Competitie
Datum Zaterdag 13-10-2018
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 3605
Veld 1
Scheidsrechter D. (Daan) Schaper

VVOG kan het Quick Boys niet lastig maken

Op een zonnig Sportpark de Strokel is VVOG er zaterdag niet in geslaagd om Quick Boys te verrassen. In de eerste helft speelden de Groen Witten prima mee, maar na de rust sloegen de Katwijkers genadeloos toe. 

VVOG probeerde zich op de eigen Strokel te herstellen van de nederlaag tegen Noordwijk. Trainer Hennie in ’t Hof begon met Joshua Tijdens in de basis, aanvoerder Thomas Vossebelt begon op de bank.

VVOG begon goed aan de wedstrijd. Quick Boys werd in een vroeg stadium onder druk gezet, maar tot grote kansen leidde de pressie niet. De grootste kans was voor Harrie Kersten, maar de speler uit Amersfoort kon de bal niet tussen de palen krijgen.

In het verdere verloop van de eerste helft kwamen de blauwwitten beter in hun spel. De duels op het middenveld werden vaker gewonnen en de druk op het doel van Kevin Rijnvis nam toe. Uiteindelijk kwam Quick Boys op 0-1. Kelvin Maynard schoot een penalty achter Kevin Rijnvis. 

Na de rust was VVOG zichzelf niet meer. In de eerste fase van het tweede bedrijf was het spel van VVOG nog redelijk naar goed, maar na de 0-2 van Kay Tejan was Quick Boys heer en meester. De titelkandidaat maakte in de 65ste minuut aan alle onzekerheid een einde. Tejan was voor de tweede keer deze middag trefzeker.

Vlot na de 0-3 deed VVOG wat terug. Joshua Tijdens schoot een voorzet van dichtbij in het net. Lang konden de Groen Witten niet genieten van deze goal, want Marc de Kruijs zorgde voor het Katwijkse slotakkoord op de Strokel.

 

 

VVOG - Quick Boys

Voorbeschouwing VVOG - Quick Boys

Quick Boys is zaterdag onze gast op De Strokel.

Een terugblik in het verre verleden

In het seizoen 1968–1969 waren Quick Boys en VVOG met Excelsior Maassluis, Spakenburg en WVF elkaars tegenstander in de strijd om het kampioenschap van Nederland zaterdagvoetbal. VVOG behaalde de titel en Quick Boys eindigde die titelstrijd op de vijfde plaats.

Info Quick Boys

Quick Boys, een van de toonaangevende zaterdag amateurclubs in Nederland, acteerde bijna altijd op het hoogste niveau. Seizoen 2009 –’10 misten de Katwijkers echter de promotie naar de nieuw geïntroduceerde Topklasse seizoen 2010 – ’11 en vanaf die periode strijdt Quick Boys ieder seizoen om zich weer bij de absolute top in het zaterdagvoetbal te kunnen aansluiten.
Seizoen 2015 – ’16 behaalde Quick Boys de kampioenstitel in de hoofdklasse B en dus de begeerde promotie. Maar omdat in het Seizoen 2016 – ’17, de Derde en Tweede Divisie werden geïntroduceerd, promoveerde Quick Boys uit de hoofdklasse naar de nieuwe Derde Divisie. M.a.w. weer geen plaats in de absolute “top “voor de ambitieuze Katwijkers. Het eerste seizoen van Quick Boys in de Derde Divisie mag gerust worden bestempeld als zwaar teleurstellend. De promovendus wilde meespelen voor de top vijf, maar het werd slechts een kleurloze elfde plaats, voor de equipe van trainer Jan Zoutman.
Ook seizoen 2017 – ’18 liepen de zaken niet naar wens. Het werd een onrustig seizoen met o.a. tweemaal een trainerswisselingen, Jan Zoutman vertrok 28-12-17 en Gert Aandewiel, de opvolger van Zoutman vertrok 26-05-18 bij De Blauw-Witten en weer viel Quick Boys buiten de prijzen.

Seizoen 2018-2019 een nieuwe start, met hoge verwachtingen. Als trainer coach werd Eric Assink aangetrokken. Achttien spelers vertrokken uit de selectie. Vijftien nieuwe spelers werden aan de selectie toegevoegd. Met als doel, promoveren naar de tweede Divisie. De eerste stappen naar dat doel zijn gezet. Na zeven wedstrijden is Quick Boys nog ongeslagen, met vijf overwinningen, tweemaal een gelijkspel, 17 punten, een tweede plaats in de stand achter Noordwijk, ook 17 punten. Doelsaldo Noordwijk +7 t.o.v. Quick Boys.
Quick Boys behaalde afgelopen zaterdag een eenvoudige 3-0 overwinning op FC Lisse. Binnen het half uur mocht Jesse van Nieuwkerk de score openen. Tien minuten na de thee vergrootte Raymond Baten de marge naar twee, waarna Dennis Kaars met zijn eerste goal voor Quick Boys, de wedstrijd in de 64e minuut in het slot gooide. Het enige dat Quick Boys zichzelf in de laatste fase kon verwijten was, dat de score niet hoger uitviel.
Het is dus duidelijk, Quick Boys komt met de bedoeling naar de Strokel, om de drie punten op te halen. En bij VVOG is die wil ongetwijfeld aanwezig, de drie punten in eigen huis te houden. Dan zal er toch op een andere manier en beter moeten worden gevoetbald dan jl. zaterdag in Noordwijk. Trainer en selectie hebben elkaar na de wedstrijd in Noordwijk ongetwijfeld toch wel wat uit te leggen. De opstelling, de veldbezetting en de instelling zouden goede gespreksonderwerpen kunnen zijn. Veel succes!
Maak er een mooie spannende wedstrijd van deze middag.

Programma

13 oktober 2018
14:30 Eemdijk SteDoCo  
14:30 Hoek De Dijk  
14:30 DOVO Noordwijk  
14:30 VVOG Quick Boys  
14:30 FC Lisse Harkemase Boys  
14:30 ODIN 59 DVS'33 Ermelo  
15:00 ONS Sneek Ajax  
18:00 Achilles '29 ASWH  
18:00 SJC Jong FC Groningen  
20 oktober 2018
14:30 DVS'33 Ermelo FC Lisse  
14:30 Noordwijk Achilles '29  
14:30 Ajax Harkemase Boys  
14:30 SteDoCo SJC  
15:00 Jong FC Groningen Hoek  
15:00 ONS Sneek ODIN 59  
15:00 ASWH DOVO  
15:00 Quick Boys Eemdijk  
17:00 De Dijk VVOG