Competitie
Datum Zaterdag 25-11-2023
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 5341
Veld 1
Scheidsrechter G.T.A. (Giovanni) Verhoeve
Assistent-scheidsrechter D. (Dennis) Bosgraaf
Assistent-scheidsrechter N.C.J. (Niels) Sprenkeling

VVOG Harderwijk boekt nipte zege op Heino

VVOG heeft vandaag een nipte zege geboekt op het bezoekende Heino uit de gelijknamige plaats. Nadat het nieuwe VVOG lied (gezongen door Goossen Luytjes en Gerwin Lubbersen) had geklonken floot scheidsrechter Verhoeve voor het begin signaal.

Er ontsproot zich een leuke wedstrijd waarin Heino zich niet verstopte en waar mogelijk de aanval zocht. De eerste grote kans was echter voor VVOG een voorzet vanaf Brian van den Hooff belandde bij Khald Tadmine en deze schoot net naast de goal van doelman Kaniuchka. In de 12e minuut was het echter wel raak. Na een prachtige aanval over veel schrijven kwam de bal via Elikia Mbinga bij Khalid Tadmine en nu was het wel raak. 1-0. Nog geen minuut later was Khald Tadmine dichtbij de 2-0 maar zijn kopbal ging net naast.

Tussendoor had Heino ook nog een goede kans voor Schokker gekregen maar deze gaat via de VVOG verdediging over en leverde alleen een cornerbal op. Uit de kluts daarop volgend levert een schietkans op maar deze gaat over. VVOG heeft het moeilijk met de snelle omschakeling van de gasten. Tussendoor krijgt Jeffrey Snijders nog geel na een overtreding. Uit de daarop volgende aanval van Heino kreeg Kogelman een grote kans maar deze schoot over de goal van Manuel Hoogewoning heen. De laatste minuten voor rust zette VVOG nog maar een keer aan. Dit leverde hectische momenten op voor de Heino goalie. Een kopbal van Brian van den Hooff was hem te machtig maar hij werd nu geholpen door zijn verdediger op de lijn Ook een hakje van Max Leeflang na een pass van Joshua Patrick bracht
niet het gewenste resultaat.

In de rust was onze aanvoerder Jeffrey Snijders achtergebleven in de kleedkamer. Jaylon Moi Thuk Shung was zijn vervanger op de rechtsback positie. De eerste kans was voor Kogelman van Heino maar deze kwam een teenlengte tekort. In de 52e minuut komt VVOG op 2-0. Na en snelle aanval over veel schijven kwam de bal bij Elikia Mbinga en deze zette VVOG op een 2-0 voorsprong.

Na 60 minuten moest Khald Tadmine met een blessure het veld verlaten. Job Hoogendoorn was zijn vervanger. VVOG trok de wedstrijd nu steeds meer naar zich toe maar vergat definitief de trekker over te halen. Max Leeflang net naast, een schot van Job Hoogendoorn en een mega grote kans voor Elikia Mbinga na goed voorbereidend werk van Job Hoogendoorn waren niet aan VVOG besteed. Heino werd in leven gehouden.

Scheidsrechter Verhoeve schotelde in kort tijdsbestek Max Leeflang, Bart Hoeve en Eliki Mbinga een gele kaart voor. Deze kaarten zaten wel heel los in zijn zak. De kas van de KNVB werd hierdoor weer wat voller.

In de 79e minuut kwam Heino via Wierenga op 2-1. Vanuit het niets schoot deze maar eens op de goal en liet Manuel Hoogewoning kansloos. In de 82e minuut moest ook Bruce Lucke zich met een blessure laten vervangen. Jarno van der Vegt was zijn vervanger.

In de laatste tien minuten kreeg VVOG zo ontzettend veel prachtige kansen maar de 3-1 viel niet. Dit was mede te danken aan keeper Kaniuchka. Uiteindelijk kwam de zege bij de ploeg die er het meeste aanspraak op mocht maken maar Heino gaf goed weerstand.  Daarentegen had VVOG wel wat meer kansen kunnen misschien wel moeten verzilveren.

Volgende week gaat de reis naar Buitenpost waar de gelijknamige vereniging wacht.

Opstelling

Manuel Hoogewoning
Jeffrey Snijders ( 46/ Jaylon Moi Thuk Shung), Bruce Lucke ( 82/Jarno van der Vegt), Ferdi van Looy, Brian van den Hooff, Max Leeflang, Daniel van Warven, Bart Hoeve, Khalid Tadmine (60/ Job Hoogendoorn), Joshua Patrick, Elikia Mbinga.

Speler van het jaar punten

  Speler Punten
Bruce Lücke Bruce Lücke 3
Bart Hoeve Bart Hoeve 2
Joshua Patrick Joshua Patrick 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.

Bekijk hier het klassement.