead Kampen. Met een 5-2 nederlaag verliet Go Ahead kampen Staphorst.
Staphorst behoort bij de middenmoot en Go Ahead Kampen blijft op de 13e plaats in de stand.
Berkum nestelde zich na de 2-1 overwinning in Aalten tegen AZSV ook in de middenmoot en nam doordoor wat afstand van de “gevaarlijke plaatsten”.
Ver in de blessure tijd wist Berkum de “winner” te scoren en AZSV teleurgesteld, met lege handen achter te laten. AZSV blijft laatste in de stand.
DETO Twenterand blijft teleurstellen door een 0-0 uitslag op eigen veld tegen Drachtster Boys. DETO was wel de sterkere ploeg, ook toen de ploeg na 35 minuten al met een man minder op het veld stond. (rode kaart Ton Prümers)
Drachtster Boys kwam voor een punt naar DETO en sleepte die ene punt ook uit het vuur.

SPEELRONDE 9    (eerste wedstrijden tweede periode)

VVOG – Harkemase Boys
Seizoen 2011-2012 degradeerde Harkemase Boys uit de topklasse.
Na de degradatie contracteerde Harkemase Boys het trainers duo Willem Brouwer en Sjoerd Jan Eppinga. Het duo tekende bewust een contract voor twee jaar, dat betekende rust, waarbij zij de tijd kregen te gaan bouwen aan een nieuw team.
Het eerste seizoen 2012-2013, van het duo, ging gepaard met een wisselvallig optreden van de deels gewijzigde selectie. Na zeven wedstrijden was Harkemase Boys zelfs rode lantaarndrager in de hoofdklasse C. Harkemase Boys herstelde zich langzaam, werd zelfs kanshebber voor de tweede periodetitel. Toch ging het in de eindfase van de competitie bijna mis. De Boys verloren na 23/03 vijf wedstrijden achtereen en de nacompetitie dreigde. Zo ver kwam het niet. Harkemase Boys eindigde de competitie op de negende plaats.
Dit seizoen (2013-2014) gaat het aanmerkelijk beter met Harkemase Boys. Er kwamen een aantal versterkingen bij de selectie en het trainers duo is duidelijk aan het oogsten.
Vier overwinningen in uitwedstrijden en twee nederlagen op eigen veld is tot nu toe de buit van Harkemase Boys.
De competitie start was goed. DETO werd met 2-0 verslagen en Staphorst werd op eigen veld met de zelfde cijfers geklopt.(tot nu toe de enige thuisnederlaag van Staphorst.
De thuiswedstrijd tegen WHC werd miraculeus met 1-2 verloren. Na de 1-0 voorsprong werd door WHC in de 88e minuut via een benutte strafschop en een doelpunt ver in blessure tijd toch nog de winst gepakt. AZSV werd met 2-1 teruggewezen, maar de nederlaag tegen Flevo Boys was er één om nooit te vergeten. Met negen man wist Flevo Boys de 1-0 achterstand toch nog om te zetten in een 2-1 overwinning.
De twee “uit “ overwinningen resp. bij CSV Apeldoorn en SVZW geven aan dat Harkemase Boys toch goed bezig is. Met nog een (inhaal) wedstrijd tegoed tegen SC Genemuiden staat de ploeg op de vierde plaats met nog een uiterst kleine kans op de eerste periodetitel.

VVOG behaalde zaterdag een schitterende 4-0 overwinning in Emmeloord op Flevo Boys.
Jammer voor VVOG liepen Tim Brockhoff en Samir Merraki in deze wedstrijd tegen de vierde gele kaart aan en zitten nu een schorsing uit. Opgeteld bij de blessures van nog een aantal spelers is het weer puzzelen geblazen voor de technische staf.Telkens weer gedwongen te worden met een gewijzigde opstelling te moeten spelen is heel vervelend. Voordeel is dat andere spelers weer een kans krijgen om hun kunsten te vertonen.VVOG behaalde zaterdag een schitterende 4-0 overwinning in Emmeloord op Flevo Boys.Jammer voor VVOG liepen Tim Brockhoff en Samir Merraki in deze wedstrijd tegen de vierde gele kaart aan en zitten nu een schorsing uit. Opgeteld bij de blessures van nog een aantal spelers is het weer puzzelen geblazen voor de technische staf.Telkens weer gedwongen te worden met een gewijzigde opstelling te moeten spelen is heel vervelend. Voordeel is dat andere spelers weer een kans krijgen om hun kunsten te vertonen.Er voor gaan met volle inzet en met elkaar de strijd aangaan is wat er vanmiddag verlangd wordt.De supporters rekenen op jullie.

