Scheidsrechter J. (Jorn) te Kloeze
Assistent-scheidsrechter T. (Tim) Heuvelmans
Assistent-scheidsrechter J.B. (Jamie) van Dijk

VVOG pakt drie punten tegen de buren uit Ermelo

VVOG Harderwijk heeft op een goed gevuld sportpark “De Strokel” met 3-1 gewonnen van onze buren uit Ermelo DVS ’33.

De wedstrijd was zeker niet hoogstaand maar de spanning maakte veel goed. VVOG Harderwijk trad aan in een opstelling zonder Bart Hoeve maar met Milan Bruggeman op het middenveld. Vanaf de aftrap nam DVS ’33 gelijk het initiatief, het was meer aan de bal en probeerde met snel positiespel kansen te krijgen. VVOG Harderwijk stond echter goed en het leverde van beide kanten geen echte kansen op. In de 14e minuut een goede kans voor DVS'33. Een voorzet van van Hilten bereikte Nijland maar deze kopte voorlangs. Ook een afstandsschot van dezelfde Nijland was een prooi voor Manuel Hoogewoning.

In de 24e minuut kwam VVOG op voorsprong. Een aanval over veel schijven bracht de bal bij Mitchel Dijkhof. Hij schoot van 20 meter feilloos binnen en bracht de 1-0 op het scorebord. In de minuten na de openingstreffer kreeg DVS ’33 een aantal kansjes maar Akla en wederom Nijland vonden Manuel
Hoogewoning op hun pad. Eigenlijk vanuit het niets kwam DVS ’33 op gelijke hoogte. Een diepe bal leek Bruce Lücke makkelijk te verwerken maar hij liet zich in de luren leggen door Nijland. Deze schoot de bal keihard binnen. 1-1. Na deze gelijkmaker drong DVS ’33 meer aan maar VVOG gaf geen krimp en zo brak de rust aan met een 1-1 tussenstand.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. De eerste kans was voor Lammert Roossien. Hij schoot keihard voorlangs het doel van Huiskamp. VVOG Harderwijk had nu meer het initiatief een prima pass van Jeffrey Snijders bereikte Lammert Roossien. Hij kan bij de tweede paal net niet binnentikken. VVOG Harderwijk nam meer het initiatief en kreeg mogelijkheden. Defensief moest het goed opletten voor de razendsnelle Roemeon maar Jeffrey Snijders had hier met zijn  medeverdedigers goed het oog in en anders stond daar nog Manuel Hoogewoning als rustpunt. Tussendoor kreeg Brian vanden Hooff nog een gele kaart voorgeschoteld van de goed leidende arbiter te Kloeze.

In de 65e minuut ging DVS ’33 wisselen. Huber, Salasiwa en Akla werden vervangen door El Ablak, Kruisheer en El Ghazouani. Dit leverde echter geen ander spelbeeld op. Kruisheer kreeg nog wel een kans maar wederom stond Manuel Hoogewoning op zijn post. Bij VVOG kwam Daniel van Warven in de 68e minuut in het veld voor Mitchel Dijkhof. Zijn eerste wapenfeit was een vrije trap tegen de zijlijn aan. De bal wordt bij de tweede paal knap binnengekopt door de vrijstaande ( ? ) Bruce Lucke. De Strokel gaat uit zijn dak 2-1. Een paar minuten later was Bruce Lucke wederom dichtbij een doelpunt maar nu was Huiskamp hem de baas.

DVS ’33 was het kwijt en VVOG werd steeds brutaler. Trainer Wesseling wisselde ook nog Evre en Olijve door De Wit en Van Wetering. Maar ook dit leverde niet het gewenste resultaat. VVOG had DVS’33 nu bij de strot en liet niet meer los. De definitieve nekslag volgde in de 85e minuut. Job Hoogendoorn sneed het strafschopgebied in en ging daarbij over de knie van El Ghaouani. Jeremy de Graaf liet Huiskamp in de daarop volgende strafschop kansloos en liet de 3-1 aantekenen. De wedstrijd was gespeeld. DVS ’33 kreeg nog wel een kans middels een vrije trap maar Nijland treft hier alleen de muur. Ook VVOG kreeg nog een kans via Jeffrey Snijders maar hij schiet over. In de slotfase werden Jeremy de Graaf en Job Hoogendoornnog vervangen door Younes El Ghamarti
en Ferdi van Looy. De laatste is overgekomen van Jong Emmen. Uiteindelijk een verdiende overwinning van het collectief strijdend VVOG.

Volgende week gaat de spelersbus naar Veenendaal en treft daar GVVV.

24' 1-0 Dijkhof
39' 1-1 Nijland