Aanvang 15:00
Wedstrijdnummer 3112
Vertrek supportersbus: 14:00

VVOG blijft in de race

Door een fel bevochten 1-2 zege op CSV Apeldoorn blijft VVOG in de race om de bovenste plaatsen.

Er lag een nogal emotioneel en recent verleden bij deze wedstrijd. Welke groen-witter herinnerde zich immers niet de bloedstollende kraker van het vorige seizoen - met 2-4 gewonnen- die de inleiding vormde voor de nu nog steeds niet te geloven ontknoping van behoud in de hoofdklasse C.

Maar resultaten uit het verleden vormen geen garanties voor de toekomst en dus stond er op deze zaterdagmiddag 29 november opnieuw een belangrijke te klaren klus voor de mannen van Ed Engelkes die het tot nu zo goed doen. Geen verrassende opstelling en dus peerde Jan Jurriën Hop de bal al na 22 seconden richting Pernelly Biya die vervolgens de bal panklaar legde voor Kevin van der Vlag. Die overtrof bijna weer zijn toch al niet geringe reputatie als "superspits" met een lage schuiver. Maar ditmaal trof hij keeper Patrick Jansen op zijn weg. Het was de opmaat voor een beter en gedisciplineerd spelend VVOG dat elkaar steeds professioneler volgens vaste patronen weet te vinden met -naar mijn mening- weer een bepalende rol voor middenvelder Thomas Vossebelt. Hij liet zich zowel in verdedigend als in opbouwend opzicht in die eerste helft nadrukkelijk gelden.

Waar VVOG echter in die fase de door veel geschorsten en blessures geplaagde manschappen van trainer Richard Karrenbelt al op de pijnbank had moeten leggen, gebeurde het tegendeel. Uit een zeer fraai genomen vrije trap van de behendige linksback Burak Tekay, scoorde in de melee van spelers good old Maarten Boeve met het hoofd in de 32e minuut de 1-0. Tot aan de rust leek VVOG daarvan danig van slag en dat had in het begin van de 2e helft zo maar erger kunnen worden toen opnieuw Maarten Boeve in het groen-witte strafschop de paal keihard wist te vinden.

Dat was tegelijk het begin van de ommekeer van de wedstrijd. Dat wat VVOG in de 1e helft had nagelaten, namelijk druk zetten op de tegenstander, dat gebeurde nu wel. Uiteraard met het risico dat daardoor CSV gevaarlijk zou kunnen doorkomen. VVOG bouwde een overwicht op en kreeg ook kansen maar vooralsnog zonder het gewenste resultaat. De sfeer in het Orderbos stadion was echter dankzij de vele VVOG supporters én de fanatieke steun van de staf, begeleiding en spelers van het 2e elftal (dat helaas met 2-1 van koploper CSV Apeldoorn 2 verloor) geweldig. En kreeg een extra lading door de combinatie van een licht opkomende mist, stadionlampen, felle kou en een donderker wordend scenario.

Laten we niet afdwalen van de wedstrijd. De 72e minuut breekt aan. Tim Brockhoff bereikt op 20 meter van het doel, de man in vorm, hét aanspeelpunt van VVOG, Richard Haklander. En "Hakkie" bedenkt zich niet en passeert met een gemikte lage poeier in de hoek, de CSV torwart Jansen. Dat is het startschot voor een nog groter offensief op de CSV defensie maar laat ook mogelijkheden open voor CSV. VVOG is echter de duidelijk bovenliggende partij.

En dan is er in de 84e minuut uit een vrije trap van rechts net buiten het strafschopgebied, dat grote sterke lichaam van Jan Jurriën Hop die hoog boven iedereen uittorent en met veel venijn de bal in de linkerhoek jaagt. Pa Hop moest het bijna ontgelden want de ontlading concentreert zich met name op hem. Een verdiende 1-2 lichtte op van het scorebord en dat had zomaar nog zelfs 1-3 of 1-4 kunnen zijn als keeper Jansen -uit een inzet van Oussama Labbari- en de lat -uit een kogel van Tim Brockhoff- dat niet hadden verhinderd.

