Competitie
Datum Zaterdag 03-12-2016
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 435
Vertrek supportersbus: 12:30

Zwaarbevochten gelijkspel in Heemskerk

Heemskerk – Dit weekend trok het groen-witte legioen naar de geboortegrond van onze erevoorzitter Cor de Haan (94 jaar jong). Onder schilderachtige omstandigheden ontving Odin’59 de mannen van Ed Engelkes. VVOG blaakte van het zelfvertrouwen na de zeer goede reeks van de afgelopen weken.

VVOG kwam flitsend uit de startblokken. Wilko Braam reageerde in de 2e minuut attent bij een scrimmage voor de goal en scoorde zijn 2e doelpunt van het seizoen. Odin kwam na de goal van Braam beter in de wedstrijd en onder aanvoering van rechtsbuiten Nigel Hardenberg werd de thuisploeg steeds gevaarlijker. Linksback de Klein had een lastige middag tegen de behendige rechtsbuiten.

Odin kreeg in de 20ste minuut twee redelijke kansen en in de 24ste was het uiteindelijk wel raak. Rob van der Sluijs werkte de bal achter zijn eigen doelman na een strakke voorzet van rechts, 1-1. Na de goal van Odin leek VVOG wakker geschud.

In de 29ste kopte Tim Muller uit een corner op goal maar doelman van Dijk redde Odin met meer geluk dan wijsheid. In de 41ste minuut kwam Nigel Hardenberg gevaarlijk eruit vanaf rechts maar de kans werd verprutst.  

Aan het begin van de 2e helft begon Odin weer voortvarend. VVOG had geen grip op het middenveld van Odin. In de 52ste minuut was VVOG dicht bij de voorsprong. Uit een corner kon Bruinier uithalen maar zijn schot werd gepakt door de doelman, in de rebound miste Biya. Odin kreeg in de daaropvolgende schitterende aanval een grote kans maar het schot belande op de buitenkant van de paal.

In de 67ste minuut werd de onzichtbare Oussama Labari vervangen door Jeffrey Arends. Engelkes probeerde met deze wissel nieuw leven in het matige spel van VVOG te blazen.

In de 80ste minuut dacht Odin een penalty te krijgen, maar de scheidsrechter stond er bovenop en oordeelde anders. In de 83ste minuut kreeg Odin de grootste kans van de wedstrijd. Uit een goede steekpass kreeg de uitstekend spelende Nigel Hardenberg een uitgelezen mogelijkheid om de punten in Heemskerk te houden, maar de rechtsbuiten kon oog in oog met Frans Koornberg de keeper niet passeren. Koornberg pakte net als meerdere malen dit seizoen een punt voor VVOG.

Trainer Ed Engelkes was na afloop realisitisch over het spel van zijn ploeg en uitermate tevreden met het zwaarbevochten punt. VVOG vindt zichzelf door het gelijkspel terug op de 8ste plaats op de ranglijst. Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen SteDoCo op het programma. We hopen u dan weer te mogen zien om de selectie naar de overwinning toe te juichen!

Forza VVOG!

Opstelling

Koornberg
Van der Sluijs, Hop, Muller, de Klein
Snijders, Braam, Bruinier
Biya, de Graaf, Labari (Arends)

Scoreverloop

0-1, Wilko Braam (2e minuut)
1-1, Van der Sluijs e.d. (26ste minuut)

Voorbeschouwing ODIN '59 - VVOG

Voor VVOG staat de “uit” wedstrijd tegen ODIN’59 op het programma. Nooit eerder speelden ODIN’59 en VVOG in competitieverband tegen elkaar.

Een stukje historie

ODIN’59, opgericht 17 december 1959, komt uit Heemskerk (Noord Holland) en speelt haar wedstrijden op Sportpark Assumburg naast slot Assumburg. ODIN’59 staat voor : Ons Doel Is Nuttig 1959. Seizoen 01-02, debuut in de eerste klasse. Seizoen 08-09, kampioen eerste klasse A, 02-05-2009, promotie naar de hoogste klasse, de hoofdklasse.

Seizoen 09-10, debuut in de hoofdklasse. Het debuut in de hoofdklasse B, het seizoen waarin zestien clubs uit de drie hoofdklassen zouden promoveren, naar de nieuw te formeren topklasse seizoen 2010-2011, eindigde voor ODIN’59 op een tiende plaats in de eindstand. ODIN’59 bleef daarna actief in de hoofdklasse.

Seizoen 2012-2013 en 2014-2015 behaalde ODIN’59 een periodetitel. Het leverde beide keren geen klasseperiodetitel op, om mee te strijden voor een plaats in de topklasse. Bennekom in’13 en DOVO in’15 waren te sterk voor ODIN’59 (Ook deze beide clubs werden in het verdere verloop van de promotie duels uitgeschakeld).

