Wedstrijd afgelast

Competitie
Datum Zaterdag 14-01-2017
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 419

Voorbeschouwing Capelle - VVOG

De laatste competitie duels in 2016 (programma 18) en de gevolgen in de competitiestand bij voortzetting competitie, na de winterstop.

FC Lisse, winnaar van de eerste periodetitel en koploper met 39 punten, verspeelde door de 1-0 nederlaag bij Quick Boys drie kostbare punten. Opvallend is het herstel van Quick Boys, dat na de 7-1 nederlaag bij Rijnsburgse Boys en de 3-2 nederlaag op Nieuw Zuid tegen Scheveningen, in de daarop volgende vijf wedstrijden vier overwinningen en een gelijkspel wist te scoren en verhuisde van plaats twaalf met13 punten naar plaats zeven en nu 26 punten in de competitie stand.

ASWH behaalde een simpele 4-1 winst op het bezoekende ONS Boso Sneek, zag de puntenteller op 36 komen en nam de tweede plaats over van IJsselmeervogels. ONS Boso Sneek daalde naar de dertiende plaatste zich als laatste bij het kwintet van vijf clubs met 23 punten, middenmoot.

IJsselmeervogels profiteerde niet van de misstap van FC Lisse, verloor in Hoornaar met 2-0 van SteDoCo, (angstgegner?). Dat koste IJsselmeervogels de tweede plaats en de achterstand op koploper FC Lisse blijft 5 punten. SteDoCo nestelde zich op plaats elf, bij de “23 punten” ploegen.

Scheveningen kwam naast IJsselmeervogels, ook met 34 punten. De Schollenkoppen behaalden een keurige 2-1 overwinning bij Jong FC Groningen. Jong FC Groningen negende plaats, leider van de “23 punten” ploegen, in de middenmoot.

Rijnsburgse Boys, vijfde plaats, te ver achter de kopgroep, met 29 punten, behaalde een eenvoudige 3-0 overwinning op Jong Almere City FC. Die vijfde plaats, blijft toch een teleurstelling voor Rijnsburgse Boys.
p eigen veld zijn de Boys nog ongeslagen. De vijf nederlagen kwamen tot stand op vreemde bodem. Dat geeft te denken. Jong Almere City belandde door de nederlaag met 16 punten weer op een degradatie plaats, met een kleine achterstand op de P/D ploegen.

Jong FC Volendam, zesde stek, 27 punten, middenmoot, deelde de punten (0-0) in Volendam met DVS’33 Ermelo. DVS’33 Ermelo, bezette na tien wedstrijden de vijfde plaats en 17 punten, raakte daarna onverwachts in een “dip”. Er volgden vier nederlagen. In de laatste vier wedstrijden hervond de ploeg zich zelf weer met drie gelijke spelen, een geweldige 4-1overwinning op koploper FC Lisse en voegde zich ook met 23 punten op de tiende plaats, bij de grote middenmoot.

VVOG steeg van plaats twaalf naar de achtste plaats en 25 punten door de 2-1 overwinning op FC Rijnvogels. Bij VVOG is men tevreden met deze positie, bij voortzetting van de  competitie na de winterstop. FC Rijnvogels stond op de negende plaats op 12/11 na de eclatante 4-0 overwinning bij ASWH.
Helaas voor de Katwijkers raakte de ploeg daarna het spoor bijster. Er volgden vijf nederlagen achterelkaar en de ploeg daalde na de 2-1 nederlaag bij VVOG af, naar een P/D/ plaats (16).

Harkemase Boys, debuteerde als kampioen van de hoofdklasse C, bijzonder zwak in de in de Derde Divisie. Na tien wedstrijden, met acht nederlagen, twee overwinningen, 6 punten op de laatste plaats in de stand. De Harekieten herstelden zich uitstekend in het verdere verloop van de competitie.
Nu na 18 wedstrijden, ondanks de verrassende 0-1 nederlaag tegen Huizen (negende nederlaag), bezet Harkemase Boys, nu de twaalfde plaats, bij de “23 punten “ ploegen, in de middenmoot.  Harkemase Boys is met Quick Boys koploper in de tweede periode. Huizen, nog steeds in bezit van de rode lantaarn, wist de laatste twee wedstrijden met een overwinning af te sluiten: Huizen – ODIN’59 2-1 en Harkemase Boys - Huizen 0-1.  Met 15 punten (rode lantaarn) hebben de “Taatjes” weer zicht gekregen op de P/D ploegen. Is de herstel periode ingezet?

