Competitie
Datum Zaterdag 10-09-2016
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 566

Voorbeschouwing Jong Almere City - VVOG

VVOG gaat zaterdag op bezoek bij één van de drie BVO tegenstanders, in de Derde Divisie, Jong Almere City FC.

Geschiedenis van Almere City

Van Amsterdam naar Almere

De oorsprong van de club begint in 1954 bij BVC Amsterdam (Beroeps Voetbal Club Amsterdam, bijnaam De Zwarte Schapen). De lange geschiedenis van het huidige Almere City FC is weergegeven op de site van Almere City: www.almerecity.nl (WIKIPEDIA)

Eind 2004 en begin 2005 voldeed de hoofdklasse amateurs FC Omniworld (een van de vele namen op weg naar de huidige naam Almere City) aan de eisen, voor het verkrijgen van de licentie om toe mogen treden tot het betaald voetbal. De bouwvergunning van de gemeente voor het stadion werd verkregen. In augustus 2005 is op het Fanny Blankers Koen-Sportpark het Mitsubishi Forklift-Stadion geopend, dat plaats biedt aan ongeveer 3000 toeschouwers.

FC Omniworld debuteerde in augustus 2005 in het betaald voetbal. Ingaande het seizoen 2010/11 heeft de club zijn naam veranderd in Almere City FC. Tot en met het seizoen 2012-2013 heette het stadion Mitsubishi Forklift Stadion. In het seizoen 2013-2014 en 2014-2015 had het stadion door het ontbreken van een stadionsponsor de naam Almere City Stadion. Het Yanmar Stadion is vanaf 2015 de naam van de thuishaven van Almere City FC.

Jong Almere City FC - VVOG

Jong Almere City FC is na vier wedstrijden nog puntloos en drager van de rode lantaarn in de Derde Divisie. De jonkies van trainer Rene Koster hebben kennelijk nog wat moeite met het spelen tegen de, tot nu toe gebleken, fysiek sterkere amateurs.

Het openingsduel in eigen huis, tegen Rijnsburgse Boys werd een 1-2 nederlaag. Koster vond dat zijn ploeg het beste van het spel had, zelfs na de rode kaart van één van zijn spelers. Zijn ploeg kreeg een lesje in vecht voetbal, oordeelde hij. Bij Harkemase Boys keek zijn ploeg bij de thee al tegen een 3-0 achterstand aan. Harkema speelde na de rust matig, echter Jong Almere City kon nauwelijks profiteren van het matige spel van de Friezen in die tweede helft. Eindstand 3-1.

De thuiswedstrijd tegen Capelle werd de derde nederlaag. Na de 0-1 achterstand raakte de ploeg van Rene Koster het spoor bijster. De organisatie bij de ploeg was volkomen zoek. Een wanprestatie vond trainer Rene Koster. Eindstand 0-2

J.l. zaterdag werd bij FC Rijnvogels, dat ook nog puntloos naast Jong Almere City FC op de laatste plaats verkeerde, weer verloren, 4-2. Vrouwe Fortuna was deze middag duidelijk op de hand van de Katwijkers. De uitslag 4-2 had zo maar ook 2-4 kunnen zijn.

VVOG zou bij een overwinning op Almere City FC, een mooie middenpositie kunnen gaan innemen in de stand. Het debuut in de Derde Divisie gaat VVOG redelijk goed af.

Met steun van de ongetwijfeld vele mee gereisde supporters gaat VVOG voor de drie punten. Niet eenvoudig, aangezien Jong Almere City FC op eigen veld eindelijk de eerste overwinning denkt bij te gaan schrijven. Het wordt ongetwijfeld een spannende middag op sportpark, Yanmar Stadion.

Programma deze en volgende week

 

10 september 17 september
Jong Almere City FC - VVOG VVOG - ONS Boso Sneek
DVS '33 Ermelo - Rijnsburgse Boys Capelle - IJsselmeervogels
FC Lisse - Huizen FC Rijnvogels - Scheveningen
Jong FC Groningen - SteDoCo Harkemase Boys - DVS '33 Ermelo
Jong FC Volendam - Harkemase Boys Huizen - Jong Almere City
ONS Boso Sneek - ODIN '59 ODIN '59 - Jong FC Groningen
Quick Boys - ASWH Rijnsburgse Boys - FC Lisse
Scheveningen - Capelle SteDoCo - Quick Boys
IJsselmeervogels - FC Rijnvogels ASWH - Jong FC Volendam

Locatie

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.