Datum Zaterdag 28-05-2022
Wedstrijdnummer 572

VVOG in tweede helft ten onder in Nijkerk

VVOG Harderwijk heeft de zware uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk afgesloten met een 3-2 nederlaag. De Spartanen hadden nog een minimale kans op de titel, maar dan moest FC Lisse wel verliezen. Dat was echter niet het geval.

VVOG Harderwijk startte weer met Yasin Kurt in de basis, hierdoor kwam Mitchel Dijkhof op de bank terecht. VVOG Harderwijk en Sparta Nijkerk keken in de eerste minuten de kat uit de boom. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld.

VVOG moest in de zevende minuut al een forse tegenvaller verwerken. Bij een kopduel kwam Dean van Ooijen heel ongelukkig neer. Hij moest zich al snel laten vervangen met een op het oog forse blessure. Een aderlating voor VVOG. Mitchel Dijkhof kwam hem vervangen. VVOG voetbalde zich echter snel over deze tegenslag heen en kwam in de 15e minuut dan ook terecht op voorsprong. Job Hoogedoorn kreeg aan de linkerzijde van het veld de bal. Hij ging langs zijn directe tegenstander en schoot de bal in de verre hoek buiten bereik van keeper Beukers van Sparta Nijkerk: 0-1 voor VVOG Harderwijk. Sparta Nijkerk probeerde het wel, maar was alleen gevaarlijk via corners van Mike Ahrens of verre ingooien van Bakkenes.

In de 23e minuut kwam VVOG zelfs op 0-2. Uit een corner kopte Bruce Lücke de bal in. Keeper Beukers pareerde in eerste instantie, maar Bruce kopte nogmaals binnen en nu wel met succes: 0-2. Na de 0-2 nam Sparta Nijkerk wel het initiatief over, maar kreeg het weinig kansen tegen de goede verdediging van VVOG. In de counters was VVOG nog het gevaarlijkst. Jeremy de Graaf werd een paar keer goed gelanceerd, maar kreeg de bal niet langs keeper Beukers. Met name vlak voor rust had de keeper het geluk dat Jeremy de bal niet kon liften en de bal recht in zijn handen schoot.

In de slotminuut ging Job Hoogedoorn weer eens lang zijn tegenstander en zijn voorzet werd met de handen beroerd door een Sparta-verdediger, maar arbiter Kuijntjes zag daar niets in. Het was echter duidelijk dat de verdediger (mogelijk onbewust) de bal wegsloeg.

De rust ging daarmee in met een 0-2 stand. Na rust kwamen twee ongewijzigde ploegen weer het veld op. Het was vanaf dat moment duidelijk dat Sparta Nijkerk met andere intenties te werk ging. Het zocht volop de aanval en gaf VVOG geen kans om rustig op te bouwen. In de 49e minuut kreeg Mike Ahrens nog geel na een overtreding op Jeremy de Graaf. Sparta Nijkerk posteerde Makizodila aan de rechterkant en met zijn snelheid was hij Jeroen Buitenhuis keer op keer de baas. Dat leverde veelal gevaar op. In de 60e minuut greep Dwight Lodeweges in. Mark Bottenheft kwam in het veld voor Jeroen Buitenhuis. Job Hoogedoorn ging een linie achteruit naar de linksbackpositie. Hierdoor werd VVOG voorin toch wel vleugellam. De zware wedstrijd van afgelopen donderdag liet zich nu gelden. De benen bij verschillende spelers liepen vol en hierdoor konden ze het niet meer belopen.

Sparta Nijkerk werd steeds sterker en een doelpunt kon niet uitblijven. In de 65e minuut kwam de bal na een combinatie terecht bij Maurice de Ruiter. Hij schoof de bal onder keeper Paul Eppink door en bracht de 1-2 op het scorebord.

Vijf minuten later was De Ruiter ook het eindstation bij de 2-2. Hij kreeg via een carambole de bal mee en liet Paul Eppink kansloos. VVOG liet het hoofd niet hangen en probeerde weer de aanval te kiezen. Tot echte kansen leidde dit echter niet. Jeremy de Graaf moest het vaak afleggen tegen de verdediging van Sparta Nijkerk en stond ook steeds meer op een eiland. Trainer Lodeweges probeerde de bakens nog te verzetten. Hij bracht Donovan Bock en Rafik El Hamdi in het veld voor Matthias in ’t Anker en Mitchel Dijkhof. Dit bracht echter niet het gewenste resultaat.

Sparta Nijkerk scoorde in de 85e minuut zelfs de winnende treffer. Max Leeflang schoot Sparta vanaf de rand van de zestienmeter naar de zege. Door Bruce Lücke als extra spits in te zetten, probeerde VVOG nog wel iets te forceren. Maar verder dan een vrije trap van De Graaf, die door keeper Beukers onschadelijk werd gemaakt, kwam VVOG niet meer.

In de stand kwam geen verandering meer. De klap kwam hard aan bij onze jongens. Vooraf hoop je op een resultaat en na een ruststand van 0-2 werd de hoop nog groter. Des te groter was de deceptie na afloop. Volgende week zaterdag speelt VVOG de laatste wedstrijd thuis tegen HSV Hoek. Ook dan is een overwinning noodzakelijk om rechtstreekse degradatie af te wenden.

Voorbeschouwing Sparta Nijkerk - VVOG Harderwijk

Zaterdag 28 mei speelt VVOG Harderwijk de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk. De Spartanen doen het goed in deze competitie. Het kampioenschap zal hoogst waarschijnlijk gaan naar FC Lisse. Sparta staat op de tweede plek en heeft met nog 2 wedstrijden te gaan 5 punten achterstand op de koploper.

De ambities zijn duidelijk en dat is promotie naar de Tweede divisie. Sparta heeft al een periodetitel op zak waardoor het nog steeds kans heeft op promotie naar de Tweede divisie.

Ook voor VVOG is het weer een finale voor handhaving in de derde divisie. De thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk eindigde in een 1-1 ( doelpunt Dean van Ooijen). Als dit weer het eindresultaat zal worden zal VVOG Harderwijk heel tevreden zijn. Maar misschien komt er
nog een verrassing. De steun van vele Harderwijkers bij deze wedstrijd zal het elftal goed kunnen gebruiken.

De scheidsrechter deze middag in Nijkerk is de heer W.H. ( Willem) Kuijntjes en hij zal worden geassisteerd door R. ( Robert ) Keuning en A.A. ( Amilcar ) Mejia

Het resterende prorgramma van VVOG en de concurrenten in de strijd om degradatie: