Competitie
Datum Zaterdag 08-11-2014
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 3046
Vertrek supportersbus: 13:30

Zo jammer !

VVOG wilde de vroege voorsprong met geconcentreerd teamvoetbal over de eindstreep trekken maar Flevo Boys rechtte de rug en won met 3-1.

VVOG verrast tot nog toe met een prachtige derde plaats op de ranglijst en dat leidt in en buiten Harderwijk tot positieve reacties. Als je wint heb je immers vrienden en dat wilden we graag zo houden in de uitwedstrijd tegen Flevo Boys. Flevo Boys dat al een aantal seizoenen een elftal met aansprekende namen als voormalig FC Zwolle man Dennis van der Wal, de snelle Arjen Postma en Aran de Boer heeft. Een team dat technisch mooi voetbal kan laten zien maar ook wisselvallig is in haar prestaties. Hadden wij vorig jaar immers niet het genoegen om na zeven overwinningen Flevo Boys in Emmeloord naar een "flabbergasting" 0-4 nederlaag te spelen ?.

Met die bagage vertrokken we dan ook met aan de ene kant een zeker bravour en de andere kant een gevoel van "we zijn d'r nog lang niet" naar Emmeloord. De hoofdstad van de Noord Oost Polder met 26.000 inwoners het verbindingspunt van de polder met historische roots naar het u ongetwijfeld bekende Schokland en de bekende Poldertoren als geografisch middelpunt. Geboorteplaats van onder meer schaatster Annamarie Thomas en Diederik Boer, jarenlang de keepersheld van PEC Zwolle.

De wedstrijd nu. Met in gedachten dat "we"in de voorgaande 2 wedstrijden achterin de "nul" voor 120 minuten hadden weten te houden, schoot VVOG -fanatiek gesteund door de trouwe supportersschare- uit de startblokken en dat had vrijwel onmiddellijk succes. "Wij" wisten immers dat de verdediging van Flevo Boys danig was verzwakt door blessures en schorsingen en daar kwam ook nog eens de "wellicht" onverwachte schorsing van topverdediger Dennis van der Wal bij. Aan lekker inspelen kwamen de verdedigers van Flevo Boys dan ook niet toe want door fel afjagen van met name Pernelly Biya kwam de bal voor de voeten van Oussama Labari die zijn schuiver deels gekeerd zag door doelman Jacob de Vries waar uit de rebound daarvan Kevin van der Vlag (hij alweer) de 0-1 wist te scoren. De toch al prachtige en zonnig herfstzaterdag toonde daarmee in onze ogen nog meer ambiance en we gingen er eens goed voor zitten. Flevo Boys probeerde met lange ballen op de snelle voorwaartsen Arjen Postma, Timon Rorije en Frank Post gevaar te stichten. Vooral Arjen Postma was een ware plaaggeest voor verdediger Lennard van den Brink maar vooralsnog werden zijn acties door Flevo Boys niet benut. Langzamerhand verplaatste het spel zich naar het middenveld. In die fase speelde VVOG als team geconcentreerd en elkaar coachend een vooral verdedigend goede partij. Zo af en toe zagen we combinaties die ons nieuwe hoop op een uitbreiding van de voorsprong gaven. Voor mij was Richard Haklander daarin de spil en hij vervulde die rol met verve. Achteraf leek mij het kantelmoment van de wedstrijd de 32e minuut waarbij verdediger Mark Koomen de bal te zacht terugspeelde op zijn keeper. Kevin van der Vlag kwam daarmee oog in oog te staan met Jacob de Vries, had moeten afspelen op de volledig vrijstaande Pernelly Biya maar de bal sprong helaas van zijn voet af.

Flevo Boys werd sterker en bijna was het voor rust 1-1 toen de mooi op links vrijgespeelde Arjen Postma had moeten scoren maar Frans Koornberg met kordaat ingrijpen die poging verijdelde.

