Scheidsrechter S. (Stef) Veekamp
Assistent-scheidsrechter M. (Murat) Yanat
Assistent-scheidsrechter T. (Tuncay) Balta

Verdiende overwinning voor VVOG Harderwijk

VVOG Harderwijk heeft een meer dan verdiende overwinning behaald tegen VV Staphorst. VVOG Harderwijk deed dit zonder de geblesseerde Job Hoogendoorn. Hij werd in de voorhoede vervangen door Lammert Roossien. Ook waren er basisplaatsen voor Bart Hoeve en Younes El Ghamarty. Dit ging ten koste van Daniel van Warven en Milan Bruggeman.

VVOG Harderwijk opende sterk met in de derde minuut al een prima voorzet van Jeffrey Snijders. Jeremy de Graaf kopte echter net naast uit kansrijke positie. Een paar minuten later moest keeper Maats weer in actie komen om een vrije trap van Mitchel Dijkhof onschadelijk te maken. Binnen de tien minuten weer een redding van Maats nu op een inzet van Lammert Roossien. Een doelpunt kon niet uitblijven. Een schot op de paal van Jeremy de Graaf werd in de rebound wel binnengeschoten door hem. 1-0 voor VVOG Harderwijk. Een inzet van wederom Lammert Roossien werd met moeite gekeerd door keeper Maats. Na dertig minuten had Manuel Hoogewoning twee  afstandsschoten moeten verwerken. Verder was Staphorst nog niet gekomen. De gevaarlijke Haanstra werd door het centrale duo Groenwegen/Lucke aan banden gelegd.

In de 37e minuut kwam plotseling een kans voor Staphorst. Een voorzet van Duit werd ternauwernood verwerkt voor de inkomende van de Brink. Het laatste kwartier voor de rust kwam Staphorst meer voor de goal van Manuel Hoogewoning maar echt gevaarlijk werd het niet. De rust brak zo aan met een meer dan verdiende 1-0 voorsprong voor VVOG Harderwijk. Na rust kwam Staphorst beter uit de startblokken als VVOG Harderwijk met in de 48e minuut al een vlammend schot van van Duinen. Deze ging maar net naast. Ook moest Brian van den Hooff een gevaarlijke voorzet van Duit tot hoekschop verwerken. Dezelfde Brian van den Hooff onderbrak een paar minuten later weer een aanval van Staphorst maar bereikte daarnaast met een prima pass Jeremy de Graaf. Deze stuitte wederom op doelman Maats.

Gaandeweg de tweede helft nam VVOG Harderwijk weer het initiatief over en kreeg weer een aantal kansen op uitbreiding van de score. Met in de 71e minuut een prima kans voor Younes el Ghamarti. Hij dribbelde het strafschopgebied maar zijn schot werd gekraakt door een Staphorst verdediger. Vlak daarna werd de kleine dribbelaar vervangen door Mats Zwart. Staphorst werd nog wel gevaarlijk door een afstandsschot van Haanstra maar wederom kwam Manuel Hoogewoning als winnaar tevoorschijn. In de 78e minuut komt VVOG Harderwijk op 2-0. Jeremey de Graaf onderschept een bal bij het uitverdedigen van Staphorst en legt deze af op Lammert Roossien. In eerste instantie redt keeper Maats nog maar in de rebound kopt Lammert Roossien binnen. Hij beloonde zichzelf hiermee voor een prima wedstrijd.

In de slotfase werden Brian van den Hooff en Mitchel Dijkhof nog vervangen voor Zakaria Fadili en Daniel van Warven. Het bracht echter geen verandering meer in de stand. Een prima maar ook terechte overwinning van VVOG Harderwijk op Staphorst. Volgende week volgt de uitwedstrijd op en tegen SV Urk.