Competitie
Datum Zaterdag 26-11-2016
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 349
Veld 1
Scheidsrechter C. Ruperti

Effectief VVOG (met Biya back) naar fraaie zege (3-0)

Maandenlang zat ie in een dip, eerst geblesseerd daarna te vroeg weer begonnen, het wilde maar niet lukken, ruzie met de bal die hij maar niet aan het touwtje kon krijgen, maar vandaag? Vandaag knokte hij zich weer helemaal terug met drie belangrijke goals; hij was vanmiddag de meest effectieve aanvaller van VVOG en lijkt zijn dip weer te boven. Pernelly Biya was de beul voor Rijnsburgse Boys, dat vanmiddag van een heel koude Harderwijkse kermis zal thuiskomen.

Rijnsburgse Boys begon uitstekend aan de wedstrijd. De eerste 30 minuten had VVOG weinig tot niets in te brengen. Veel balbezit voor de mannen uit Rijnsburg. De keeper van Rijnsburgse Boys had rustig nog wat sinterklaasinkopen kunnen doen, hij zou het eerste half uur niet gemist zijn. Echter, er bleek wel een manco aan het verzorgde voetbal van de “uien”. Het ging allemaal prima tot de 16 meter maar daarna was het over en uit. Weinig tot geen uitgespeelde kansen tegen een VVOG dat pas in het laatste kwartier van de eerste helft kon tonen dat wanneer het eruit kon komen er ook meteen gevaar dreigde.

In de 35ste minuut was het de vanmiddag gevaarlijkste aanvaller bij VVOG Samir Merraki die Jeremy de Graaf met een voorzet in stelling bracht. Zijn schot werd van de lijn gehaald. De 37ste minuut was er weer doelgevaar toen na een aanval over vele schijven Jeremy de Graaf werd bediend. Zijn kopbal ging over. VVOG voetbalde nu eindelijk wat meer op de helft van Rijnsburgse Boys en kwam beter in de wedstrijd. Het werd gevaarlijk bij een voorzet van de weer sterk spelende Tim Muller en een afstandsschot van Jaime Bruinier dat net over ging.

In de 44ste minuut was het dan toch raak. Samir Merraki stond wederom aan de basis van een aanval waarbij de bal via wat gerommel achterin bij Rijnsburgse Boys voor de voeten van Pernelly Biya belandde. Die wist met de kans wel raad en zorgde er zo voor dat VVOG met een 1-0 voorsprong de thee kon opzoeken.

De tweede helft begon zonder Samir Merraki die met een blessure in de kleedkamer was achtergebleven. Hij werd vervangen door Oussama Labari.

Rijnsburgse Boys kopieerde zijn begin van de eerste helft en drong VVOG weer achteruit. De verdediging van VVOG stond vanmiddag weer als een huis en gaf heel weinig weg. En de spaarzame mogelijkheden voor VVOG werden zeer effectief verzilverd! Zoals de corner van Jeremy de Graaf die Pernelly Biya - volledig vrijstaand in een vol strafschopgebied - kon inkoppen (2-0).

Denk nu niet dat Rijnsburgse Boys het erbij liet zitten. Eerst was er die geweldige pegel van buiten het strafschopgebied die buiten bereik van Frans Koornberg de paal teisterde, daarna een aantal mogelijkheden waarvoor Frans Koornberg steeds de grote sta in de weg was. En ten slotte die gevaarlijke doorbraak over links in de 74ste minuut waar een geweldige sliding van prima spelende Jeffrey Snijders VVOG behoedde voor de aansluittreffer.

Rijnsburgse Boys zette alles op alles. 

Een dieptepass spleet de verdediging van VVOG en Richard Gooijer (ingevallen voor de geblesseerd geraakte Rob van der Sluis) was blijkbaar de laatste verdediger en zijn ruk aan de noodrem was voldoende voor direct rood.