Na rust kwam Erwin Schouten Oussama Labari vervangen en ging Kevin van der Vlag op rechts spelen. Die wissel bracht echter duidelijk niet wat het trainersgilde er mee beoogde. De druk op de achterlinie van Flevo Boys werd minder en minder en met kunst- en vliegwerk kon de gelijkmaker worden voorkomen. Maar voetbal is onvoorspelbaar en net zo goed hadden "wij" de 0-2 kunnen maken toen Thomas Vossebelt zijn pegel vanaf 23 meter van het doel achter de kansloze keeper zag uiteenspatten op de lat. Daarmee waren onze wapenfeiten gedaan. Flevo Boys bezorgde ons op momenten dichtgeknepen billen. Een schot op de paal, gevolgd door een in blinde paniek nog weggeschoten bal zorgde uiteindelijk tot onmanteling van het verdedigingsplan. Richard Haklander had -helaas voor ons- zijn laatste benzine verstookt en werd vervangen Nouafl Boutachkourt. Nadat Timon Rorije oog in oog met Frans Koornberg opnieuw door heldhaftig optreden was geblokt was het 9 minuten voor tijd dat uit een rebound van een vrije trap op de 16 meter Aran Boer wist te scoren. Die 1-1 leidde bij VVOG tot het uiteenvallen van de organisatie maar een discutabele beslissing van de tot die tijd goed leidende scheidsrechter zorgde voor de genadeklap. Op minder dan een meter schiet Timon Rorije de bal snoeihard aan tegen de hand van Lennard van den Brink.

Lees alle spelregels er maar op na, dat is geen strafschop maar de scheids geeft hem wel en Arjen Postma stelde daarmee de overwinning voor Flevo Boys in de dying seconds van de wedstrijd veilig. De daarna nog gescoorde 3-1 was voor de statistieken.

Er bleef dus "all over all" een "zo jammer gevoel" over. Op basis van de tweede helft was er sprake van een verdiende overwinning van Flevo Boys. VVOG heeft laten zien dat het in de coaching van elkaar en het lezen van de wedstrijd stappen aan het maken is, automatismes in combinaties die er nog in moeten slijpen en scherp zijn op beslissende momenten zijn aspecten die we nog beter moeten leren beheersen. VVOG krijgt de kans om dat in de thuiswedstrijd tegen SVZW op 22 november te laten zien.

 

Opstelling

Koornberg, Van den Brink, Hop, Vossebelt, Kerver, Brockhoff, Haklander (Boutachkourt), Labari (Schouten) Biya, Duits, Van der Vlag
De Vries; A. Post, De Klein, Koomen, Bergtop ('73 geel); Nijboer, Postma, Hakvoort (’49 geel; ’81 Pala); Rorije, F. Post, Spaan (’46 Bakker)

Scoreverloop

7e minuut : 0-1 Kevin van der Vlag
81e minuut : 1-1 Aran de Boer
88e minuut : 2-1 Arjen Postma
93e minuut : 3-1 Arjen Postma

Voorbeschouwing Flevo Boys - VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van Flevo Boys - VVOG en alle andere wedstrijden in de hoofdklasse C voor 8 november.

UPDATE
ACV – CSV Apeldoorn 2-1
ACV is winnaar geworden van de eerste periodetitel. Door de winst op CSV Apeldoorn bleven de Assenaren één punt voor op DVS’33, (dat ook zijn wedstrijd wist te winnen) en was de titel binnen.In een boeiend en spannend duel werd met 2-1 van CSV Apeldoorn gewonnen. De Assenaren kwamen halverwege de eerste helft tegen het goed spelende CSV Apeldoorn op een 0-1 achterstand.De goede eerste helft van de CSV Apeldoorn kreeg niet het gewenste vervolg in de tweede helft.ACV werd de bovenliggende partij en wist uiteindelijk de volle buit binnen te halen, 2-1.Het feestje voor het behalen van de periodetitel kon beginnen. Van harte gefeliciteerd.Een teleurgesteld CSV Apeldoorn, leed al weer zijn zesde nederlaag en bleef met slechts zes punten op de twaalfde plaats in de stand.

