Wedstrijdnummer 3612
Veld 1
Scheidsrechter B. (Bilal) Sahiner

VVOG verzuimt te winnen van Harkemase Boys

VVOG is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys te winnen. De ploeg van Hennie in ’t Hof speelde een prima wedstrijd, maar vergat zichzelf te belonen op een waaierig Sportpark de Strokel.

Bij VVOG begon Desmond Sturing in de basis. Hij verving de geblesseerde Roelof de Groot als linksback. VVOG begon wisselvallig aan de wedstrijd. De bal werd niet lang in de ploeg gehouden en de creativiteit op het middenveld ontbrak. Na een lastige openingsfase kwamen de Groen Witten na een kwartier beter in de wedstrijd.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Mike Ahrens. Zijn vlammende schot kon nog maar net worden gekeerd in de hoek, het was de aanzet tot meer gevaar aan de kant van VVOG. In de 23ste minuut kregen de Harderwijkers de grootste kans van de eerste helft. Pernelly Biya werd keurig weggestuurd, maar de buitenspeler miste oog-in-oog met de keeper van Harkema.

Net voor de rust kreeg Harkemase Boys ook een prima kans, maar Kevin Rijnvis stopte het schot op een schitterende manier. Na de rust zette VVOG wat aan en kreeg het via een vrije trap van Mike Ahrens een goede mogelijkheid. In de 50ste minuut leek Harkemase Boys op 0-1 te komen, maar Kevin Rijnvis redde weer prima.

Na een kwartier spelen in de tweede helft moest VVOG twee tegenslagen verwerken. Eerst raakte Caifano geblesseerd en daarna kon Kevin Rijnvis ook niet verder. Het betekende een invalbeurt voor Jeroen Buitenhuis en het debuut van Wouter Polhoud in de Derde Divisie.

VVOG ging na de wissels op jacht naar de openingstreffer. Jeroen Buitenhuis was drie keer dicht bij de bevrijdende 1-0. Zijn laatste kans, was ook direct de grootste. Na een goede individuele actie kon de buitenspeler de bal echter niet in het goal krijgen, hij schoot op de paal.

Verder dan een gelijkspel kwam VVOG niet. Volgende week speelt VVOG uit tegen DOVO. Dan hopen we natuurlijk weer op uw steun.

Voorbeschouwing VVOG - Harkemase Boys

Harkemase Boys is zaterdag a.s. onze gast op De Strokel.

Een korte terugblik, prestaties, van Harkemase Boys.

Harkemase Boys is deze competitie een duidelijk betrouwbare middenmoter. De eerste periode (12 wedstrijden) werd afgesloten met een negende plaats en 28 punten. De tweede periode vinden we Harkemase Boys, na zeven wedstrijden op een zevende plaats en 13 punten. Harkemase Boys heeft nog een wedstrijd te goed op De Bosk tegen DOVO (afgelast op 19 januari jl.) De uitslagen na de winterstop van De Harekieten.
Hoek-Harkemase Boys 4-0.
Harkemase Boys-DOVO afg.
SJC-Harkemase Boys 2-3.
Harkemase Boys- ODIN’59 0-2.

De wedstrijden tussen VVOG en Harkemase Boys zijn doorgaans stevige en spannende wedstrijden. Dat zal zaterdag niet anders zijn. Harkemase Boys – VVOG de derde competitiewedstrijd dit seizoen, werd een bizarre 4-1 nederlaag voor VVOG. VVOG was in de eerste helft heer en meester op Sportpark De Bosk, kreeg legio kansen om een ruime voorsprong te creëren. Harkemase Boys stond in die eerste helft met de rug tegen de muur maar VVOG wist de kansen niet te benutten. Na de thee aanvankelijk eenzelfde beeld VVOG bleef aanvallen. Toch was het Harkemase Boys dat op voorsprong kwam. Een lichte overtreding van Jan Jurriën Hop binnen “de zestien” bestrafte scheidrechter ter Brake met een strafschop, Jesse Renken zorgde voor 1-0. VVOG, woedend, mopperend, over de gemakkelijk gegeven strafschop, was even niet bij de les waardoor Jari Slort in dezelfde minuut de stand op 2-0 kon brengen. De wedstrijd op zijn kop, VVOG de weg kwijt en Harkemase Boys counterde naar een ruime 4-1 overwinning. Jeroen Buitenhuis zorgde nog wel voor de (3-1).
Een zure nederlaag voor VVOG.

Was Harkemase Boys niet zo gelukkig met de twee van de drie duels na de winterstop, ook bij VVOG vielen de prestaties in die periode niet mee. Vooral de laatste wedstrijd, vorige week bij FC Lisse, was zeer matig. Volgens kenners speelde FC Lisse tegen VVOG zijn beste wedstrijd van dit seizoen. Tot aan de pauze was het nog allemaal redelijk bij VVOG, maar na de thee en dan vooral de laatste 20 minuten was VVOG zichzelf niet meer. Het gemis van de middenvelders Harrie Kersten (blessure) en Yassin Kurt (door blessure dit seizoen niet meer inzetbaar) was duidelijk te zien. VVOG zal zaterdag tegen Harkemase Boys beter voor de dag moeten komen. De gevarenzone zou bij puntenverlies wel erg dichtbij kunnen gaan komen.
De verwachtingen aan het begin van het seizoen “een plaats in het linker rijtje” is ver weg. Staf en selectie doe er wat aan.

Met steun van onze supporters gaat VVOG voor een driepunter. De leiding van de wedstrijd is in handen van: Scheidsrechter de heer B. (Bilal) Sahiner, en de assistent-scheidsrechters de heren N.A. (Arnaud), en M. (Michael) Rasch.