Datum Zaterdag 14-05-2022
Wedstrijdnummer 587
Scheidsrechter S. (Steven) van der Vrande

VVOG Harderwijk staat weer met lege handen

VVOG Harderwijk stond zaterdag wederom met lege handen tegen Harkemase Boys. Na een 1-0 ruststand was de eindstand 2-3 in het voordeel van de Harekieten.

VVOG Harderwijk dat zonder Job Hoogedoorn aantrad (werkzaamheden) begon uitstekend, want na 33 seconden lag de bal al in het netje achter keeper Jansema. Een voorzet van Mitchel Dijkhof werd keurig tegendraads binnengekopt door wie anders dan Jeremy de Graaf.

VVOG Harderwijk dicteerde de eerste helft volledig. Harkemase Boys trok zich terug op eigen helft en VVOG wachtte geduldig op een kans. VVOG Harderwijk kreeg wel een paar kleine kansjes maar deze werden niet benut. In de 15e minuut had Dijkstra van Harkemase Boys een overtreding nodig op Dean van Ooijen. Maar de vrije trap leverde niets op. Ook Mark Bottenheft en Mitchel Dijkhof ontvingen nog geel van scheidsrechter Van der Vrande. In deze eerste helft was Harkemase Boys alleen gevaarlijk middels verre ingooien en hoekschoppen van Dijkstra. Maar VVOG Harderwijk neutraliseerde dit gevaar zonder problemen. Harkemase Boys claimde nog wel een strafschop na een vermeende handsbal maar de scheidsrechter wilde daar niets van weten. Aan het slot van de eerste helft kreeg Dean van Oijen nog een fraaie kans maar hij kopte over het doel van Jansema.

De tweede helft begon met twee ongewijzigde ploegen. Harkemase Boys ging uit een ander vaatje tappen. Men zette veel vroeger druk en dit leverde in de 49e minuut al een kans op voor Margaritha, maar hij kopte over het doel van Paul Eppink.

Vanuit het niets kwam Harkemase Boys naast VVOG Harderwijk. Slort schoot op de goal van VVOG Harderwijk. Paul Eppink dacht dat de bal naast zou gaan maar hij stuiterde via de binnenkant van de paal binnen. Een paar minuten later moest Jansema redding brengen op een schot van Pernelly Biya.

Harkemase Boys werd nu wel sterker maar veelal speelde het voetbal zich af op het middenveld. Trainer Lodeweges bracht Matthias in ’t Anker voor Mitchel Dijkhof.

In de 63e minuut kwam Harkemase Boys op voorsprong. Een voorzet werd teruggekopt door Visser en Margaritha was er als de kippen bij om de bal binnen te koppen. VVOG Harderwijk moest deze klap wel even verwerken maar ging weer volop in de aanval. Keeper Jansema van Harkemase Boys redde een paar keer knap op inzetten van de Harderwijkers.  Met Jeroen Buitenhuis als verse kracht voor Dean van Ooijen ging VVOG Harderwijk op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel ook in de 76e minuut. Na een goed opgezette aanval kwam de bal bij Jeffrey Snijders. Hij lege de bal terug op Matthias in ’t Anker en hij schoot perfect binnen. De eerste goal voor de jongeling in het eerste elftal.

VVOG Harderwijk wilde geen genoegen nemen met een gelijkspel en ging op zoek naar de winst. Jansema moest redding brengen op schoten van Pernelly Biya, Matthias in ’t Anker en een vlammend schot van Mark Bottenheft. Het speelveld werd groter, maar Harkemase Boys maakte daar het best gebruik van. In de 88e minuut werd een moment van onoplettendheid fataal. Bloeming haalde de trekker over en schoot de 2-3 binnen. VVOG Harderwijk probeerde nog van alles maar Harkemase Boys trok de winst over de streep. In de slotfase kregen Yasin Kurt en Bruce Lucke nog geel van de scheidsrechter. De vrije trappen voor Harkemase Boys leverden echter niets op. Een bittere pil voor VVOG Harderwijk. Een goede eerste helft waarin verzuimd werd om afstand te nemen werd gevolgd door een mindere tweede helft. Een gelijkspel was zeker op zijn plaats geweest. VVOG Harderwijk staat nu op een PD-plek, maar de onderste ploegen pakten (op DOVO na) wel punten. Het wordt een spannende slotfase van de competitie. Te beginnen volgende week in de uitwedstrijd tegen ACV in Assen.

Voorbeschouwing VVOG Harderwijk - Harkemase Boys

Het worden cruciale weken voor alle clubs in de derde divisie. Of je nu strijdt voor de titel, een periodekampioenschap of strijdt tegen directe degradatie. Het gaat de komende weken erom spannen.

VVOG Harderwijk krijgt zaterdag Harkemase Boys op bezoek. We verwelkomen hen en ook de supporters op onze mooie sportpark “De Strokel”. De Harekieten hebben het goede pad weer gevonden nadat trainer Jan Piet Bosma aan de kant was gezet na een heel slechte serie van twaalf wedstrijden waarin slechts vijf keer gelijk werd gespeeld en ook nog eens zeven verliespartijen opleverde.  ans Schrijver werd zijn opvolger. Niet altijd werkt dit door in de uitslagen maar bij Harkemase Boys helpt het wel. De resultaten werden beter en dit resulteert op dit moment in een 11e plaats met 37 punten na de 2-0 zege van afgelopen zaterdag tegen het sterke Excelsior ’31 uit Rijssen.

VVOG Harderwijk moest afgelopen zaterdag de zege laten aan koploper FC Lisse. Deze stand was al bij rust bereikt en met name in de tweede helft konden de mannen van trainer Dwight Lodeweges goed meekomen en kregen zeker nog genoeg kansen voor een beter resultaat. Nog vijf wedstrijden te gaan en in de onderste regionen wordt het steeds spannender. Welke twee ploegen degraderen rechtstreeks en welke gaan op voor de nacompetitie.

VVOG Harderwijk staat nu op een plaats voor de nacompetitie. Na Harkemase Boys moet VVOG naar ACV uit Assen en daarna een thuiswedstrijd tegen Odin ’59. Maar eerst Harkemase Boys. Een ploeg met veel fysiek maar ook met goed voetbal. Met name de terugkeer van Thomas Prinsen tussentijds van TEC uit Tiel doet de ploeg goed. Veel wedstrijden tussen beide ploegen staan vaak voor spektakel. VVOG Harderwijk zal er alles aan doen om de punten in Harderwijk te houden en zo weer een of twee plaatsjes te stijgen.

De scheidsrechter van dienst is aanstaande zaterdag S. ( Steven) van der Vrande. Wij wensen iedereen een mooie maar bovenal sportieve wedstrijd toe!