WHC – DVS’33  1-4. 
DVS’33 liep de periodetitel net mis. De ploeg deed wat het moeste doen, versloeg WHC in Wezep, 1-4. WHC zag in de derde minuut Raoul Jessurun al met rood het veld verlaten en werd de wedstrijd voor DVS’33 helemaal een “makkie”. WHC zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Ver in de tweede helft kreeg ook Caleb Rahajaan “rood”, na 2 maal geel en  moest het geplaagde WHC de wedstrijd met negen spelers uitspelen. WHC blijft op plaats dertien en trainer André Blom kan weer gaan puzzelen.

Excelsior’31 – Drachtster Boys    1-1.
Excelsior’31 keek na één minuut al en tegen een 0-1 achterstand aan. De ploeg kwam nog wel op 1-1, maar vergooide daarmee toch de kleine kans op de periode titel. De Rijssenaren werden door VVOG gepasseerd in de stand en nemen nu de vierde positie in met al vier punten achter koploper ACV. Drachtster Boys bleef tiende met één punt boven de gevaren zone.

Harkemase Boys – SVZW  1-2.
Harkemase Boys presteert onder de maat. De thuiswedstrijd tegen SVZW leverde geen punten op. De nederlaag 1-2 was de zoveelste tegenvaller voor de ambitieuze Harekieten. Alweer de derde nederlaag.  SVZW deed dus goede zaken, dat was dan ook hard nodig, verstevigde zijn plaats in de middenmoot en nam daardoor meer afstand van de onderste plaatsen. Harkemase Boys en SVZW blijven op de zesde en zevende plaats, met ruime achterstand op de bovenste plaatsen.

Staphorst – Flevo Boys  1-1.
Een terechte puntendeling. Door de 1-1 zag Flevo Boys, koploper ACV verder weglopen. De achterstand op ACV is, evenals Excelsior’31, opgelopen tot vier punten. Flevo Boys zag zich ook door  VVOG (zestien punten), worden gepasseerd in de stand en staat nu met een gelijk aantal punten als Excesior’31 (15 punten), op de vijfde plaats. Staphorst is punten aan het sprokkelen maar erg hard gaat het nog niet. De ploeg moest een plaats inleveren, zag Urk voorbij gaan en staat nu op de negende plaats. Eén punt boven de gevaren zone.

Urk – WVF  3-1.
Urk gaat de laatste weken als een speer. Drie overwinningen achtereen leveren het bewijs.Even leek het er op dat WVF ging profiteren van de inspanningen die de Urkers hadden geleverd in de beker wedstrijd tegen landskampioen Ajax. WVF nam een 1-0 voorsprong maar Urk wist de achterstand na de thee verdiend om te zetten in een 3-1 overwinning. Urk ziet de afstand tot de gevaren zone steeds groter worden. Urk, nu op de achtste plaats, kort op SVZW en Harkemase Boys. Het arme WVF wacht nog steeds op de eerste punt(en).  

VVOG – AZSV.  1-0.
VVOG heeft zich na de 1-0 overwinning op AZSV op een prachtige derde plaats in de kopgroep van de hoofdklasse C. genesteld. AZSV stug, fysiek sterk, werkte hard voor een goed resultaat. Maar met alle goede bedoelingen ten spijt, was de ploeg niet bij machte, de goed georganiseerde defensie van VVOG in de problemen te brengen. De verdediging van VVOG hield keurig de “nul “. VVOG niet groots, maar wel de beter voetballende ploeg, kwam door een schitterend doelpunt van Kevin van der Vlag voor de pauze op een 1-0 voorsprong. Na de thee kreeg VVOG, mede door slordigheden AZSV, nog enkele goede mogelijkheden de score op te voeren.  Omdat die kansen niet werden benut, bleef het bij die ene schitterende treffer van spits Kevin van der Vlag. Een verdiende overwinning van VVOG, dat opschoof naar een mooie derde plats in de hoofdklasse C. AZSV zakte een plaats in de stand en staat nu op een nacompetitie plaats.