Het laaste fluitsignaal van de goed leidende scheids zorgde voor een dankbare wave van de jongens van het eerste voor de trouwe aanhang en daarmee blijven de groen-witten mee doen in de bovenste linies van de Hoofdlasse C en jongens o jongens wat is dat een fijne luxe !!.

CSV Apeldoorn: Jansen; Holtman, Krijns, Verstraten, Tekay; Hoekstra (78. Bresser), Boeve, Van Es; Van Oorspronk, Tabaouni (73 Yildirim), Diederik.
VVOG: Koornberg; Van den Brink, Duits, Hop, Kerver; Vossebelt, Brockhoff, Dijkstra (57. Boutachkourt); Van der Vlag (62. Labari), Haklander (90+1. Schouten), Biya.

32e minuut : 1-0 Maarten Boeve
72e minuut: 1-1 Richard Haklander
84e minuut: 1-2 Jan Jurriën Hop

Samenvatting CSVA - VVOG

VVOG wist vandaag wederom 3 punten binnen te halen, al ging het dit keer niet gemakkelijk. Een overwinning op karakter!

Nabeschouwing CSVA - VVOG

Nabeschouwing met Tim Brockhoff

Voorbeschouwing CSV Apeldoorn - VVOG

Lees hier de voorbeschouwing van CSV Apeldoorn - VVOG en alle andere wedstrijd in de hoofdklasse C.

VOORBESCHOUWING CSV APELDOORN - VVOG                                      HOOFDKLASSE C 29 november 2014

UPDATE : 22-11-2014.
De spanning in de top van de hoofdklasse C zit er lekker in.Door het gelijke spel 1-1 van DVS’33, bij Excelsior’31 en de 4-0 overwinning van ACV, op een zwaar tegenvallend Staphorst, delen DVS’33 (beter doelsaldo) en ACV de koppositie met 22 punten. VVOG, Flevo Boys en Harkemase Boys  volgen met 19 punten op de plaatsen drie t/m vijf. De middengroep, de plaatsen zes t/m acht behoren toe aan, Excelsior’31, SVZW en URK resp. met 16,15 en 14 punten.De herkansing plaatsen elf en twaalf worden bezet door Staphorst en Drachtster Boys met beide 10 punten, kort daarboven, CSV Apeldoorn en AZSV, met resp. 12 en 11 punten op de plaatsen negen en tien.De degradatie plaatsen, zijn voor WHC, 5 punten en WVF 1 punt. Koplopers voor de tweede periode zijn na twee wedstrijden Harkemase Boys en CSV Apeldoorn met 6 punten.

VVOG – SVZW 4-1
Het meeste bal bezit was, vooral in de eerste helft, voor SVZW. Het goede combinatie voetbal bracht SVZW echter nauwelijks uitgespeelde kansen, mede door het sterke optreden van de achterhoede en de uitblinkende doelman Frans Koornberg van VVOG.VVOG scoorde al in de tweede minuut en SVZW liep direct al achter de feiten aan en werd daardoor gedwongen alles op de aanval te gooien.VVOG raakte in die eerste helft te snel de veroverde bal weer kwijt en was soms te slordig in de passes. Toch kreeg VVOG voor de pauze nog scorings kansen doordat SVZW te veel gefocust was op aanvallen en de verdediging af en toe niet op orde had.Na de pauze kwam VVOG beter in de wedstrijd en vooral het middenveld functioneerde veel beter. De daardoor ontstane slordigheidjes en balverlies van SVZW werden door VVOG vakkundig afgestraft.Met drie schitterende doelpunten, bezorgde een slim spelend  VVOG, de Zwaluwen, die één maal tegen scoorden, een 4-1 nederlaag.Die 4-1 overwinning bracht VVOG op 3 punten van de beide koplopers, DVS33 en ACV.

Excelsior’31 – DVS’33 1-1
Beide trainers konden goed leven met de 1-1 uitslag. DVS’33 kwam al snel op een 1-0 achterstand maar wist in de goede tweede helft de meer dan verdiende gelijkmaker te scoren.Beide ploegen kregen in die tweede periode nog kansen om de overwinning uit het vuur te slepen. Een juiste uitslag.

