Scheidsrechter F. (Franklin) Berg
Assistent-scheidsrechter C.D.R. (Remco) van der Hul
Assistent-scheidsrechter N. E. Y. (Nick) Groenbroek

VVOG knokt zich naar cruciale 2-1 zege

Na de mooie 0-2 overwinning uit bij Ter Leede won VVOG ook de volgende ‘degradatiekraker’ tegen ASWH met 2-1. Makkelijk ging het niet, maar de overwinning was wel verdiend.

Eerste helft

Vanwege schorsingen van Snijders en Van Looy had Vlap wat puzzelwerk te doen. Dailey Groenewegen speelde weer op zijn vertrouwde LCV-plek en Milan Holstege startte rechts-centraal (en deed dat uitstekend). Linkspoot Rick van den Brink startte als rechtsback en verder was er een basisplek ingeruimd voor de jongelingen Milan Brüggemann en Mats Zwart. Door trieste privé-omstandigheden aan ASWH-zijde startte de wedstrijd een half uur later.

De eerste helft kwam wat traag op gang. ASWH probeerde het compact te houden en liet VVOG de bal. In de 12e minuut echter een bevlieging van de Graaf die in zijn voormalige rol als linksbuiten een mooie actie in huis had en vanaf de achterlijn de bal bij de tweede paal wist te krijgen. De oersterke Mats Zwart was er als een duiveltje uit een doosje bij en kopte de bal knalhard tegen de touwen: 1-0! Wie echter dacht dat VVOG nu makkelijker zou gaan voetballen kwam bedrogen uit, de opbouw was traag en VVOG bleef moeite houden zich door de verdediging van ASWH te spelen. Bij balverlies van VVOG counterden de gasten er lustig op los. In de 28e minuut kreeg VVOG de deksel op de neus toen Milan Brüggemann op het middenveld teveel risico nam. De eerste twee man speelde hij nog uit, maar in de derde verslikte hij zich. ASWH schakelde razendsnel om en wist aanvaller Ray Versluis in stelling te brengen en hij rondde knap af door de bal hard onder Manuel Hoogewoning door te schieten: 1-1. De rest van de eerste helft gebeurde er weinig meer voor de doelen.

Tweede helft

Wat er precies in de kleedkamer is gezegd is niet bekend, maar er kwam een veel strijdvaardiger VVOG tevoorschijn. Zakka mocht zijn opwachting maken als rechtsback en bracht direct meer diepgang in het spel. Ook werden er meer duels door VVOG gewonnen, waardoor ASWH verder terug moest en VVOG steeds dreigender werd. ASWH maakte nog een keer hands in het strafschopgebied en schoot nog een keer bijna in eigen goal, maar een doelpunt kon niet uitblijven. In de 61e minuut komt de bal na een aanval over veel schijven terecht bij Yasin Kurt die met een gedrukt schot vanaf ongeveer 23 meter de bal tussen een woud van spelers snoeihard in het doel schoot: 2-1. Deze voorsprong zou VVOG ook niet meer weggeven. Een paar keer was VVOG nog dicht bij een grotere voorsprong, maar kansen voor Van Warven, Roossien (schitterende redding keeper) en Dijkhof werden onschadelijk gemaakt. ASWH kwam nog tot een paar corners en een vliegend afstandsschot, maar kon eigenlijk geen aanspraak maken op de gelijkmaker. Wederom een belangrijke driepunter voor VVOG!

Epiloog

Door een serie van 10 uit 4 is de Harderwijkse fenix uit de as herrezen. Het team is ook na een grote reeks nederlagen hecht gebleven en dat verdient een groot compliment aan alle jongens en de gehele staf. Ook komt het goed van pas dat VVOG een brede selectie heeft en de invallers het telkens goed doen, dat is een grote plus in deze fase van de competitie waar veel ploegen worstelen met schorsingen en blessures. VVOG heeft nu 5 punten voorsprong op de directe degradatiestreep, maar staat nog altijd op een gevaarlijke P/D-plek. De achterstand op zowel URK als Volendam bedraagt echter slechts 1 punt, dus om zich veilig te spelen zal VVOG punten moeten blijven pakken. Komende week wacht DOVO in Veenendaal en ook daar zal weer collectief strijd geleverd moeten worden om tot een goed resultaat te komen. Hopelijk kan VVOG ook dan weer op de steun van veel supporters rekenen. Forza VVOG!!