Competitie
Datum Zaterdag 28-09-2019
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 1582
Veld 1
Scheidsrechter M. (Marco) Oosting

VVOG en FC Lisse delen de punten

 

VVOG en FC Lisse hebben vandaag de punten gedeeld in een niet hoogstaande wedstrijd. VVOG startte zonder geschorste Rhiairo Meulens en Randy Onouha. Deze posities werden ingevuld door Jaime Bruinier en Jeroen Buitenhuis. Randy Onouha was door de vereniging geschorst naar aanleiding van de rode kaart in de wedstrijd tegen Ajax, Na de huldiging van Tim Muller vanwege zijn honderdste wedstrijd bij VVOG kwamen de mannen uit Lisse als beste uit de startblokken. Dit resulteerde in de 10e minuut in een mogelijkheid voor Rik Vermeulen maar zijn schot werd geblokt door Jan Jurrien Hop. 

Ook een voorzet van Oussama Siali ging voorlangs het doel van Paul Eppink. Naarmate de eerste helft vorderde kwam VVOG beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een prima schot van Harrie Kersten in de 16e minuut. Een minuut later gaat Jeffrey Snijders goed door en schiet ook maar net over het doel van keeper Cummins van FC Lisse. 

FC Lisse liet zich ook niet onbetuigd. Kubilay Koylij was in de eerste helft een ware plaag voor Jeffrey Snijders. In de 34e minuut was deze Jeffrey Snijders weer voorbij en legde de bal panklaar voor Jaap Zwetsloot en deze zet Lisse op een 0-1 voorsprong via een intikkertje. 

Een paar minuten daarvoor brak VVOG heel snel uit en kon Bas Wobbes richting Lisse doel. Zijn goede inzet werd door keeper Cummins verwerkt tot hoekschop. Vlak voor rust wordt een inzet van wederom Bas Wobbes van de lijn gehaald door David Verweij. De daarop volgende hoekschop wordt door Tim Muller maar net overgekopt. 

Trainer Mulders bracht na rust Thomas Careman in voor Jeroen Buitenhuis. Het voetbal werd niet beter. Beide ploegen hadden vaak moeite om eigen spelers te vinden waarbij FC Lisse wat balvaster was. In de 60e minuut moest Jaimie Bruinier zich laten vervangen voor Thomas Vossebelt. Een paar minuten later zette VVOG de 1-1 op het scorebord. Een vrije trap van de heel hard werkende Caifano Latupeirissa werd binnen gewerkt door Tim Muller. 

Een paar minuten later leek Lisse wederom op voorsprong te komen. Maar een inzet van Koylu werd van de doellijn gehaald door Tim Muller. Trainer de Ruiter van Lisse probeerde nog het een en ander te forceren door het inbrengen van Tom Noordhoff en Tom Duindam. Thomas Careman kreeg nog een gele kaart voorgeschoteld van scheidsrechter Oosting na een reactie op een vermeende handsbal van een van de Lisse verdedigers in hun strafschopgebied. 

In de laatste tien minuten kon de wedstrijd nog alle kanten op gaan met kansen voor beide doelen waar overigens FC Lisse de beste kansen had. De Lissenaren eindigde wedstrijd met tien man na een tweede gele kaart voor Jeffrey Perez Stoof. Scheidsrechter Oosting floot na 95 minuten af en moesten beide ploegen genoegen met een punt. 

Volgende week zaterdag speelt VVOG wederom een thuiswedstrijd en wel tegen Barendrecht. 

Voorbeschouwing VVOG - FC Lisse

Zaterdag is FC Lisse te gast op Sportpark de Strokel.