ACV - Staphorst 4-0
Staphorst is zich zelf niet meer. Zelfs strijd en inzet lijken niet meer bij Staphorst te behoren. Na de 1-0 van ACV gaf het team van Jan van Raalte de strijd al min of meer op en liep ACV, al voor de pauze, uit naar een gemakkelijke 3-0 voorsprong.Omdat ACV na de pauze slechts één maal scoorde, aan de handrem trok en het allemaal wel geloofde, bleef een grotere afstraffing Staphorst bespaard.

AZSV – Flevo Boys 2-2
Flevo Boys moest achteraf nog gelukkig zijn met de 2-2 bij AZSV. Tot twee maal toe werd Flevo Boys gedwongen een achterstand weg te werken. De nederlaag leek dichtbij maar in de laatste minuut wisten de Emmeloorders toch nog de 2-1 achterstand om te zetten in een verdiende 2-2 eindstand.

Harkemase Boys – WHC 2-0
Een verdiende overwinning van Harkemase Boys. De 2-0 overwinning kwam echter pas in de laatste minuut tot stand. Harkemase verzuimde, de, in de 21e minuut verkregen 1-0 voorsprong, uit te bouwen. Kansen waren er voldoende.Nu werd het in de laatste 15 minuten nog spannend, omdat WHC ineens ook een paar geweldige kansen wist te forceren.Minuut 89 bracht opluchting voor de Harekieten, toen eindelijk de 2-0 werd gescoord.

Urk – Drachtster Boys 1-0
Urk deed goede zaken. Drachtster Boys werd met een nederlaag naar huis gestuurd.Belangrijk voor de Urkers, de drie punten waren binnen, maar dat was het dan ook wel.De wedstrijd was deze middag het aanzien nauwelijks waard. Snel vergeten.

WVF – CSV Apeldoorn 0-1.Een belangrijke drie punter en een normale overwinning voor een beter spelend CSV Apeldoorn, dat zijn tweede achtereenvolgende overwinning kon bijschrijven en nu medekoploper is, met Harkemase Boys, in de tweede periode.

SPEELRONDE 11 ( wedstrijd 3, tweede periode)
Nog drie wedstrijden en zijn we weer bij de winterstop aanbeland.Tot nu toe loopt de afwerking van het competitie programma op rolletjes.Er staan voor a.s. zaterdag weer een aantal schitterende ontmoetingen op het programma.

CSV APELDOORN – VVOG (15.00 uur)
CSV Apeldoorn startte de competitie met een verrassende 2-0 ” thuis” overwinning op DVS’33.Er volgden drie nederlagen, bij Drachtster Boys 1-0 , thuis tegen Flevo Boys 0-1 en bij Staphorst 3-2 en CSV Apeldoorn kwam daardoor terecht op een herkansing P/D plaats in de stand.De 1-0 overwinning bij WHC zorgde voor wat lucht.En weer ging het mis Er volgden drie nederlagen achtereen resp. Bij Excelsior 31, 4-0,thuis tegen Harkemase Boys 0-1en 01 november  bij ACV 2-1.De nederlaag bij ACV was voorlopig de laatste nederlaag.Er volgden twee knappe  overwinningen. Eerst werd Urk met een 3-1nederlaag naar huis gestuurd en in Zwolle bij WVF werden ook de drie punten veroverd door de 1-0 winst.De herkansing P/D plaats is gewijzigd in plaats negen in de stand met 12 punten.CSV Apeldoorn is met Harkemase Boys ook koploper in de tweede periode.Een knap herstel van CSV Apeldoorn.Uit bovenstaande blijkt dat van de vier gescoorde overwinningen er drie op eigen veld werden behaald.Vooral de overwinning op Urk (8/11), was verrassend, omdat Urk toen aan een sterke periode, (drie overwinningen achtereen) bezig was.Het is duidelijk dat de confrontatie in deze klassieker geen gemakkelijk “partijtje”gaat worden voor VVOG.De punten zijn voor beide ploegen van groot belang.Als VVOG zich in de kopgroep wil handhaven zal er gewonnen moeten worden.Ook winst voor CSV Apeldoorn is noodzakelijk om zich verder te verwijderen van de gevaarlijke onderste vier plaatsen.Vorig seizoen werden beide wedstrijden door VVOG gewonnen.Op De Strokel werd het 3-0 en in Apeldoorn, behaalde VVOG, vechtend tegen de degradatie, een uiterst belangrijke 4-2 overwinning.VVOG zal zich, gesteund door een groot aantal supporters, voor de volle winst gaan.Die plannen heeft ook CSV Apeldoorn natuurlijk ook.Het wordt ongetwijfeld weer een spannende en pittige wedstrijd op sportpark Orderbos.

