Datum Dinsdag 17-12-2013
Aanvang 20:00
Wedstrijdnummer 131059

VVOG haalt fors uit in bekerduel tegen Reutum: 8-0

De vele meegereisde supporters van Reutum, uitkomend in de 4de klasse zondag, hadden misschien stiekem op een bekerstuntje gehoopt.

Die hoop moesten ze al na 30 minuten laten varen.

In de 15de minuut was het Thomas Vossebelt die de 1-0 liet aantekenen door van buiten de 16 meter een afgeslagen bal loepzuiver in de hoek te schieten en in de 29ste minuut was het al 2-0 door alweer Vossebelt die - naar later zou blijken - het vizier deze avond scherp had afgesteld. Een bijna identieke goal als zijn eerste, alleen liet hij nu zien ook een linkerbeen te hebben. Vlak voor rust pikte Samir Merraki zijn eerste goaltje van de avond mee door koelbloedig een afvallende bal tegen de touwen te jagen en 3-0 te laten aantekenen. Reutum probeerde het nog wel af en toe maar de verdediging van VVOG gaf geen krimp. Reinier
Romkes moest vlak voor rust nog een geweldige redding verrichten om een bal bij de eerste paal uit zijn doel te ranselen. Dat ging wel ten koste van een blessure waarmee hij zich moest laten vervangen door Dirk Roelofsen. Met 3-0 brak de rust aan van een wedstrijd die toen al ontdaan was van iedere spanning.

De tweede helft was Niels Nijveld vervangen door Lars Kerver die op zijn vertrouwde linksback positie ging spelen waardoor Jan Jurrien Hop (de eigenlijke vervanger van Kerver op de linksbackpositie) centraal naast Martijn Duits kwam te spelen. VVOG speelde deze avond sowieso al niet in de opstelling van de afgelopen weken. Tim Brockhoff was namelijk op het middenveld vervangen door Dominique Denzel en Wesley Bies door Reinier Romkes.

In de 55ste minuut was het weer raak. Erwin Schouten reageerde alert op een mooie combinatie tussen Samir Merraki en Rick Boersma en zorgde voor de 4-0. Naarmate de tweede helft vorderde werd het conditioneel verschil tussen een vierde klasser en een hoofdklasser steeds meer zichtbaar. Thomas Vossebelt scoorde zijn derde goal van de avond uit een mooie directe vrije trap en bracht de stand op 5-0. De 6-0 was een beauty van Erwin Schouten die de bal in de 74ste minuut met een halve omhaal schitterend achter de Reutumse keeper deponeerde. Een minuut later lag ie voor de 7-0 in het net. Samir Merraki kreeg
een van de keeper komende bal voor zijn voeten en dan weten we het inmiddels wel. Het slotakkoord was voor Thomas Vossebelt. Hij scoorde zijn 4de van de avond en VVOG’s 8ste.

Zonder echt goed te voetballen speelde VVOG zich vanavond naar de derde bekerronde via een regelmatige zege tegen een goedwillende maar pover voetballende tegenstander.

VVOG bekert morgenavond tegen Reutum

Een onbekende deze zondagvierdeklasser uit het Twentse Reutum vlakbij Tubbergen.

Vergis je niet, de club kent een trouwe aanhang en morgenavond komen er tenminste 100 supporters om het elftal aan te moedigen. Gisteren won de club van trainer Mark Reineder moeizaam de uitwedstrijd tegen de nummer voorlaatst Sportclub Overdinkel met 2-3 na een week eerder een korfbaloverwinning van maar liefst 8-0 te hebben behaald op Avanti Wilskracht. Reutum staat nu op een zevende plaats in de 4e klasse A met 18 punten uit 11 wedstrijden. Daarvan werden er 5 gewonnen, 5 gelijk gespeeld en 3 verloren.

Voor VVOG is de bekercompetitie een belangrijke. Vorig seizoen nog bereikten we daarmee een leuke thuiswedstrijd tegen FC Emmen, die pas met strafschoppen in het voordeel van de Emmenaren werd beslist. Het leverde de club tevens een serieus bedrag in de clubkas op. Naast het prestige is ook dat aspect een belangrijke drijfveer om zo ver mogelijk te komen.

We gaan d'r dus voor, deze laatste wedstrijd voor de winterstop en we hopen dat onze jongens na die enerverende en spectaculaire partij van afgelopen zaterdag tegen Berkum de vorm weten vast te houden om Reutum morgenavond te kunnen verslaan.

Het duel begint om 20.00 uur en we gaan er van uit dat onze trouwe aanhang (wat stonden die zaterdag weer als één man (en vrouw) achter de ploeg) onze jongens naar de overwinning weten aan te moedigen.