SPEELRONDE 9 (1e wedstrijd 2e periode)

A.s. zaterdag is de start van negen wedstrijden voor de tweede periodetitel. Er staat weer een mooi programma op de competitie rol. De topper DVS’33 – ACV, met als inzet de bovenste plaats in de hoofdklasse C. En dan niet te vergeten de Friese derby, Drachtster Boys – Harkemase Boys en de Twentse derby SVZW – Excelsior’31 en ook Flevo Boys - VVOG. Ook alle overige duels zijn deze middag van groot belang voor de ploegen in de kopgroep en in de onderste regionen. Het wordt a.s. zaterdag weer een spannende en mooie voetbalmiddag in de hoofdklasse C.

FLEVO BOYS – VVOG.
Flevo Boys staat na vier overwinningen, drie maal gelijk en één nederlaag op de vijfde plaats in de stand, met een achterstand van vier punten op koploper ACV. Opvallend is hierbij dat Flevo Boys moeilijk tot scoren komt. Slechts 11 maal wisten de Emmeloorders in de acht gespeelde wedstrijden tot scoren te komen. Vorig seizoen stond na acht wedstrijden de teller al op 22 doelpunten. Flevo Boys begon de competitie met een 3-0 overwinning bij WVF, de grootste overwinning tot nu toe. De eerste thuiswedstrijd tegen SVZW eindigde in 1-1. Bij CSV Apeldoorn een benauwde 1-0 winst en in eigen huis daarna weer een 1-0 overwinning, nu op Drachtster Boys. Excelsior’31 was een maatje te groot voor Flevo Boys. Met maar liefst 4-1 kreeg Flevo Boys op eigen veld een pak slaag van de Rijssenaren. Flevo Boys herstelde zich prima in Ermelo. DVS’33 werd door een uitstekend voetballend Flevo Boys met 1-0 teruggewezen. Na de geweldige wedstrijd bij DVS’33 volgde op het eigen sportpark Ervenbos een matige vertoning tegen laagvlieger WHC. Na een 2-0 achterstand wist Flevo Boys een gelukkige 2-2 op het score bord te krijgen. Zaterdag j.l. deelde Flevo Boys in Staphorst de punten met de thuisclub, 1-1. Vorig seizoen behaalde VVOG, 2 november 2013, een mooie 4-0 overwinning in Emmeloord, maar 22 maart 2014 nam Flevo Boys verdiend wraak en versloeg VVOG op De Strokel met 4-2. VVOG op een mooie derde plaats met zestien punten gaat zaterdag de strijd aan met Flevo Boys dat met vijftien punten net onder VVOG verkeert. Ook het doelsaldo is nagenoeg gelijk VVOG 13-8, Flevo Boys 11-8. Inzet, wie handhaaft zich in de kopgroep. Een mooie en spannende wedstrijd lijkt zich aan te dienen. Zaterdag om 16.15 weten we alles.

DVS’33 – ACV.
De onbetwiste topper. In Ermelo ontbrandt de strijd tussen koploper, tevens winnaar van de eerste periode en het op de tweedeplaats staande DVS’33, met als inzet de bovenste plaats in de stand. Met drie overwinningen en een gelijkspel is ACV in de uitwedstrijden nog ongeslagen. DVS’33 behaalde op eigen veld drie overwinningen en moest alleen voor Flevo Boys buigen met een 1-0 nederlaag. Spannend gaat het worden in Ermelo waar de punten eerlijk lijken te worden verdeeld.