DVS’33 – URK
Koploper DVS’33 krijgt bezoek van Urk.Na een matige competitie start, met na vijf wedstrijden en slechts 2 punten, hebben de Urkers zich prima hersteld. Uit de tweede serie van vijf wedstrijden behaalden de Urkers maar liefst 12 punten. Vier maal winst, één nederlaag bracht Urk nu met 14 punten op een keurige achtste plaats.Of Urk het punten totaal in Ermelo bij koploper DVS’33 kan verhogen is zeer twijfelachtig.De tegenstand van Urk zal groot en fanatiek zijn, maar niet voldoende om DVS’33 van de overwinning af te houden.

WHC – ACV
Ook voor WHC geldt, ondanks de strijd, inzet en de wil om een positief resultaat neer te zetten tegen medekoploper ACV, zal WHC genoegen moeten nemen met een nederlaag.

FLEVO BOYS – HARKEMASE BOYS
Een mooi affiche. Zondermeer de topper van deze zaterdag in de hoofdklasse C.Harkemase Boys raakt in vorm. Het optreden van Flevo Boys, dat j.l. zaterdag “een kantje boord 2-2” behaalde bij AZSV, is nog wat wisselvallig.Het wordt een spannende strijd in Emmeloord met uitzicht op een puntendeling.

STAPHORST - EXCELSIOR’31
Staphorst is het spoor een beetje bijster. Vergeleken bij de vorige twee seizoenen gaat het gewoon slecht.Seizoen 2012-2013 2e plaats in de eindstand en een periode titel.Seizoen 2013-2014 3e plaats in de eindstand, een klasseperiode titel en uitgeschakeld door Stedoco, klasseperiode kampioen hoofdklasse B, in de nacompetitie voor een plaats in de topklasse.Het is nog vroeg in de competitie en trainer Jan van Raalte heeft te maken met nogal wat blessure leed in zijn selectie, maar de plaats in de huidige competitie stand, een herkansing P/D plaats, is Staphorst onwaardig.Zaterdag komt Excelsior’31 op bezoek. Weer een zware opgave voor Staphorst om de broodnodige punten binnen te halen.Met de echte motivatie en de ijzersterke wil om een goed resultaat neer te zetten, gesteund door de trouwe aanhang, zou Staphorst voor een stunt kunnen zorgen en de punten in eigen huis kunnen houden.

SVZW – AZSV (15.00 uur)
SVZW beschikt misschien wel over de sterkste selectie van de hoofdklasse C.Een geluid dat ook vorig seizoen steeds hoorbaar was.Om die selectie tot een goed lopende voetbal machine te smeden, is in Wierden vorig seizoen niet gelukt en het begint er op te lijken dat er dit seizoen een herhaling van zetten gaat plaats vinden. De ploeg verspeelde na tien wedstrijden al 15 punten en heeft inmiddels een achterstand van 7 punten op de koplopers.AZSV zou voor SVZW weinig problemen moeten opleveren, maar AZSV zal sterk verdedigend tot het uiterste gaan en SVZW, verrassend, met een kater achter laten en met minstens een gelijkspel Wierden de rug toe keren.

DRACHTSTER BOYS - WVF
Drachtster Boys zal op eigen veld te sterk zijn voor hekkensluiter WVF.De overwinning is hard nodig om niet verder in de problemen te komen.De situatie van WVF is gezien de stand, zo langzamerhand hopeloos geworden.De punten blijven in Friesland.