SC GENEMUIDEN – SVZW
SC Genemuiden gaat de koppositie verdedigen tegen SVZW.Bij SVZW wordt nog steeds gehoopt en uitgekeken naar de verwachte resultaten van de selectie (sterrenploeg). Na de nederlaag bij CSV Apeldoorn afgelopen zaterdag, lijkt een volgende nederlaag zich aan te dienen.SC Genemuiden is niet van plan de verworven koppositie nu al weer af te staan.

BERKUM - FLEVO BOYS
Flevo Boys gaat op bezoek bij Berkum. Berkum was door de kenners een veel hogere plaats in de stand toebedeeld, dan de nu ingenomen positie. Wat niet is kan nog komen is de hoop bij de Zwollenaren. Berkum is na de moeizaam verkregen 2-1 winst bij AZSV, gestegen naar de middenmoot en wil daar blijven en als het kan nog enigszins wat stijgen.Als trainer Wiljam Mossink Holsteyn van Flevo Boys, de neuzen van zijn sterke selectie, weer naar dezelfde kant heeft gezet, dan gaat er zaterdag een einde aan de nederlaag periode van Flevo Boys komen en verlaat Flevo Boys Zwolle, met drie punten rijker, richting Emmeloord.

ACV – AZSV
ACV zal zich tegen AZSV de mooie positie in de kopgroep niet laten ontnemen.Ook deze wedstrijd zal voor AZSV geen punten opleveren.

DETO TWENTERAND – CSV APELDOORN
Weer een thuiswedstrijd voor DETO. De ploeg is zo langzamerhand verplicht, het tot nu toe teleurgestelde thuispubliek, eens met een goede overwinning te verrassen.Pech voor DETO, dat de tegenstander nu juist CSV Apeldoorn is, de ploeg die dit seizoen in alle uitwedstrijden nog ongeslagen is gebleven. CSV Apeldoorn blijft ook zaterdag ongeslagen in de uitwedstrijden. Een gelijkspel zou kunnen.

DRACHTSTER BOYS – STAPHORST
Staphorst op het eigen Noorderslag of op vreemde bodem is een groot verschil.Van de tot nu toe gescoorde11 punten werden er bij uitwedstrijden slechts 2 punten gescoord.Drachtster Boys is op eigen bodem een moeilijk te kloppen tegenstander. Alleen SC Genemuiden kon met de nodige moeite de 3 punten mee naar huis nemen.Een gelijkspel lijkt het hoogst haalbare voor Staphorst.

GO AHEAD KAMPEN - WHC
Het optreden van WHC blijft raadselachtig deze competitie. Het sterke optreden j.l. zaterdag van WHC voor de pauze tegen ACV zorgde voor een 2-0 voorsprong.Na de pauze veranderde de wedstrijd totaal.ACV speelde WHC volkomen zoek. De Assenaren lieten in de tweede helft niets meer over van het positieve optreden van het WHC van voor de pauze.Na 90 minuten was de eindstand 3-2 in het voordeel van ACV.Ook bij Go Ahead Kampen gaat het niet naar wens. De ploeg kreeg al zes nederlagen om de oren. De nummers 11 en 13 van de ranglijst gaan zaterdag uitmaken, voor wie de plaats op die ranglijst wat gunstiger of beroerder gaat worden. Heel spannend waar bij het thuisvoordeel een belangrijke rol zou kunnen spelen, vandaar een kleine overwinning voor Go Ahead kampen.Er voor gaan met volle inzet en met elkaar de strijd aangaan is wat er vanmiddag verlangd wordt.