Seizoen 2015-2016 werd een succesvol seizoen voor ODIN’59. ODIN’59 behaalde het kampioenschap van de hoofdklasse A en promoveerde naar de Derde Divisie.

Seizoen 2016 – 2017

De derde Divisie

ODIN’59 debuteerde met een verdienstelijke 1-1 bij Capelle. Het debutanten bal op sportpark Assumburg tegen FC Rijnvogels werd een daverende 4-1 overwinning voor Odin’59.

De 1-5 overwinning op “Houtrust” tegen Scheveningen wekte nogal verbazing. Weliswaar speelde Scheveningen een groot deel van de wedstrijd met 10 man (rode kaart), maar toch !!  

ODIN’59 , de debutant, werd de nieuwe koploper in de Derde Divisie. Met een 2-0 overwinning tegen IJsselmeervogels handhaafde ODIN’59 zich aan de kop van de ranglijst.

Bij ONS Boso Sneek op 10 september liep ODIN’59 tegen de eerste nederlaag aan. De Friezen waren met 1-0 te sterk en ODIN’59 leverde de koppositie in, aan FC Lisse. ODIN’59 herstelde zich een week later door Jong FC Groningen met een 3-0 nederlaag naar Groningen te sturen.

ASWH, evenals ODIN’59, debutant in de Derde Divisie en inmiddels koploper, werd 24 september, op het eigen sportpark Schildman  op een 1-3 nederlaag getrakteerd. De overwinning op ASWH was echter de laatste overwinning van ODIN’59. Er kwamen zandkorreltjes in de soepel draaiend motor bij De Heemskerkers. Jong FC Volendam vertrok met een 2-1 overwinning uit Heemskerk. Koploper FC Lisse had geen kind aan ODIN’59 en won eenvoudig op Sportpark Ter Specke met 3-0.

Ook Quick Boys kende geen medelijden met de terugval van ODIN’59. De thuisclub werd met 0-1 nederlaag teleurgesteld achtergelaten door de Katwijkers. SteDoCo hield daarna de punten in Hoornaar na een 1-0 overwinning op ODIN’59. Een licht herstel volgde tegen Harkemase Boys. Op de Assumburg werden de punten gedeeld 3-3.

In Rijnsburg ging het weer mis. Een kansloze 4-2 nederlaag tegen Rijnsburgse Boys. Ook Jong Almere City FC bleek met 3-2 ook te sterk voor ODIN’59. Vorige week werd een verdienstelijke 1-1 gescoord tegen DVS’33 Ermelo. De terugval, na de uitstekende start is opvallend. Al acht wedstrijden lang wacht ODIN’59 op de volgende overwinning.

Na 7 wedstrijden bezette ODIN’59 de tweede plaats in de stand met16 punten. Nu na15 wedstrijden bezet de ploeg de tiende plaats in de stand met 18 punten. De D/P zone,waarin vier ploegen met 17 punten, komt dichtbij voor ODIN’59.

Alles ligt nog al dicht bij elkaar. Punten zijn zonder meer broodnodig voor de Heemskerkers om van de onderste plaatsen weg te blijven.

VVOG

VVOG heeft door de twee achtereenvolgende overwinningen een flinke sprong gemaakt in de stand. De middenmoot positie (zevende plaats) willen de groen witten behouden. M.a.w. Er staan zaterdagmiddag twee ploegen in de arena op sportpark Assumburg, die voor de volle winst zullen gaan. De vele mee reizende supporters zullen weer voor een geweldige ondersteuning zorgen voor VVOG.

Iedereen een fijne sportmiddag toegewenst.

Programma

3 december 10 december
ODIN '59 - VVOG VVOG - SteDoCo
Jong FC Volendam - IJsselmeervogels Capelle - Rijnsburgse Boys
Quick Boys - Huizen FC Lisse - Jong FC Groningen
Rijnsburgse Boys - FC Rijnvogels FC Rijnvogels - Harkemase Boys
SteDoCo - Jong Almere City FC Huizen - ODIN '59
DVS'33 Ermelo - FC Lisse Scheveningen - DVS'33 Ermelo
Jong FC Groningen - ONS Boso Sneek Jong Almere City FC - ASWH
Harkemase Boys - Capelle ONS Boso Sneek - Jong FC Volendam
ASWH - Scheveningen IJsselmeervogels - Quick Boys

Locatie

Sportpark ODIN '59
Hoflaan 1
1967 NE Heemskerk

Telefoon: 0251 - 237026

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.