SVZW – EXCELSIOR’31.
Het wordt ongetwijfeld een spannende derby in Wierden. De laatste competitie ontmoeting tussen beide ploegen speelde zich af in de topklasse seizoen 2011-2012. Beide ploegen wisten toen de thuis wedstrijd te winnen. In Rijssen was Excelsior’31 de baas met 2-1 en in Wierden was SVZW de winnaar met 3-1. SVZW droomt waarschijnlijk van een zelfde uitslag voor a.s. zaterdag. Onder toezicht van de vele toeschouwers zal er een fel gevecht om de drie punten gaan losbranden. Een winnaar zal de strijd niet opleveren. Een punten deling lijkt er ook hier aan te komen.

DRACHTSTER BOYS – HARKEMASE BOYS.
De volgende derby vindt plaats in het Drachtster Bos.De Friese derby tussen de twee Friese zaterdag hoofdklasser is er ook één, waar de vonken kunnen afvliegen.Drachtster Boys, de ploeg van trainer Fred de Boer, vorig seizoen na acht wedstrijden een elfde plaats en acht punten zit nu iets ruimer in zijn vel met uit de acht wedstrijden tien punten en een tiende plaats.Bij Harkemase Boys kan trainer Jan Vlap onmogelijk tevreden zijn met het optreden van zijn ploeg.Vorig seizoen na acht wedstrijden een vierde plaats, achttien punten, twee punten achter toen ook koploper ACV maar met een wedstrijd achterstand op ACV.En dat is nu wel wat anders. Na acht wedstrijden dertien punten en een achterstand op koploper ACV al zes  punten.Vorig seizoen vertrok Harkemase Boys met een 2-0 winst uit Drachten, een uitslag die zaterdag weleens in het voordeel van de thuisclub zou kunnen vallen.

CSV APELDOORN - URK.
Urk behaalde uit de laatste drie wedstrijden negen punten. CSV Apeldoorn behaalde uit de laatste drie wedstrijden nul  punten. Welke ploeg met het meeste vertrouwen aan de wedstrijd in Orderbos begint, is niet zo moeilijk te raden. Bij CSV Apeldoorn gaan de zaken niet naar wens, dat is duidelijk. Een overwinning zou CSV Apeldoorn wellicht weer op het goede spoor kunnen brengen. Zes nederlagen na acht wedstrijden behoort niet bij CSV Apeldoorn. CSV Apeldoorn en Urk zullen fel gaan strijden om de begeerde drie punten en bij CSV Apeldoorn is er toch de hoop dat het toch een keer moet gelukken, een mooie overwinning op eigen grond te boeken. Hoop doet leven.

STAPHORST – WHC.
Hoofdklasser blijven lijkt een moeilijke opgave te worden voor WHC. Met twee punten na acht wedstrijden staat  trainer André Blom voor een moeilijke opgave, om zijn ploeg in de hoofdklasse te houden. Natuurlijk is opgeven geen optie, er zal zonder meer gestreden worden om handhaving. Zo zal WHC ook zaterdag vol vuur proberen Staphorst op het eigen sportpark Noorderslag te verrassen en vechten tot het uiterste voor de punten. Of dat allemaal voldoende zal zijn zullen we zaterdag na afloop van de felle strijd in Staphorst te weten komen. Een overwinning voor Staphorst lijkt er aan te komen.

WVF – AZSV.
De eerste overwinning moet toch een keer komen voor het puntloze WVF.Nu is AZSV niet bepaald een ploeg waar je zo maar van kan winnen. Geen mooi voetbal, maar fysiek sterk, inzet en strijdvaardig, is kennelijk het motto bij de Aaltenaren. Daarom zal WVF ondanks alle goede bedoelingen de punten aan AZSV moeten laten. Punten die ook AZSV buitengewoon goed kan gebruiken gezien de plaats in de stand.

 

 

 

 

 

 

Locatie

Sportpark Ervenbos Espelerlaan 80 Emmeloord

Vul hieronder het startpunt in en klik op de knop Routebeschrijving.