Datum Zaterdag 11-06-2022
Wedstrijdnummer 7696
Scheidsrechter L. (Luc) Tissingh

VVOG Harderwijk ronde verder na zinderend slot tegen Eemdijk

VVOG Harderwijk heeft na een zinderende slotfase uiteindelijk de wedstrijd tegen Eemdijk naar zich toe getrokken. Na wederom met 0-2 te hebben achter gestaan werd het nu een 3-2 overwinning. VVOG Harderwijk startte met Jeffrey Snijders weer in de basis na een wedstrijd schorsing te hebben uitgezeten. Hij begon op het middenveld en Bart Hoeve stond rechtsback. Voorin moest VVOG Harderwijk ook Jeremy de Graaf missen. Hij had werk verplichtingen elders op deze aardbol. Dat dit een aderlating was was wel duidelijk.

VVOG Harderwijk en Eemdijk begonnen afwachtend. VVOG Harderwijk had een klein optisch overwicht maar de kansen waren voor de Dijkers. De eerste al in de 7e minuut. Goed storen van Van Zelst leverde balbezit op voor Heus maar hij schoot naast. In de 19e minuut was het wel raak. Selimi begon weer eens aan een goede solo langs de lijn. Was Bart Hoeve de baas en gaf een voorzet welke bij Heus terechtkwam vanaf dichtbij verschalkte hij Paul Eppink en bracht de 0-1 op het scorebord. Rond het half uur was het wederom Selimi die door de verdediging van VVOG slalomde maar Paul Eppink kon het schot tot corner verwerken. Intussen had Jake Wollgarten nog geel ontvangen van scheidsrechter Tissingh. Vlak voor rust kreeg Goossensen nog een geweldige kans op de 0-2 maar Jake Wollgarten gooide zijn hele ziel en zaligheid voor de bal en voorkwam zo erger. En VVOG Harderwijk dan ? Verder dan een paar kleine kansjes kwam men niet. Tot meer dan een paar rolletjes kwamen de voorwaartsen niet.

De rust ging dan ook in met een 0-1 stand. Na de rust twee ongewijzigde ploegen. Trainer Lodeweges had Jeffrey Snijders weer op zijn vertrouwde rechtsback positie geposteerd en Bart Hoeve kwam op het middenveld terecht.

De tweede helft was echter nog geen vijf minuten bezig of Eemdijk kwam al op 0-2. Uit een cornerbal van van Dalen kopte Hollart fraai binnen. VVOG Harderwijk leek rijp voor de slacht. Eemdijk domineerde en VVOG Harderwijk was toeschouwer. In de 59e minuut wisselde
Lodeweges nog tweemaal. Rafik El Hamdi kwam in de ploeg voor Yasin Kurt. Noodgedwongen moest Job Hoogendoorn het veld verlaten met een blessure. Hij werd vervangen door Zakaria Fadili. Zakaria stond na een lange blessure weer in het veld en deed dit heel goed. Verdedigend stond hij zijn mannetje en was rustig aan de bal. Het veldspel veranderde niet. VVOG Harderwijk was machteloos en leek “dood en begraven” en Eemdijk leek rustig de wedstrijd uit te kunnen spelen. Men kreeg nog volop kansen om de 0-2 uit te bouwen maar Paul Eppink stond op zijn post en voorkwam regelmatig erger.

Lodeweges probeerde van alles om de wedstrijd te laten kantelen. Mark Bottenheft en de debuterende Joran van Drunen kwamen in het veld voor Jeffrey Snijders en Matthias in ’t Anker.

En dan de 74e minuut kwam VVOG Harderwijk op 1-2 . Werkelijk uit het niets scoort Bart Hoeve. Een paar minuten daarna kreeg Eemdijk wederom de kans op de 1-3 maar wederom was Paul Eppink de situatie de baas. Inmiddels was Bruce Lucke al verhuisd naar de spitspositie om daar menig robbertje uit te vechten met het centrale duo van Eemdijk. Het leek allemaal geen succes te hebben. Tot de 89e minuut aanbrak en de bal terechtkwam bij Mitchel Dijkhof met een halve omhaal van de rand van de 16 meter haalde hij verwoestend uit en de bal vloog in de verre hoek achter de kansloze keeper de Harder. VVOG Harderwijk en Eemdijk leken op een verlenging af te stevenen. Maar de Harderwijkers gingen er nu vol voor. Ook het publiek was er weer eens goed voor gaan zitten. En het ongelooflijke gebeurde in de 92e minuut. De bal werd weer eens het doelgebied van Eemdijk ingepompt en nu stond Jake Wollgarten op de goede plek. Hij wist in tweede instantie keeper De Harder te verschalken en de 3-2 op scorebord te brengen. Alles wat VVOG Harderwijk was ging uit zijn dak.

Niemand had nog enige hoop op een goed resultaat na driekwart van de wedstrijd. Voetbalden de Harderwijk dan goed in het tweede deel van de wedstrijd ? Nee zeker niet maar op basis van wilskracht en het geloof in een beter resultaat wisten de Harderwijkers deze wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Hulde aan de complete selectie. Er zijn van die wedstrijden die je ook na verloop van tijd nog op het netvlies staan. Deze tweeluik met Eemdijk zal er zo een van zijn. Maar………… de missie is nog niet volbracht want aanstaande dinsdag en zaterdag staan de wedstrijden tegen de amateurtak van Feyenoord op het programma. Feyenoord schakelde sc Genemuiden uit. De laatste horde voor een langer verblijf in de derde divisie. Dinsdag om 20.00 speelt VVOG Harderwijk eerst thuis tegen Feyenoord.