Competitie
Datum Zaterdag 13-05-2017
Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 563
Vertrek supportersbus: 13:15

Voorbeschouwing SteDoCo - VVOG

Zaterdag de laatste competitie wedstrijd seizoen 2016-2017. VVOG gaat voor het eerst op bezoek bij SteDoCo in Hoornaar.

De eerste ontmoeting tussen VVOG en SteDoCo d.d. 10 december 2016 eindigde in een 1-2 overwinning voor de club uit Hoornaar. De eerste periode eindigde SteDoCo op plaats veertien. (12-3-3-6-12 - 19-25 -6).
De tweede periode eindigde SteDoCo eveneens op plaats veertien (11-4-2-5-14 – 14-19 - 5)

SteDoCo handhaafde zich aanvankelijk aan de onderkant van de middenmoot in de competitiestand. Na de 6-1 nederlaag tegen ONS Boso Sneek, d.d. 4 maart j.l. belandde SteDoCo op plaats veertien in de competitiestand. De alarm fase brak aan. (23-8-5-10-29 34-45 -11). Maandag 27 april j.l. na de 1-4 nederlaag in Hoornaar tegen Rijnsburgse Boys zakte SteDoCo af naar de P/D zone, plaats vijftien. Vorige week leed SteDoCo, zonder trainer Breetveld, hij zag het kennelijk niet meer zitten bij de in nood verkerend ploeg, een 5-0 nederlaag bij Jong Almere City FC.
Stand van zaken nu, voor SteDoCo, met nog één wedstrijd te gaan, plaats zestien in de competitiestand , met zelfs kans op rechtstreekse degradatie.

VVOG leed vorige week een onverwachte nederlaag, op eigen veld, tegen ODIN’59. 1-5. VVOG miste weliswaar enkele basisspelers en zag ook nog twee vaste krachten in de tweede helft geblesseerd uitvallen, maar dat was nog geen reden om ODIN’59 driemaal de kans te geven te scoren terwijl de Heemskerkers met een man minder in het veld stonden na een rode kaart voor doelman Barry van Dijk. Een slechte beurt van VVOG. Zo sluit je, een voor VVOG prachtige competitie, niet af.

VVOG gaat naar Hoornaar om het seizoen positief at te sluiten. Een mooi afscheid cadeau aan de vetrekkende trainer Ed Engelkes. Ed bedankt voor de mooie tijd en successen bij ons VVOG.

Zaterdag dus een laatste ronde in de Derde Divisie, waarin nog een aantal beslissingen moeten vallen. IJsselmeervogels kan de kampioenstitel nog nauwelijks ontgaan, met inbegrepen de derde periodetitel. Een gelijkspel a.s. zaterdag tegen Quick Boys is al voldoende om de rondvaartboot in Spakenburg te laten uitvaren.

Bij winst van FC Lisse bij Jong FC Groningen, zou het doelsaldo t.o.v. van belager FC Lisse (+18 vs. +37) dan toch al beslissend kunnen zijn.

Die derde periodetitel zou dan kunnen worden overgenomen door Rijnsburgse Boys of Scheveningen. De beste kansen voor het overnemen van de derde periodetitel zijn voor Rijnsburgse Boys. Een gelijkspel tegen Capelle is al voldoende om die titel te arresteren. (Doelsaldo t.o.v. Scheveningen + 13). Scheveningen gaat op bezoek bij DVS’33 Ermelo.

Bij winst van FC Lisse bij FC Groningen en verlies van IJsselmeervogels krijgen we wel een ander scenario. Onze voorspelling Quick Boys – IJsselmeervogels een overwinning voor de “Rooien”.

In de onderste regionen is het spannend

FC Rijnvogels en Huizen moeten hun wedstrijd winnen om te voorkomen dat zij volgend seizoen een klasse lager moeten gaan spelen. FC Rijnvogels gaat op bezoek bij Harkemase Boys. Harkemase Boys bereidt zich voor op de nacompetitie voor een plaats in de tweede Divisie.

Huizen moet naar ODIN’59. ODIN’59 heeft nog een klein kansje op plaats veertien in de eindstand. Dan moet Jong Almere City wel zijn wedstrijd bij ASWH verliezen en zelf moeten de Heemskerkers met forse cijfers winnen van Huizen (doelsaldo). Lijkt niet haalbaar en eindigt de ploeg op een P/D positie.

Nummer zestien, SteDoCo, moet op eigen veld, de aanval van Huizen en FC Rijnvogels afslaan en dus de volle winst pakken tegen VVOG, omdat ook doelsaldo belangrijk kan worden, om zich te plaatsen voor de P/D nacompetitie.

Programma

Zaterdag 13 mei
SteDoCo - VVOG
ASWH - Jong Almere City FC
DVS'33 Ermelo - Scheveningen
Harkemase Boys - FC Rijnvogels
Jong FC Groningen - FC Lisse
Jong FC Volendam - ONS Boso Sneek
ODIN'59 - Huizen
Quick Boys - IJsselmeervogels
Rijnsburgse Boys - Capelle

 

Locatie

Groeneweg 59 4223 MG Hoornaar

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop "Routebeschrijving".