Competitie
Datum Zaterdag 27-05-2023
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 416
Assistent-scheidsrechter N. (Nick) Oppedijk
Assistent-scheidsrechter D.B. (Daniel) Vloedgraven
Vertrek supportersbus: 12:30

VVOG op ‘karakter’ naar een driepunter

Niet zonder de nodige moeite, met een beetje geluk en goed keeperswerk heeft VVOG 3 punten weten te halen in Harkema. Dat was ook nodig, want concurrenten Ter Leede en Excelsior ‘31 wisten ook te winnen. Doordat RKAV Volendam in de slotfase de zege tegen Sportlust veilig stelde, plaatste VVOG zich net als vorig seizoen voor de nacompetitie, waar aanstaande dinsdag (uit) en zaterdag (thuis) Smitshoek de tegenstander zal zijn.

Eerste helft: stroef spel van VVOG

Helaas bleken Jeremy de Graaf (hamstring) en Younes el Ghamarti (ziek) niet beschikbaar, maar Ferdi van Looy kon gelukkig wel weer meespelen. Dat er voor VVOG veel op net spel stond was direct al duidelijk, want de ploeg zat er fel op. Toch bleek Harkemase Boys het betere van het spel te hebben. Waar VVOG maar moeilijk tot goede aanvallen kon komen (weinig diepgang en veel balverlies), daar waren de beste kansen voor de Harekieten. Na een kwartier kopte centrale verdediger Dennis Hoekstra de bal uit een corner van dichtbij tegen de touwen. Ook in het vervolg van de eerste helft was Harkema veruit de gevaarlijkste ploeg. Berwout Beimers kon telkens maar met de grootste moeite afgestopt worden en daarnaast stond Manuel weer puik te keepen. VVOG creëerde weinig, maar Mats Zwart wist doelman Kroon wel bijna vanaf 55 meter te verschalken met een verrassend afstandsschot. VVOG werkte wel hard, maar het spel was ronduit stroef.

Tweede helft: de jonkies doen het!

Jan Vlap wisselde aanvallend en bracht Bram Hakvoort (aanvallende middenvelder) en Lammert Roossien (spits met diepgang) in voor Dijkhof en Brian vd Hoof. Dailey Groenewegen ging hierdoor weer een linie terug. Ook in de eerste 15 minuten van de 2e helft was Harkema een paar keer dicht bij 2-0, maar Hoogewoning redde VVOG een paar keer op knappe wijze en de 2-0 werd afgekeurd door een duwfout. VVOG ging steeds opportunistischer spelen en daar had met name de ingevallen Achuna veel moeite mee. Toen hij zich verslikte in Lammert Roossien en bovenop de bal dook mocht hij zijn handjes dichtknijpen dat hij slechts met geel wegkwam. Even later een diepe bal op de makkelijk voetballende Bram Hakvoort. Doelman Spoor kwam ver uit en maakte hands buiten het strafschopgebied, maar de scheids paste terecht de voordeelregel toe, want Hakvoort kan vanaf een meter of 14 de bal alsnog in het verlaten doel schieten: 1-1. Inmiddels was duidelijk dat VVOG moest winnen om directe degradatie te voorkomen omdat zowel Ter Leede als Excelsior ‘31 op een comfortabele voorsprong stonden. Fel aangespoord vanaf de zijkant zette VVOG aan en dat leidde in de 74e minuut tot de 1-2. Job Hoogedoorn zette goed door en wist de bal met een sliding bij Mats Zwart te krijgen die de bal feilloos in de hoek prikte: 1-2. Juist op dat moment werd ook duidelijk dat Sportlust de gelijkmaker had gemaakt tegen Volendam. Dat zorgde voor extra dynamiek en spanning. Ook Dean van Ooijen (goede kopper) mocht na een jaar blessureleed eindelijk zijn eerste meters weer maken. Harkema zette nog flink aan en een aantal gevaarlijke ballen kwamen hoog in de doelmond terecht, maar met kunst en vliegwerk werd de 1-2 vastgehouden. Doordat Volendam vlak voor tijd nog de 2-1 scoorde wist VVOG zich niet rechtstreeks te handhaven, maar is het veroordeeld tot de nacompetitie. 

Epiloog

Het spel was niet groots vandaag, maar het was de wil om te winnen die de doorslag gaf. De komende week wacht een tweeluik tegen Smitshoek uit de omgeving Rotterdam. Hopelijk kan VVOG ook dan weer rekenen op de vele supporters die de ploeg ook vandaag weer steunden!

(Foto: Harkemase Boys) 

Locatie

Sportpark ’De Bosk’ De Bosk 20 9281 NR Harkema

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.