Competitie
Datum Zaterdag 26-01-2019
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 3611
Veld 1
Scheidsrechter N.B. (Nick) Smit

VVOG tankt zelfvertrouwen met overwinning op Eemdijk

VVOG heeft de belangrijke wedstrijd tegen Eemdijk in winst weten om te zetten. Op een goedbezocht Sportpark de Strokel waren de Harderwijkers met 2-0 te sterk voor de hekkensluiter van de Derde Divisie.

VVOG begon direct goed aan de wedstrijd. Via de vleugels werd Eemdijk naar achteren gedrukt. De eerste goede kans was ook voor de Harderwijkers. Harrie Kersten werd gevaarlijk met een goed afstandsschot. Eemdijk kwam na een moeilijke openingsfase iets beter in de wedstrijd, maar tot grote kansen leidden dit niet voor de Spakenburgers. Na een half uur spelen leek VVOG op voorsprong te komen. Na een uitstekende corner kopte Tim Muller de bal schitterend richting de hoek, maar de keeper van Eemdijk tikte de bal prima uit het doel.

Pernelly Biya had het in de eerste helft ook op zijn heupen. De buitenspeler, die in de zomer vertrekt naar DOVO, testte de keeper een aantal keer. VVOG kwam net voor de rust op de belangrijke 1-0. Roelof de Groot gaf strak voor en Caifano schoot de bal met een sliding in het doel, het betekende al zijn tweede doelpunt in twee weken.

Na de rust bleef VVOG aanvallend sterk. Mike Ahrens strooide met mooie passen en het doelpunt hing in de lucht. Kevin Rijnvis had weinig te doen in het doel van VVOG, en moest maar een paar keer optreden. Uiteindelijk viel de beslissende 2-0. Een schitterende dribbel van Mike Ahrens werd opgevolgd door een voorzet richting Harrie Kersten. De middenvelder schoot de bal beheerst in het net: 2-0.

In de eindfase werd Eemdijk wel iets beter, maar goals bleven uit voor de uitploeg. VVOG speelde de wedstrijd goed uit en via Caifano hadden de Groen Witten nog een grote kans op 3-0, maar de spits kopte op open doel over.

De zege kwam op het juiste moment voor VVOG. Concurrent SJC verloor met 2-3 van Harkemase Boys en het gat met de onderste plekken is door de overwinning gegroeid. Hopelijk kunnen de Groen Witten volgende week tegen FC Lisse weer strijdlust en goed voetbal laten zien.

VVOG - Eemdijk

Voorbeschouwing VVOG - Eemdijk

Eemdijk is zaterdag a.s. onze gast op De Strokel. Een korte terugblik, prestaties, van EEMDIJK.

De tweede plaats in de eindstand van West 1, 2e klasse B seizoen 2009-2010 was goed voor promotie naar de eerste klasse, door de versterkte promotieregeling. (Invoering topklasse) Seizoen 2014-2015 eindigde Eemdijk op de tweede plaats in de eerste klasse A, won de derde periodetitel en via de nacompetitie (Eemdijk-FC Breukelen 5-1) promoveerde Eemdijk naar de hoofdklasse. Het derde seizoen in de hoofdklasse, seizoen 2017-2018, behaalde Eemdijk de kampioenstitel van de hoofdklasse B en promoveerde Eemdijk naar de Derde Divisie. Een prestatie reeks om trots op te zijn.

Eemdijk in de derde divisie

De aftrap van de competitie, vond plaats op het eigensportpark De Vinken, tegen VVOG. De wedstrijd eindigde in een kleine (0-1) overwinning voor VVOG. Het bleef niet bij deze eerste nederlaag van de debutant in de Derde Divisie. Er volgden nederlagen bij Hoek (3-2) en op eigen veld 0-1 tegen ONS Sneek. Even leek het beter te gaan met Eemdijk, door zowel bij J. FC Groningen als bij Harkemase Boys, een keurige 1-1 te scoren. Er volgden daarna toch weer drie nederlagen (Eemdijk-DVS’33 0-9, ASWH-Eemdijk 6-0 en Eemdijk-SteDoCo 0-1). De eerste overwinning werd wedstrijd tien, de 6-2 score op eigen veld tegen De Dijk. Weer volgden er vijf nederlagen alvorens de tweede overwinning kon worden bijgeschreven. Bij Achilles’29 werd de eindstand 1-3.

Met de nederlagen tegen Noordwijk 1-3 en bij DVS’33 5-0 bezet Eemdijk na 18 wedstrijden de laatste plaats met 8 punten, waaruit duidelijk blijkt dat het verblijf van Eemdijk in de Derde Divisie een zware opgave is geworden. Trainer Hans van Arum werd bedankt voor zijn werkzaamheden bij Eemdijk en Ruud van Geest nam zijn taken tot einde seizoen over. Volgend seizoen wordt Willem Romp, afkomstig van RODA’46, Leusden, de nieuwe trainer bij Eemdijk.

Met de toevoeging van enkele nieuwe spelers bij de selectie, Rafik El Hamdi (EVC) en Michel Goossensen (Hercules) blijft Eemdijk uiteraard strijden voor behoud van een plaats in de Derde Divisie.

Resultaten VVOG

Na de 0-0 score tegen Ajax (VVOG hoopte op een driepunter), werd ook bij het laaggeplaatste Achilles’29, weer geen driepunter bijgeschreven. Een tegenvaller, waar VVOG, zelfs in de laatste minuten nog aan een nederlaag ontsnapte door de opgelopen 2-1
achterstand om te zetten in een 2-2 eindstand. Twee zwaar tegenvallende resultaten. Er moet zaterdag toch wel het een en ander worden recht gezet om een mooie uitslag op het score bord te projecteren en dat is hard nodig !! Op de eigen Strokel, met steun van de trouwe supporters, gaan we zaterdagmiddag, voor de driepunter. Aan jullie, staf en spelers, een simpele en keiharde opdracht. Ga ervoor ! Iedereen een fijne sportmiddag toegewenst.

Programma

26 januari 2019
14:30 ODIN 59 FC Lisse  
14:30 DVS'33 Ermelo Quick Boys  
14:30 VVOG Eemdijk  
14:30 Hoek DOVO  
14:30 SteDoCo De Dijk  
14:30 Ajax Noordwijk  
15:00 Jong FC Groningen Achilles '29  
15:00 ONS Sneek ASWH  
18:00 SJC Harkemase Boys  
02 februari 2019
14:30 Harkemase Boys ODIN 59  
14:30 Eemdijk Hoek  
14:30 FC Lisse VVOG  
14:30 Noordwijk SteDoCo  
14:30 DOVO SJC  
15:00 Quick Boys Jong FC Groningen  
15:00 ASWH Ajax  
17:00 De Dijk DVS'33 Ermelo  
18:00 Achilles '29 ONS Sneek