Met 10 tegen 11 had het nog spannend kunnen worden, maar die spanning werd de toeschouwers bespaard doordat de goalgetter van vanmiddag Pernelly Biya in de 85ste minuut een vrije trap van Jaime Bruinier goed controleerde en al wegdraaiend de uiterste hoek vond (3-0). 

Een zeer effectief VVOG voetbalde zich vanmiddag verder de middenmoot in.

 

Opstelling

Koornberg
van der Sluis (67, Gooijer) Hop Muller de Klein
Snijders Braam Bruinier
Merraki (46, Labari) de Graaf (83, Boutachkourt) Biya

Scoreverloop

1-0, Pernelly Biya (44ste minuut)
2-0, Pernelly Biya (58ste minuut)
3-0, Pernelly Biya (85ste minuut)
Geel; Samir Merraki, Pernelly Biya, Wilko Braam
Rood; Richard Gooijer

Voorbeschouwing VVOG - Rijnsburgse Boys

Rijnsburgse Boys is onze gast a.s. zaterdag.

Historie

Rijnsburg ligt in de Bollenstreek en is een woonkern in de gemeente Katwijk. Rijnsburg staat vooral bekend om zijn bloembollenteelt. De voetbalverenging Rijnsburgse Boys behoort tot het selecte gezelschap van een aantal gerenommeerde voetbal clubs uit die Bollenstreek.

Eerder wedstrijden tussen VVOG en Rijnsburgse Boys.

Seizoen Klasse Wedstrijd Uitslag
1983 - 1984 1B Rijnsburgse boys – VVOG 1-0
    VVOG- Rijnsburgse Boys 0-2
1985 - 1986 1B Rijnsburgse Boys – VVOG 1-1
    VVOG – Rijnsburgse Boys 1-4
1990 - 1991 1A Rijnsburgse Boys – VVOG 3-2
    VVOG – Rijnsburgse Boys 3-2

Zaterdag 1 juni 1996 was de laatste kennismaking met Rijnsburgse Boys. Rijnsburgse Boys speelde die zaterdag tegen AVW’66 een P/D beslissingswedstrijd op De Strokel om een plaats in de eerste klasse (hoogste klasse).

Eindstand reguliere speeltijd 1-1, waarna Rijnsburgse Boys in de verlenging twee maal scoorde. Eindstand 3-1 en Rijnsburgse Boys keerde na 1 jaar weer terug op het hoogste niveau. 

Rijnsburgse Boys eindigde in het seizoen 2009-2010 op de derde plaats in de Hoofdklasse A en promoveerde naar de nieuw geformeerde topklasse, in het seizoen 2010-2011.

De resultaten van Rijnsburgse Boys in de topklasse  2010 - 2011 t/m 2015 -2016 : derde – tweede – vijfde – vijfde -  zevende en de achtste plaats in het laatste seizoen 2015-2016. Die achtste positie in de eindstand, was een beste tegenvaller voor de Uien.

De promotie naar de nieuw geformeerde Tweede Divisie seizoen 2016 – 2017 werd door die achtste plaats niet gehaald (de bovenste zeven ploegen in de eindstand promoveerden naar de Tweede Divisie). En die promotie, daar was  bij de start van het seizoen 2015-2016,  Rijnsburgse Boys, toch wel van uitgegaan.  Rijnsburgse Boys bleef Topklasser nu Derde Divisie.

Seizoen 2016-2017

De doelstelling van dit seizoen is alsnog promoveren naar de Tweede Divisie en meedoen om de titel. Geen gemakkelijke opgave in deze sterk bezette Derde Divisie. Om dat doel te bereiken is de selectie van Rijnsburgse Boys is t.o.v. vorig seizoen sterk gewijzigd. Een achttal spelers verdwenen einde vorig seizoen om verschillende redenen uit de selectie.

Dertien nieuwe spelers, ter aanvulling van de selectie, werden aangetrokken.

