Veld 1
Scheidsrechter V.S. (Victor) Ris

VVOG in extremis langs ONS Sneek: 3-2

VVOG heeft vandaag de eerste punten gehaald in de huidige competitie en wel in de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek.
Trainer Pieter Mulders had vandaag een plaats in de basis voor Jeroen Buitenhuis, dat ging ten koste van Latupeirissa.

VVOG en ONS begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd maar gaandeweg de eerste helft werd ONS steeds gevaarlijker.
De Sneekers waren agressiever in de duels en VVOG liet zich hierin (te) vaak aftroeven. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ONS na 27 minuten op een 0-1 voorsprong kwam. Uit een mooie aanval over diverse schijven kwam de bal voor de voeten van Han Maarten van Dijk en hij liet Paul Eppink met een strak schot kansloos.
Na deze treffer bleef ONS veel gevaarlijker en VVOG mocht blij zijn dat de rust met maar 0-1 aanbrak. Tekenend was dat VVOG in de eerste helft geen enkele noemenswaardige kans had gecreeerd.

Na rust twee ongewijzigde teams en de verwachting was dat VVOG alert zou beginnen. Het tegendeel was echter waar. Binnen twee minuten was het 0-2 door alert reageren van Nick Kleen en ONS Sneek leek op rozen te zitten.
Na de 0-2 was VVOG eindelijk wakker en geleidelijk kwam VVOG meer op de helft van ONS. Na een mooie steekbal van Meulens werd Jeroen Buitenhuis de diepte in gestuurd en hij liet keeper van der Dam kansloos met een strak schot van buiten de 16: 1-2.

VVOG bleef sterker en kreeg ook kansen maar moest opletten op de counters van ONS. Gelukkig was de verdediging daarbij goed bij de les en werden diverse uitvallen onschadelijk gemaakt. Trainer Mulders ging wisselen. Jaime Bruinier kwam erin voor Finn Kluiver en Thomas Careman kwam voor doelpuntenmaker Jeroen Buitenhuis. VVOG kreeg nog wat meer overwicht, maar de wedstrijd leek dood te bloeden voor de groen-witten. In de 87e minuut werd Tim Muller gewisseld voor Caifano Latuperissa. De reguliere tijd was inmiddels voorbij, maar scheidsrechter Ris liet nog vijf minuten doorspelen vanwege de vele blessurebehandelingen.

VVOG drong nog meer aan en in de 92e minuut vond Caifano na een mooie actie van Bas Wobbes het gaatje in de verdediging van ONS en tekende de gelijkmaker aan met een lage schuiver in de linkerbenedenhoek.
VVOG rook bloed en in de ultieme slotfase (95e minuut) dolde Mike Ahrens zijn directe tegenstander aan de rechterzijlijn. Met een mooie pass bereikte hij Rihairo Meulens en die slalomde door het strafschopgebied van ONS Sneek. Met een puntertje schoot hij VVOG naar de 3-2 overwinning. Het publiek was door het dolle heen. Een overwinning op karakter!

Hopelijk kan VVOG deze lijn de komende week doortrekken als de mannen van Pieter Mulders uit aantreden tegen laagvlieger Stedoco uit Hoornaar.

Voorbeschouwing VVOG - ONS Sneek

Zaterdag 14 september is ONS Sneek te gast op Sportpark de Strokel.

ONS Sneek, VVOG, sportief laatste seizoenen (vanaf 2012-2013).

Seizoen 12-13, ONS Sneek kampioen hoofdklasse C en promotie naar de topklasse. (ONS Sneek-VVOG 3-1 en VVOG-Ons Sneek 3-2) VVOG achtste plaats.
Resultaten ONS Sneek in de topklasse:
Seizoenen 13-14,10e plaats,14-15, 12e plaats en 15-16 10e plaats. De eerste zeven ploegen uit de topklasse seizoen 15-16, promoveerden naar de nieuwe Tweede Divisie. De nummers 8 t/m 14 van de topklasse plaatsten zich voor de nieuwe Derde
Divisie. ONS Sneek naar de Derde Divisie. VVOG hoofdklasse C, periodetitel, nacompetitie, (DOVO), promoveerde naar de Derde Divisie.
Seizoen 16-17, Derde Divisie ONS Sneek en VVOG. VVOG-ONS Sneek 3-3, ONS Sneek-VVOG 6-0. VVOG eindigde op de 10e plaats, 44 punten, ONS Sneek 13e plaats en 40 punten.
Seizoen 17-18, Na wedstrijd zeven bezette VVOG, achter Spakenburg en Jong Almere City resp. 17 en 16 punten, de derde plaats met 15 punten, (ongeslagen), waarbij wel opvallend was, de magere score van de Groen Witten, slecht 12 treffers. Wedstrijd acht viel op De Strokel, voor VVOG de eerste nederlaag te noteren, VVOG-ONS Sneek 1-2). Ook de return in Sneek werd een nederlaag voor VVOG uitslag 3-2. VVOG eindigde op de 13e plaats, 42 punten, ONS Sneek 14e plaats, 37 punten.
Seizoen 18-19, Een wisselvallig en matig seizoen voor zowel ONS Sneek als VVOG. Beide ploegen wisten zich met de nodige moeite te handhaven in de onderste regionen van de middenmoot. Achilles’29, De Dijk, eindigden op de plaatsen 17 en 18, degradeerde rechtstreeks naar de hoofdklasse, terwijl SJC en Eemdijk, eindigend op de plaatsen 15 en 16 en degradeerden via de nacompetitie ook naar de hoofdklasse. ONS Sneek en VVOG eindigden op de plaatsen 13 en 14, net boven de gevaren zone, met resp. 39 en 35 punten en handhaafden zich in de Derde Divisie. VVOG- ONS Sneek 2-1 en ONS Sneek-VVOG 7-0.
De totaal score in de Derde Divisie (drie seizoenen), uitslagen wedstrijden tussen ONS Sneek en VVOG, zijn ruim in het voordeel van de Friezen.
ONS Sneek 6 – 4 – 1 – 1 – 13 (22-8)
VVOG 6 – 1 – 1 – 4 – 4 (8 -22)

Seizoen 2019-2020
Met een danig gewijzigde en verjongde selectie (een twaalftal nieuwe gezichten) begon ONS Sneek aan het nieuwe seizoen. Over doelstelling wordt niet gesproken. Er staat een jonge gretige groep die in zichzelf wil investeren. “We moeten ons laten verrassen wat er in deze groep zit”, aldus trainer Raveneau. De competitiestart start viel misschien toch wat tegen. Bij Jong Almere City liep de ploeg tegen een 6-0 nederlaag aan en in het thuisduel tegen SteDoCo werd een 2-2 gescoord. (ONS Sneek had 31/08) een vrije zaterdag). Bij VVOG staat de teller na drie wedstrijden nog steeds op de hatelijke “0”. De ploeg is duidelijk nog zoekende naar de juiste formatie. En voor VVOG, een uitslag van 7-5 verlies bij DOVO, geeft wel de nodige vraagtekens. Veldbezetting en de daarmee gepaard gaande uitvoering van de opdrachten loopt nog niet zoals het behoort. Niet in paniek raken, maar met volle inzet en de juiste instelling en taakuitvoering de wedstrijd a.s. zaterdag ingaan.
Met steun van de supporters gaan we deze middag voor de eerste driepunter zorgen.
Veel succes en voor u als toeschouwer, hopelijk kunt u genieten van een spannende en mooie voetbal wedstrijd. Iedereen een fijne sportmiddag toegewenst !