Scheidsrechter M. (Marco) Oosting
Assistent-scheidsrechter J.B. (Jamie) van Dijk
Assistent-scheidsrechter T. (Tuncay) Balta

VVOG Harderwijk bindt ook DOVO aan de zegekar

VVOG Harderwijk wint voor de derde opeenvolgende keer en deze keer was DOVO aan de beurt. Zonder de geblesseerde Younes El Ghamarti maar met Mats Zwart in de basis bij VVOG Harderwijk begon DOVO voortvarend aan de wedstrijd. Nadat Jeffrey Snijders doelman Vrolijk probeerde te verrassen met een schot vanaf eigen helft was het twee minuten laten in de derde minuut dat van Dijk een voorzet van Martins keurig binnenschoot en DOVO op een 0-1 voorsprong bracht.

VVOG Harderwijk was niet van slag door deze vroege treffer. In de vijfde minuut ging Job Hoogendoorn op snelheid de zestien meter van DOVO in en kwam daar een been van een DOVO verdediger tegen. Scheidsrechter Oosting wees naar de stip. Vanaf elf meter wist Jeremy de Graaf wel raad met deze buitenkans. Doelman Vrolijk was kansloos 1-1.

In de twaalfde minuut was het alweer raak en wederom vanaf de stip. Daniel van Werven werd neergelegd binnen de zestien meter en weer was het Jeremy de Graaf die doelman Vrolijk kansloos liet.

In de 17e minuut was DOVO dichtbij de gelijkmaker maar Ozturk schoot in kansrijke positie over het doel van de vandaag weer uitstekend op dreef zijnde Manuel Hoogewoning. Binnen het half uur breidde VVOG Harderwijk de voorsprong uit. Jeffrey Snijders speelde Job Hoogendoorn op snelheid aan. Deze liep zijn directe tegenstander eruit en gaf Jeremy de Graaf een niet te missen kans. 3-1

Ozturk kreeg nog geel na een overtreding. Trainer Wolf van DOVO greep nog voor rust in en bracht Hak in voor Haduat. Vooralsnog bracht dit geen verschil in het veld. VVOG Harderwijk was voor rust duidelijk de meerdere van DOVO.

Na rust waarin beide ploegen niet gewisseld hadden kwam DOVO heel anders uit de kleedkamer. Manuel Hoogewoning moest daarin al gelijk optreden maar verdedigend stond VVOG Harderwijk weer uitstekend.  Ferdi van Looy en Dailey Groenewegen gaven de Veenendaalse spitsen weinig tot geen ruimte en aan de zijkanten waren Brian van den Hooff en Jeffrey Snijders meestal de baas over hun directe tegenstander al was de snelle Martins de verdediging nog wel eens te snel af.

In de 57e minuut leek DOVO de aansluitingstreffer aan te tekenen maar van Dijk klopte Manuel Hoogewoning in buitenspelpositie. DOVO drukte in die fase VVOG Harderwijk regelmatig ver terug op eigen helft. VVOG Harderwijk was vaak slordig en leed daardoor veel balverlies.

Trainer Wolf van DOVO bracht in de 72e minuut Prijor en Zeeman in voor Ozturk en de Boer om toch nog iets te forceren.. Dwight Lodeweges reageerde gelijk door Rick van den Brink in te brengen voor Mats Zwart. In de slotfase legde DOVO zich neer bij de nederlaag die nog groter werd door Job Hoogendoorn die in twee keer doelman Vrolijk kansloos liet. Bart Hoeve en Lammert Roossien kregen ook nog speeltijd. Zij kwamen in het veld voor Mitchel Dijkhof en Jeremy de Graaf.

Na 93 minuten floot scheidsrechter Oosting, die een goede wedstrijd floot , af en kon VVOG Harderwijk wederom drie punten bijschrijven. De 4-1 overwinning was wellicht wat geflatteerd maar niet minder welkom. VVOG Harderwijk nestelde zich door deze overwinning in de middenmoot van de derde divisie. Een divisie waarin is gebleken dat iedereen van iedereen kan winnen. Volgende week gaan de mannen van Dwight Lodeweges de strijd aan in Assen tegen het verrassend goede ACV.