Datum Zaterdag 27-08-2016
Wedstrijdnummer 446
Vertrek supportersbus: 12:45

Voorbeschouwing Lisse - VVOG

De derde wedstrijd in de Derde Divisie wordt voor VVOG een hernieuwde kennismaking met een oude tegenstander, FC Lisse.

Een stukje historie van FC Lisse

FC Lisse speelt sinds het seizoen 1989 - 1990 op het hoogste niveau, toen nog eerste klasse. Seizoen 1996 – 1997 bij het tot stand komen van de hoofdklasse in het zaterdag voetbal, behoorde ook FC Lisse daarbij. Seizoen 2010 – 2011 werd de topklasse ingevoerd en ook FC Lisse promoveerde naar de nieuwe topklasse. De resultaten in de zes seizoenen topklasse, plaats, 11, 11, 6, 8,11 en 15 in de eindstand. De promotie naar de nieuwe derde divisie kende een extra inspanning. FC Lisse eindigde vorig seizoen op plaats 15 in de topklasse en moest daardoor in de nacompetitie spelen tegen de periode kampioen uit de hoofdklasse C, Staphorst, om een plaats in de Derde Divisie.

Uitslagen: In Staphorst – FC Lisse 1-0, en FC Lisse – Staphorst 6-1.

De erelijst (kampioenschappen) van FC Lisse mag er zijn:

• Kampioen hoofdklasse A: 96/97, 00/01, 07/08.
  • Kampioen van Nederland zaterdagvoetbal: 00/01, 07/08.
  • Algemeen kampioen van Nederland amateurs 07/08
  • Super Cup Amateurvoetbal 07/08.

Seizoen 1996-1997 het eerste jaar van de hoofdklasse,  maakten de afdelingskampioenen van de hoofdklasse  A, B en C in een volledige nacompetitie uit, wie zich de sterkste zaterdag club van Nederland mocht noemen. FC Lisse hoofdklasse A, GVVV hoofdklasse B en VVOG hoofd klasse C.

GVVV - FC Lisse 0 - 4 (3000) 25. Peter Wubben   0-1, 55. Jerrel Linger 0-2, 65. Stefan Spruit 0-3,  83. Jerrel Linger  0-4
FC Lisse - VVOG 1 - 3 (4500) 10. Marcel de Haan 0-1, 30. Marijn Zegers 0-2, 51. Marcel de Haan 0-3,77. Harry Wiebenga 1-3
VVOG - GVVV 1 - 0 (4000) 10. Marcel de Haan 1-0
VVOG - FC Lisse 1 - 2 (5500) 55. Jimmy Simons 0-1, 60. René Ras 0-2, 80. Gerrit Zwep 1-2
FC Lisse - GVVV 2 - 1 (3500) 01. Melrik Beukers 0-1, 45. Jerrel Linger 1-1, 73. Jerrel Linger 2-1
GVVV - VVOG 2 - 5 (2850) 07. Jaap v.d. Zee 0-1, 33. Marcel de Haan 0-2, 45. Henk van Steeg 0-3, 54. Paul Hartog 1-3, 56. Paul Hartog 2-3, 76. Marcel de Haan 2-4, 85. Marijn Zegers 2-5

FC Lisse – VVOG 1-2 Heimen Jansen 0-1 en 0-2, John Vermeulen 1-2

VVOG – FC Lisse 3-0 Marcel de Haan 1-0, Gerlof Kwakkel 2-0 enHeimen Jansen 3-0.

Aanvoerder VVOG:  Henri Brink, nu assistent trainer VVOG.

KNVB Beker (tussenronde)  9 juni 1994

VVOG – FC Lisse 1-2            Marijn Zegers 1-0, Jelle Visser 1-1 en 1-2.

De wedstrijd van a.s. zaterdag

FC Lisse is de competitie uitstekend begonnen. Twee overwinningen w.o. de prachtige 2-1 winst op het Katwijkse Quick Boys. Een dergelijk overwinning telt zwaar in de Bollenstreek. De tweede wedstrijd zat het FC Lisse niet tegen. In een vrij open duel liet Volendam nog al wat kansen liggen om op voorsprong te komen. De jonge Volendammers hadden zelfs de hulp van FC Lisse nodig om tot scoren te komen. Verdediger Niels Buis van FC Lisse scoorde ongelukkig in eigen doel.

Met die 1-0 voorsprong dacht Volendam de buit binnen te hebben. Rik Vermeulen van FC Lisse dacht daar anders over. In de 88e minuut gleed hij, na geblunder in de Volendamse achterhoede, de bal in het doel van de thuisclub 1-1 en na een foute terugspeelbal van een Volendam verdediger in de 90e minuut, was het voor hem een koud kunstje er voor te zorgen dat de drie punten mee gingen naar Lisse, 1-2.

FC Lisse is met Harkemase Boys, Rijnsburgse Boys en Scheveningen koploper in de Derde Divisie, met na twee wedstrijden zes punten.

VVOG kon na de eenvoudige winst op FC Rijnvogels, Capelle niet tot overgave dwingen. De beste kansen waren er voor VVOG in de eerste helft. De geroutineerde ploeg uit Capelle kwamen kort na de thee op voorsprong. VVOG drukte daarna weliswaar Capelle terug op eigen helft maar creëerde toch te weinig  kansen om tot scoren te komen. Capelle counterde kort voor het eindsignaal VVOG naar een te grote 0-3 nederlaag. Al met al, toch een wijze les voor VVOG, in deze nieuwe omgeving.