Wedstrijdnummer 576
Veld 1
Scheidsrechter mevr S. (Shona) Shukrula

VVOG Harderwijk houdt punten in eigen huis

VVOG Harderwijk heeft na een boeiend duel tegen Excelsior ’31 met 2-1 gewonnen na een 1-1 ruststand. Trainer Schuurman moest de niet wedstrijdfitte Bruce Lucke buiten de basis laten. Hierdoor schoof Jake Wollgarten naar het centrum en bezette Jeffrey Snijders en Randy Onuoha de zijkanten.

VVOG Harderwijk begon overdonderend. In de 8e minuut kwamen ze op voorsprong. Een snelle combinatie tussen Pernelly Biya en Job Hoogendoorn werd door laatstgenoemde voorgegeven en Jeremy de Graaf kon binnentikken. 1-0. Nog geen minuut later weer een levensgrote kans maar de inzet van Job Hoogendoorn werd op miraculeuze wijze gekeerd door keeper van Zaltbommel van Excelsior ’31.
Langzamerhand kwam Excelsior ’31 beter in de wedstrijd wat in de 29e minuut tot de gelijkmaker leidde. Bij een voorzet werd de verdediging verrast door de uitschuifbenen van van Werkhoven. Hij zette de 1-1 op het scorebord. Nog geen minuut later had VVOG op voorsprong kunnen komen. Jeremy de Graaf ging af op het doel van Excelsior ’31. In plaats van zelf te schieten legde hij de bal af en kon de Rijssense verdediging opruimen. Ook Excelsior ’31 kreeg nog een goede kans via Ezafzafi maar zijn inzet ging voorlangs. Ook Veltkamp van Excelsior ’31 kreeg een schietkans maar Paul Eppink keerde zijn inzet. Vlak voor het rustsignaal nog een schot in de korte hoek van Jeremy de Graaf maar zijn inzet werd wederom gekeerd door van Zaltbommel.

In de rust had Raymond Schuurman gewisseld. Mark Bottenheft kwam in het veld voor Dean van Ooijen. Het werd een prachtige open wedstrijd. Het eerste deel was voor Excelsior’31 . Het kreeg een viertal prachtige kansen maar deze waren niet besteedt aan onder andere Penterman. Hier hadden de bezoekers op voorsprong kunnen en ook misschien wel moeten komen. VVOG pakte echter de draad weer op en kreeg ook kansen. Een doorgekopte bal van Mark Bottenheft kwam bij Jeremy de Graaf maar hij stuitte wederom op van Zaltbommel. Al snel bleek dat wie zou gaan scoren ook de wedstrijd naar zich toe zou trekken.

In de 69e minuut kwam Jeroen Buitenhuis in het veld voor Pernelly Biya en zijn eerste actie was gelijk raak. Hij ging buiten om zijn tegenstander zette voor en Jake Wollgaarten zette met een hakbal VVOG Harderwijk op een 2-1 voorsprong. In de ultieme slotfase kwam Bruce Lucke nog in het veld voor de moegestreden Jeremy de Graaf. Dit bracht echter geen verandering meer in de stand. Excelsior ’31
was moegestreden. In de slotfase was er nog een klein opstootje waarbij Jeffrey Snijders en van Werkhoven nog geel kregen. Scheidsrechter Shukrula, die een goede wedstrijd floot en veel toeliet wat de wedstrijd goed deed, loste dit goed op.

De Harderwijkers lieten zien dat het team groeiende is en klaar is voor de uitwedstrijd in Ermelo tegen DVS ’33 .
Donderdagavond om 20.00 uur is iedereen welkom op het sportpark. De selectie zal worden “uitgezwaaid” voor de wedstrijd tegen onze buren uit Ermelo.

Opstelling

Paul Eppink, Jake Wollgarten , Randy Onuoha, Daley Groenewegen, Jeffrey Snijders , Yasin Kurt, Michel Dijkhof , Dean van Ooijen ( 46/Mark Bottenheft ) Pernelly Biya (69/ Jeroen Buitenhuis), Jeremy de Graaf ( 89/Bruce Lucke), Job Hoogendoorn

Voorbeschouwing VVOG Harderwijk - Excelsior'31

Aanstaande zaterdag verwelkomen wij Excelsior ’31 uit Rijssen op ons Sportpark de Strokel.

Natuurlijk verwelkomen wij naast de selectie en staf ook de meegereisde supporters uit Rijssen. Eveneens een hartelijk welkom vanmiddag aan het arbitrale trio onder leiding van mevrouw ( Shona ) Shukrula en de heren ( Bilal ) Sahiner en ( Yency ) Rodenburg.

De tegenstander van deze middag Excelsior ’31 is uitstekend begonnen aan de competitie met elf punten uit zes wedstrijden staan de roodhemden op een keurige ( gedeelde) derde plek met drie overwinningen, twee gelijke spelen en nog maar een nederlaag. Trainer Jurjen Wouda heeft een uitstekende selectie onder zijn hoede waarmee hij afgelopen zaterdag een ruime 4-1 overwinning behaalde op Sportlust ’46. Givan Werkhoven was hier de grote man met drie goals en een assist op Ezafzafi.

VVOG Harderwijk kan dus aan de bak. Afgelopen werd er een 4-0 nederlaag geincasseerd bij HSV Hoek. Dit terwijl VVOG Harderwijk al een vroeg op voorsprong had kunnen (moeten) komen maar de toegekende strafschop werd gestopt door doelman de Vroe van Hoek. VVOG Harderwijk kreeg met name in de eerste helft nog een paar opgelegde kansen maar of het vizier stond niet op scherp of doelman de Vroe lag in de weg. Na de 2-0 van Hoek was de wedstrijd gespeeld.

Vandaag dus een mooie kans op revanche. Het veldspel van VVOG is namelijk best goed maar in de afwerking moet het beter. We zullen het zien vanmiddag. We hopen op een spannende pot voetbal en dat de “groenen” de drie punten in eigen huis kunnen houden. Met de steun van het publiek moet dit toch een keer gaan lukken.