Van SC Genemuiden kwam Massies Artien, Wesley Goeman van Scheveningen, Max Hudepohl van Quick (hoofdklasser), Jeffrey Jongeneelen van vv Katwijk, Jorn van Lunteren van Jodan Boys, Marc Magan van Cambuur, Hidde Prijs, Donny Verdam en Rachid El Yaakoubi, van Kon HFC, Wesley de Ruiter van Sportlust, Jordy Stroker van Spakenburg, MartijnTjon A Njoek van FC Rijnvogels en Sven Verlaat van FC Den Bosch.

Bij Rijnsburgse Boys is men tevreden met deze spelersgroep. Een mooie mix van ervaren spelers uit de topklasse, het betaalde voetbal en jonge talenten uit de hoofdklasse, die enthousiast en ambitieus staan te trappelen de klus, promotie naar de tweede Divisie o.l.v. de nieuw benoemde trainer Pieter Mulders waar te gaan maken. 

Op naar de tweede Divisie

De resultaten in de Derde Divisie zijn tot nu toe echter nog al wisselvallig voor de Boys. Gespeeld 14 wedstrijden en een zevende plaats in de stand met 20 punten, een achterstand van nu al 15 punten op koploper FC Lisse. Op het eigen sportpark De Middelmors is de ploeg na zeven wedstrijden nog ongeslagen. Drie maal gelijk en vier overwinningen met als uitschieter de 7-1 winst op de buren Quick Boys.

In de uitwedstrijden gaat het minder voortvarend, slechts één maal werd een driepunter gescoord (2-1) bij Jong Almere City FC, twee maal gelijk,vier nederlagen o.a. op  27 augustus bij IJsselmeervogels en de laatste drie achtereen volgende uitwedstrijden resp. bij ASWH, Harkemase Boys en Scheveningen, waarbij opvallend de grote nederlaag bij Harkemase Boys 4-1).

Tot nu toe ligt de weg naar de tweede Divisie nog vol valkuilen voor Rijnsburgse Boys.

VVOG heeft tegen DVS’33 zijn eerste thuis overwinning gescoord. Een dubbel feest op die zaterdag middag, 5 november j.l. VVOG kijkt dan ook uit naar de tweede thuisoverwinning Rijnsburgse Boys en VVOG staan in de stand op de plaatsen zeven en acht met Rijnsburgse Boys 20 en VVOG 18 punten. VVOG voelt zich gelukkig in het linker rijtje en heeft plannen zich daar dan ook te handhaven.

Rijnsburgse Boys heeft de blik naar de kopgroep gewend, gezien de ambities van de club. Er valt dus door beide teams veel te verdienen deze middag. Voor Rijnsburgse Boys is een nederlaag eigenlijk desastreus voor het behalen van de doelstelling, promotie naar de Tweede Divisie. En voor VVOG zou bij punten verlies het inleveren van de plaats in het linker rijtje tot gevolg kunnen hebben. Winst voor VVOG betekent zelfs Rijnsburgse Boys passeren in de competitiestand. Het kan weer een spannend duel worden op De Strokel.

Iedereen veel plezier, een mooie sportmiddag toegewenst. 

Programma

26 november 3 december
VVOG - Rijnsburgse Boys ODIN '59 - VVOG
FC Rijnvogels - Jong FC Volendam Jong FC Volendam - IJsselmeervogels
Huizen - SteDoCo Quick Boys - Huizen
ODIN '59 - DVS'33 Ermelo Rijnsburgse Boys - FC Rijnvogels
Scheveningen - Harkemase Boys SteDoCo - Jong Almere City FC
Jong Almere City FC - Quick Boys DVS'33 Ermelo - FC Lisse
ONS Boso Sneek - FC Lisse Jong FC Groningen - ONS Boso Sneek
IJsselmeervogels - Jong FC Groningen Harkemase Boys - Capelle
Capelle - ASWH ASWH - Scheveningen