ODIN’59 had een formidabele competitie start in de Derde Divisie. Na zeven wedstrijden, een tweede plaats, 16 punten, 1 punt achter koploper FC Lisse, met overwinningen o.a. op FC Rijnvogels 4-1, bij Scheveningen 1-5, op IJsselmeervogels 2-0, Jong FC Groningen 3-0 en bij ASWH 1-3. Echter na de zeven wedstrijden, was het kaarsje ineens opgebrand. Na die mooie overwinning bij ASWH (12/9) werden nog drie gelijke spelen en acht nederlagen bijgeschreven, met als laatste duel in 2016, de 0-3 nederlaag tegen Capelle, waardoor ODIN’59 nu met 19 punten op de rand van de P/D zone is beland met een gelijk aantal punten als Capelle.

Vervolg competitie

Met FC Lisse als de koploper wordt de competitie hervat na de korte winterstop. De laatste drie wedstrijden ging het even wat minder bij FC Lisse. De 4-1 nederlaag bij DVS’33 Ermelo, de benauwde 2-1 overwinning op eigen veld tegen Jong FC Groningen en de 1-0 nederlaag bij Quick Boys geven dat aan. IJsselmeervogels, ASWH en Scheveningen hijgen de Lissenaren in de nek.

Er is een grote middenmoot ontstaan, waarin de onderlinge afstanden tussen de ploegen miniem zijn te noemen en de ploegen in de P/D en degradatie zone leunen hijgen tegen die middenmoot aan.

De stand en de uitslagen in het eerste deel van de competitie geven duidelijk aan dat in de Derde Divisie iedereen van iedereen kan winnen/verliezen. M.a.w. het wordt een mooi en spannend tweede deel, zestien wedstrijden, van de competitie. De strijd om de prijzen en het behoud van het verblijf in de Derde Divisie zal van week tot week met spanning worden gevolgd.

Capelle - VVOG 

Vanaf de invoering van de topklasse behoorde Capelle tot de clubs die uitkwamen in de topklasse. Met achtereenvolgens een zesde, elfde, zevende, twaalfde, achtste en elfde plaats, in de competitie eindstand, toonde Capelle zich uitstekend thuis te voelen in de topklasse. Desondanks behoorde Capelle eind vorig seizoen niet tot de zeven ploegen uit de topklasse die promoveerden naar de tweede divisie en bleef topklasser, nieuwe naam, Derde Divisie.

Dit seizoen in de Derde Divisie startte Capelle de competitie vol ambitie en hooggespannen verwachtingen, met als doel, een plaats permanent in het linker rijtje. Als het aan trainer Winand van Loon ligt mikt Capelle zelfs op een top-5 klassering. De resultaten van het ambitieuze Capelle vallen in de eerste competitie helft tegen.

Op het eigen sportpark ’t Slot werd deze competitie nog geen enkele wedstrijd in winst omgezet. Resultaat zes nederlagen en tweemaal een gelijkspel. M.a.w. slechts 2 punten gescoord bij de thuiswedstrijden.

Met de wedstrijden op vreemde bodem, vijf maal winst, twee maal gelijk en drie nederlagen, bezet Capelle de vijftiende (P/D) plaats in de stand. Zondermeer een zwaar tegenvallende positie, gezien de ambities en de verwachtingen van de club bij de start van het seizoen.

De eerste confrontatie tussen VVOG en Capelle in de Derde Divisie eindigde in een te hoog uitgevallen 0-3 overwinning voor Capelle. Tot aan de pauze was het op De Strokel een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Het geroutineerde Capelle, won in de tweede helft meer en meer de persoonlijke duels. Capelle kreeg te veel speelruimte van het zwoegende VVOG.

Na de 0-1 (49.) leek VVOG nog terug te kunnen komen in de wedstrijd. Gedurende een minuut of tien kreeg VVOG kansjes om de gelijkmaker te creëren. Capelle even in moeilijkheden, nam het initiatief weer over en bracht in de 87e en 90e minuut de score op 0-3. Verdiende overwinning voor Capelle met een te hoge uitslag.

Alles bijeen voor technische staf en spelers van VVOG een belangrijke les die middag. De lange nacompetitie in het seizoen 2015-2016 en de daardoor te korte voorbereiding voor de competitie 2016-2017, was VVOG nog duidelijk zoekende naar de juiste formatie. Met de voetbalkwaliteit die voorhanden is, was de opstelling, het vertoonde spel en het resultaat die dag niet in overeenstemming

Voor VVOG en Capelle een wedstrijd met grote belangen. Winst voor VVOG betekent aansluiting houden bij de groep, hoog in de middenmoot. Voor Capelle is de winst hard nodig om wat meer afstand te creëren van de gevaren zone.

Het wordt een spannend middagje op het sportpark van v.v. Capelle.

Locatie

Sportpark 't SLot
P.C. Boutenssingel 1
2902 BG Capelle a/d IJssel

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.