Vertrek supportersbus: 10:45

Voorbeschouwing Hoek - VVOG

Zaterdag de verre uitwedstrijd tegen HSV Hoek.

Een korte terugblik HSV HOEK sportief sinds 2009 – 2010.
Seizoen 09-10, Hoofdklasse B, 4 e plaats, periodetitel (vervangend), promotie (versterkte) naar nieuwe Topklasse.
Seizoen 10-11, Topklasse ,16 e plaats (laatste), gedegradeerd naar Hoofdklasse.
Seizoen 13-14, Hoofdklasse B, kampioen, gepromoveerd naar Topklasse.
Seizoen 14-15, Topklasse, 13 e plaats, nacompetitie, gedegradeerd naar Hoofdklasse.
Seizoen 17-18, Hoofdklasse A, 4 e plaats, nacompetitie, gepromoveerd naar Derde Divisie.
Seizoen 2018-2019, Derde Divisie

De selectie van Hoek.

Er vertrokken negen spelers. Nieuw in de selectie: Kyle Doesburg (ASWH), Lionel Fitch (Barendrecht), Yves Nyemb en Giovanni Siereveld (Vlissingen), Ruben de Jager (J.FC Twente), Jonathan Constancia (Halsteren), Jelle Klap (J. Sparta), (Gianni Tiebosch (De Baronie), Gert-Jan van Leiden (ADO’20), Levi Mombarg (Zeelandia) , Sven Mbikulu en Karim Bannani (tussentijds).
Trainer Hugo Vandenheede nam begin januari het stokje als trainer over van de einde december ontslagen trainer Dennis de Nooijer. De prognose en doelstelling, handhaving in de Derde Divisie, is volbracht. Hoek heeft inmiddels succesvol ook de tweede periodetitel gewonnen en is dus zeker van de nacompetitie voor een plaats in de Tweede Divisie. Hoek staat op een vierde plaats in de competitiestand met 49 punten,13 punten achter koploper Noordwijk. Alles bij elkaar een succesvol optreden, in de Derde Divisie van Hoek.
De wedstrijden:
Thuiswedstrijden 13 – 8 – 2 – 3 – 26 (34 – 24)
Uitwedstrijden 14 – 6 – 5 – 3 – 23 (27 – 21)
Totaal score 27 – 14 – 7 – 6 – 49 (61 – 45)
De strijd om de kampioensschaal is voor Hoek, gezien de punten achterstand op Noordwijk, gedaan. De ploeg kan zich geheel gaan voorbereiden op de nacompetitie voor een plaats in de Tweede Divisie. Na het winnen van de tweede periodetitel 23-02-2019 (1-5 overwinning bij ONS Sneek en DVS’33 afgetroefd), kwam er klad in de resultaten van Hoek. Er volgden drie nederlagen : Hoek-DVS’33 1-2, Ajax-Hoek 3-1, Hoek-J. FC Groningen 1-3. Vorige week volgde een licht herstel door een 3-3 gelijkspel bij Achilles’29. Achilles – Hoek 3-3 (3-1)
Score verloop: 9. Kerem CiFi 1-0
14. Joey Dekkers 2-0
18. Kyle Doesburg 2-1
28. Kevin Schmidt 3-1 Strafschop
69. Kyle Doesburg 3-2
90+3. Rik Impens 3-3

Hoek leek zijn vierde achtereen volgende nederlaag te gaan incasseren. Ver in de tweede helft en zorgde spits Kyle Doesburg voor de aansluitingstreffer en behoedde Rik Impens, in blessuretijd, Hoek, voor een vierde nederlaag op rij. Samen met Rik Impens mag Kyle Doesburg zich wel het super duo van Hoek noemen. Met z’n tweeën maakten ze inmiddels 34 doelpunten, (van de 61 in totaal). Doesburg 20 en Rik Impens 14 waarbij, Doesburg vier keer de aangever was voor Impens en Impens 6 keer de assist leverde voor Doesburg. Topscorer Kyle Doesburg vertrekt einde seizoen naar SteDoCo.

In de onderste regionen lijkt VVOG door de prachtige en verdiende 3-0 overwinning, in een directe confrontatie met SJC, definitief afstand te hebben genomen van de gevarenzone, de P/D zone. De afstand tot die P/D zone is door de overwinning opgelopen tot negen punten. (SJC) met een doelsaldo voordeel van + 21.
De cijfers VVOG 14 e plaats 27-8-8-11-32-(37-50) -13

SJC 15 e plaats 27-7-2-18-23-(46-80) -34 (nacompetitie)
Eemdijk 16 e plaats 27-5-2-20-17-(36-77) -41 (nacompetitie)
Achilles’29 17 e plaats 27-3-6-18-15-(33-86) -53 (degradatieplaats)
De Dijk 18 e plaats 27-2-7-18-13-(36-78) -42 (degradatieplaats)

De confrontatie in Harderwijk eindigde, 15-12-2019, in een 0-1 eindstand. Gert Jan van Leiden scoorde koppend in de 90e minuut, de winnende treffer voor de Zeeuwen. Een ongelukkige nederlaag voor VVOG, waarin een gelijkspel dik verdiend zou zijn geweest. Een revanche deze middag ?

Eerdere wedstrijden VVOG/ Hoek

Twee wedstrijden in het seizoen 2006-07
18-11-2006 VVOG – Hoek 1-3, Huijgens 0-1 en 0-2, Edwin Mijnheer 1-2, Huijgens 1-3
28-04-2007 Hoek – VVOG 3-0, De Valk 1-0, Alfons 2-0 en 3-0.