Een terugblik:
Seizoen 1990-1991, De eerste ontmoetingen tussen FC Lisse en VVOG. FC Lisse – VVOG 1-2 (Heimen Jansen 2x) : (FC Lisse Rob Vermeulen) VVOG – FC Lisse 3-0 ( Marcel de Haan, Gerlof Kwakkel en Heimen Jansen).
Seizoen 1996-1997: Het blijven mooie herinneringen voor beide clubs, de duels om het kampioenschap van Nederland Zaterdagvoetbal, seizoen 1996-1997. FC Lisse en VVOG eindigden in punten gelijk. VVOG behaalde de titel op basis van het doelsaldo. FC Lisse - VVOG 1-3 (Marijn Zegers, Marcel de Haan 2x), ( Harry Wiebenga FC Lisse).  VVOG - FC Lisse 1-2 (Gerrit Zwep), (Jimmy Simons en René Ras FC Lisse)
Seizoen 2010-2011, bij de invoering van de toenmalige Topklasse, promoveerde FC Lisse naar de Topklasse en handhaafde zich de volgende seizoenen, keurig in die Topklasse. M.i.v. seizoen 2016-2017 werden de Tweede en Derde Divisie ingevoerd in het
amateurvoetbal. (einde Topklasse)
Seizoen 2015-2016 eindigde FC Lisse op plaats vijftien in de eindstand van het laatste Topklasse seizoen, waardoor de club niet promoveerde naar de nieuwe Tweede Divisie. FC Lisse plaatste zich daarna wel, via de nacompetitie, in de nieuwe Derde Divisie seizoen 2016-2017 met o.a. VVOG.
Seizoen 2016-2017 eindigde FC Lisse in de Derde Divisie op de tweede plaats achter kampioen IJsselmeervogels, veroverde de eerste periodetitel en promoveerde via de nacompetitie, weer naar de Tweede Divisie.
FC Lisse-VVOG 1-1 (Oussama Labari) (FC Lisse Niels Buijs)
VVOG-FC Lisse 2-0 (Jeremy de Graaf, Pernelly Biya)
Seizoen 2017-2018, (Tweede Divisie), eindigde FC Lisse op de vijftiende plaats in de eindstand en degradeerde via de nacompetitie terug naar de Derde Divisie.
Seizoen 2018-2019 (Derde Divisie).
FC Lisse hoopte op een terugkeer naar de Tweede Divisie. IJdele hoop, FC Lisse eindigde op de tiende plaats in de eindstand. Een goede middenmoter.
VVOG – FC Lisse 2-1(Jan Jurriën Hop, Joshua Tijdens), Rowdy van der Putten (FC Lisse)
FC Lisse – VVOG 4-0 Rowdy van der Putten (2) Oussama Siali en Luca Tarani.
Seizoen 2019-2020 (heden)
Voor zowel FC Lisse als VVOG is de start van de competitie dit seizoen zwaar tegenvallend. FC Lisse hoopt nog steeds op terugkeer naar de Tweede Divisie. Daarom is er dit seizoen een tiental nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie. Trainer De Ruiter hoopt mee te doen in de top 5, met een knipoog naar een periodetitel. Snel weer aanhaken bij de Tweede Divisie is zijn doel.

Bij VVOG staat de wens op handhaven in de Derde Divisie dik geschreven. Beide clubs vinden we na vijf wedstrijden, echter met vier nederlagen en slechts één overwinning en dus drie punten, op de plaatsen veertien en vijftien in de competitiestand. FC Lisse verloor jl. zaterdag op het eigen sportpark Ter Specke met 4-2 van VVSB. VVOG leek zaterdag jl. met een 0-0 te kunnen vertrekken uit Hoornaar bij SteDoCo. Door de tweede gele kaart in de 64e minuut (rood) van Rihairo Meulens moest VVOG met een man minder proberen de 0-0 vast te houden. Wist VVOG een week eerder, door tweemaal in de laatste minuten te scoren en ONS Sneek met een 3-2 nederlaag naar huis te sturen, was het zaterdag jl. dat SteDoCo, door ook in de laatste minuten, tweemaal te scoren, VVOG met een 2-0 nederlaag naar huis te sturen.
Werk aan de winkel voor trainer Pieter Mulders.

Met steun van de supporters gaan we zaterdag de strijd aan om de drie punten op De Strokel te houden. Iedereen een fijne sportmiddag toegewenst !

Programma

28 september 2019
14:30 VVOG FC Lisse  
14:30 Harkemase Boys Ajax  
14:30 Ter Leede ODIN 59  
14:30 Barendrecht SteDoCo  
15:00 Sparta Nijkerk DVS'33 Ermelo  
15:00 Jong Almere City FC Excelsior'31  
17:00 Goes ONS Sneek  
18:00 VVSB Hoek  
05 oktober 2019
14:30 FC Lisse Jong Almere City FC  
14:30 Ajax VVSB  
14:30 VVOG Barendrecht  
14:30 SteDoCo Sparta Nijkerk  
14:30 Hoek DOVO  
14:30 Excelsior'31 Ter Leede  
14:30 ODIN 59 Goes  
15:00 ONS Sneek DVS'33 Ermelo