Competitie
Datum Zaterdag 04-02-2023
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 494
Scheidsrechter S. (Sander) de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter W.J.M. (Wouter) Linders
Assistent-scheidsrechter L.C. (Cas) Wessels

VVOG laat punten aan buurman

Zo’n 2000 man publiek was afgekomen op de Derby van de Veluwe. De windluwte en het zonnetje gaven het gevoel dat de lente was aangebroken, maar na afloop moest VVOG constateren dat het voorlopig nog even in winterse toestanden moet bivakkeren gezien de plek op de ranglijst.

Eerste helft 

VVOG begon met de vertrouwde opstelling achterin, dus weer met Hoogewoning op doel en Van den Hooff als linksback. De verrassing zat ‘m vooral voorin met Mats Zwart op 10 en Dijkhof terug in de basis als hangende linksbuiten. Het spel in de eerste helft golfde op en neer zonder dat er echt hele grote kansen werden gecreëerd. Bij DVS mocht de behendige Huber vaak ver komen, maar eenmaal in de buurt van het strafschopgebied bleek de VVOG-verdediging te sterk. Gevaarlijkste momenten waren twee kopballen. Eén werd van dichtbij over het doel gewerkt door Hoogewoning en een kopbal van Lars van Wetering kwam op de bovenkant van de lat. VVOG was vooral gevaarlijk in de omschakeling en door hoog drukzetten. De Graaf schoot een bal met rechts voorlangs, één bal werd een meter van de doellijn weggewerkt door Tim van den Berg en een schot vanaf een meter of 18 ging net langs de kruising. Net als tegen Staphorst liet Elikia Mbinga hele aardige dingen zien, maar in de eindfase ontbrak het nog wat aan nauwkeurigheid. De gelijke ruststand (0-0) deed recht aan het spelbeeld.

Tweede helft

VVOG kwam zonder wissels het veld op, terwijl bij DVS Stef Nijland en Nasim El Ablak erop kwamen. Al snel zou blijken dat dit gouden wissels waren. VVOG startte sterk met enkele kansjes en corners, maar al snel nam DVS het commando van de wedstrijd over. Manuel Hoogewoning bewees diverse keren zijn waarde voor de Groenen door lastige schoten van Benjamin Roemeon en Sem de Wit zijn doel uit te ranselen. VVOG kreeg wel wat kansen, vooral de corners van Snijders waren gevaarlijk, maar DVS wist de ballen bij de tweede paal telkens ternauwernood weg te werken. Toch moest VVOG halverwege de tweede helft capituleren. Stef Nijland mocht vanaf een meter of 30 vrij uithalen en de snel dalende bal scheerde via de onderkant van de lat pardoes het doel in. Een onhoudbare wereldgoal van de oud-speler van FC Groningen, PSV en PEC Zwolle. VVOG kreeg vrij vlot daarna nog een kans via de mee naar voren opgerukte Brian van den Hooff, maar zijn schot ging via een been van de tegenstander over de achterlijn. Uiteindelijk was het Harderwijker Nasim El Ablak die het definitieve vonnis zou voltrekken door een vrije trap vanaf links rechtstreeks in de korte hoek te schieten. VVOG zette nog wat aan en kreeg via de sterk invallende Bram Hakvoort nog een kans, maar zijn volley bleek buitenspel. De goed leidende scheidsrechter Sander de Brito Roque gaf in de slotfase nog een keer geel aan Frank Olijve en Job Hoogedoorn, maar verder was het overwegend een faire derby zonder vervelende overtredingen of ander gedoe.

Plek 16 en uitdagend programma

Met de nederlaag wordt de situatie met de week wel steeds lastiger voor VVOG. Uit de laatste zes wedstrijden werden slechts twee punten gepakt, de ploeg is gezakt naar de 16e plek en met name de lage productiviteit voorin doet de wenkbrauwen fronsen. Komende weken wachten vooral tegenstanders uit het linkerrijtje, dus VVOG zal aan de bak moeten zoals dat heet. Het spel ziet er bij vlagen heel aardig uit, maar daar koop je helaas niet zoveel voor als dit niet tot doelpunten leidt. VVOG scoort domweg te weinig uit de kansen die worden gecreëerd en doelpunten zijn nodig om tot driepunters te komen. Wellicht dat de nieuwe trainer Jan Vlap een ommekeer kan brengen en het lentezonnetje naar Harderwijk kan halen. Vanaf deze kant wensen we hem veel succes.

(Foto: Jaap Hop) 

Speler van het jaar punten

  Speler Punten
Dailey Groenewegen Dailey Groenewegen 3
Ferdy van Looy Ferdy van Looy 2
Brian van den Hooff Brian van den Hooff 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.

Bekijk hier het klassement.

Locatie

Sportlaan 27 3851 CA Ermelo

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.