Aanvang 17:00
Wedstrijdnummer 3691
Vertrek supportersbus: 15:30

VVOG en ASV De Dijk houden elkaar in balans

VVOG is er niet in geslaagd om de wedstrijd tegen ASV De Dijk in een overwinning om te zetten. De ploeg van Hennie in ’t Hof kwam nog op voorsprong tegen de Amsterdammers, maar speelde uiteindelijk met 3-3 gelijk.

VVOG begon sterk aan de wedstrijd, maar wist het veldoverwicht niet in doelpunten uit te drukken. Harrie Kersten was het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn schoot ging rakelings over het doel. Na de goede openingsfase van de Harderwijkers, werd De Dijk sterker. In een tijdsbestek van tien minuten creëerden de Amsterdammers een aantal prima kansen. Het was te danken aan Kevin Rijnvis dat de 0-0 nog op het scorebord stond.

De lastige fase werd door VVOG overleefd. Uiteindelijk kwamen de Groen Witten zelfs op voorsprong. Uitblinker Harrie Kersten schoot verwoestend raak, 0-1. Na de rust had Mike Ahrens de 0-2 op zijn schoen, maar de middenvelder schoot iets te gehaast naast.

In de 50ste minuut kwam ASV De Dijk op gelijke hoogte. Kubilay Koylu maakte de belangrijke 1-1 voor de Amsterdammers. Drie minuten later lag de bal weer in het net en weer was het Koylu met de treffer. De voorsprong van VVOG was binnen een paar minuten weg. In de 64ste minuut kwam VVOG langszij. Een prachtige bal van Jeffrey Snijders kwam terecht op het hoofd van Harrie Kersten. De middenvelder kopte zijn tweede van de middag binnen.

De wedstrijd leek uit te draaien in een 2-2 gelijkspel. Toch kwam De Dijk weer verassend op voorsprong. Randill Verwey schoot de thuisploeg naar een bijna zekere overwinning. VVOG gaf echter niet op en invaller Caifano Latupeirissa bekroonde zijn invalbeurt met de verdiende gelijkmaker.

VVOG had in de allerlaatste minuut nog recht op een strafschop, maar de scheidsrechter wuifde de penalty weg. De Harderwijkers kunnen zich deze week gaan richten op de derby tegen DVS’33 op zaterdag.

Voorbeschouwing De Dijk - VVOG

Zaterdag a.s. staat de uitwedstrijd tegen ASV De Dijk voor VVOG op het programma. Een tegenstander waar tegen VVOG nooit eerder heeft gespeeld.

ASV De Dijk met een zondag en zaterdag afdeling, is een fusieclub ontstaan 1 juni 1999 door het samengaan van de verenigingen Rood Wit A en de ASV Schellingwoude. Wij hebben te maken met de zondag afdeling. De fusieclub mocht starten in de derde klasse van de KNVB. Ondanks de “hoger klasse Ambities”, verkeerde ASV De Dijk afwisselend in de derde en vierde klasse. Na het kampioenschap van de derde klasse seizoen 2008-2009, werd de start naar de top ingezet.
Met behulp van een grote sponsor werd in seizoen 2010-2011 zelfs de eerste klasse bereikt. Met een zevende plek debuteerde ASV De Dijk in de eerste klasse, waarna in het seizoen 2012-2013 het kampioenschap in de eerste klasse kon worden bij geschreven met de promotie naar de hoofdklasse.

Na drie seizoenen hoofdklasse behoorde ASV De Dijk bij de clubs die van uit de hoofdklasse promoveerden naar de nieuwe Derde Divisie (zondag) seizoen 2016-2017. ASV De Dijk vierde het debuut in de Derde Divisie met het behalen van het kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar de Tweede Divisie seizoen 2017-2018.

Seizoen 2017-2018: Al kort na de competitiestart begon de trammelant bij ASV De Dijk. De hoofdsponsor zwaaide af, keerde de club de rug toe en dat had grote financiële gevolgen voor de club. Veel spelers (geen geld) verlieten in de loop van het seizoen ASV De Dijk, waardoor de club, danig verzwakt door het spelers verloop, uiteindelijk degradeerde naar de Derde Divisie.

Seizoen 2018-2019: ASV De Dijk ging akkoord met een plaats in de Derde Divisie zaterdag. (ASV De Dijk speelt nu met twee standaard elftallen op zaterdag. De organieke zaterdag tak van de club komt uit in West één, derde klasse A).

Met een bijna geheel vernieuwde, vooral jonge, selectie gaan trainer Kees Oostermeijer en zijn assistent Viggo Waas, proberen ASV De Dijk te behouden voor een plaats in de Derde Divisie en dat zal ongetwijfeld een zware opgave worden. Na acht wedstrijden, met zeven nederlagen en éénmaal een gelijkspel (de derby tegen Ajax 1-1), staat ASV De Dijk op de laatste plaats in de competitiestand. Doelsaldo 8-28 (-20). Vorige week bij Hoek, leek De Dijk de eerste overwinning te gaan binnenhalen.
Scoreverloop wedstrijd op Sportpark Denoek:
Hoek – De Dijk 4-3
13. Koebilay Koyli 0-1, waarna Hoek zorgde voor een 2-1 ruststand.
53. Koebilay Koyli 2-2
85 Mick Christophersen 2-3 de buit leek binnen.
87. en 90. scoorde Hoek alsnog de 3-3 en 4-3.

Het lijkt dat de jonge selectie van ASV De Dijk, gezien het optreden bij Hoek, langzaam begint te wennen en zich aan te passen, aan het verblijf in de Derde Divisie. Driemaal scoren bij en tegen Hoek is daarvan het bewijs. VVOG is gewaarschuwd. Na de twee forse nederlagen, zwak verdedigd, tien tegentreffers in twee wedstrijden, dat kan natuurlijk niet, wordt het tijd dat trainer Hennie in ’t Hof, met zijn volgelingen, weer eens voor een beter resultaat in de vorm van een overwinning gaan zorgen. Hennie in ’t Hof gaf het zelf al aan in zijn commentaar na de wedstrijd tegen Quick Boys, “Volgende week moeten we nu winnen bij De Dijk om niet onder in de middenmoot terecht te komen" En daar wordt bij VVOG op gerekend. Veel succes.