Competitie
Datum Zaterdag 30-11-2013
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 3272
Veld 1
Scheidsrechter A Willems

VVOG verliest van titelkandidaat Genemuiden

De onafhankelijke voetballiefhebber is vandaag op de Strokel aan zijn trekken gekomen. Het gebeurt niet vaak dat er 10 goals in een wedstrijd te bewonderen zijn.

Daarvoor zijn twee ploegen nodig die aanvallend willlen voetballen. Dat deden VVOG en Genemuiden. En Genemuiden deed dat beter dan VVOG (uitslag 4-6).

Toch was het na 3 minuten VVOG dat het eerste doelgevaar stichtte. Na een pass van Thomas Vossebelt schoot Rick Boersma net over. Twee minuten later moest de keeper van Genemuiden na een mooie combinatie tussen Menno van Elsas en Rick Boersma met een knappe reflex redding brengen. Daarna werd het Genemuiden dat het bevel over de wedstrijd ging voeren. Na 8 minuten was het al raak. Een ingestudeerde vrije trap werd bij de tweede paal voor het doel gebracht waarna de 1-0 in het lege VVOG doel gelopen werd. In de 13de minuut lag nummer 2 al achter Wesley Bies, die vandaag weer de voorkeur had boven Reinier Romkes. De deze wedstrijd veelvuldig opkomende rechtsback van Genemuiden rondde een fraaie aanval af met een hard diagonaal schot vanaf de 16 meter waarop Bies het antwoord schuldig moest blijven. De wedstrijd leek gelopen. Gelukkig voor de wedstrijd en de vele toeschouwers toonde VVOG veerkracht. Na een mooie aanval over verschillende schijven kwam de bal bij Tim Brockhoff die in de 27ste minuut met buitenkantje rechts via de paal een prachtige treffer liet noteren die de Harderwijkse burger weer moed gaf. VVOG probeerde zich steeds weer onder de druk uit te voetballen maar dat lukte onvoldoende tegen de tegenstander uit Genemuiden die met een uitgebalanceerd, ingespeeld, kwalitatief uitstekend elftal de toon bleef zetten. De 1-3 kwam ook niet uit de lucht vallen, wel ging daar een grote dekkingsfout in de achterhoede van VVOG aan vooraf. Geheel vrij kon de 1-3 worden ingekopt. Met 4 goals in het eerste half uur bleken we – achteraf - redelijk op schema te zitten…
Toch was de wedstrijd nog niet gelopen. Strijdlustig trok VVOG ten aanval. Dat resulteerde in de de 38ste minuut in een fraaie aanval die na een harde voorzet van Lars Kerver door Erwin Schouten in één beweging tegen de touwen werd geramd. Met 2-3 brak de rust aan.
Na de pauze onmiddellijk weer gevaar voor de goal van VVOG. De vanmiddag ongrijpbare Jeffrey de Visscher vond echter Wesley Bies op zijn weg die met een prachtige reflex onheil voorkwam. Dat VVOG vandaag ook in staat was om hun intentie om aanvallend voetbal te spelen (4-1-2-3) en dat ook  in doelpunten om te zetten bleek in de 48ste minuut. Wederom een voorzet van Kerver die door Schouten magnifiek tegen de touwen werd gewerkt. De 3-3 was een feit. Dat Genemuiden als titelkandidaat wordt gekwalificeerd bleek in de volgende minuten overduidelijk. Het team schakelde een tandje bij. Het one touch voetbal gekoppeld aan de  individuele klasse van de Visscher en Jansen leidde tot een prachtige 3-4 waarna in de 62ste minuut een fout op het middenveld VVOG fataal werd. De wedstrijd was met deze 5de treffer voor Genemuiden gelopen. De wissels Denzel voor Brockhoff en Essaddouqi voor van Elsas veranderden daar niks aan. Na de 3-6 wist Samir Merraki zijn doelpuntje nog mee te pikken, maar het was duidelijk dat Genemuiden een maatje te groot was vanmiddag.
Al met al zagen de toeschouwers een aantrekkelijke doelpuntrijke wedstrijd die weliswaar verloren ging maar dat was beslist geen schande tegen een uitstekende tegenstander die vermoedelijk dit seizoen de vorig jaar verloren plek in de topklasse gaat heroveren.

 

De onafhankelijke voetballiefhebber is vandaag op de Strokel aan zijn trekken gekomen. Het gebeurt niet vaak dat er 10 goals in een wedstrijd te bewonderen zijn.

 

Opstelling

Bies
van den Brink Duits Nijveld Kerver
Vossebelt
Brockhoff Boersma
Merraki Schouten van Elsas

Scoreverloop

Doelpunten;
0-1 (8 min)
0-2 (13 min)
1-2 (27 min) Brockhoff
1-3 (32 min)
2-3 (38 min) Schouten
3-3 (48 min) Schouten
3-4 (55 min)
3-5 (62 min)
3-6 (73 min)
4-6 (86 min) Merraki

Voorbeschouwing VVOG-Genemuiden

En behalve deze wedstrijd ook alle andere wedstrijden in de hoofdklasse C van zaterdag 30 november

 

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C  30 NOVEMBER 2013

Update 16-11-2013:
De topper Flevo Boys – ACV eindigde in een knappe 1-3 overwinning voor ACV.
Flevo Boys is na de flitsende competitie start, (zes wedstrijden en zes overwinningen), duidelijk van slag.
Na de zes overwinningen werd uit de daarop volgende vier wedstrijden slechts één punt behaald.
SC Genemuiden deed goede zaken door in Apeldoorn, CSV Apeldoorn op eigen veld met 1-0 te verslaan. Een lekkere opsteker voor SC Genemuiden, na de dreun van een week eerder, die de ploeg te slikken kreeg tegen SVZW (2-6). CSV Apeldoorn lijkt, mede door de nederlaag, de aansluiting met de kopgroep te verliezen
Ook Harkemase Boys wist zich vast te bijten in de kopgroep door Berkum met de nodige moeite onder de duim te houden, 2-1.
SVZW wist, niet zonder geluk, VVOG met een 1-0 nederlaag naar huis te sturen. Twee gelijkwaardige ploegen leken op een 0-0 score af te gaan. Helaas voor de Harderwijkers wist SVZW drie minuten voor het eindsignaal de 1-0 te scoren.
Staphorst speelde weer een thuiswedstrijd en kon dus drie punten bijschrijven. DETO Twenterand was de klos van de dadendrang van de Staphorsters op eigen veld en mocht met een 4-2 nederlaag Staphorst groeten.
Drachtster Boys blijft uitstekend presteren. WHC kreeg op het eigen sportpark Mulderssingel met 3-1 om de oren van de Friezen.
In Aalten was het feest. AZSV behaalde de eerste overwinning in de hoofdklasse.
Go Ahead Kampen was het lijdend voorwerp en kon met gebogen hoofden uit Aalten vertrekken.
23-11-2013:
De inhaalwedstrijd Harkemase Boys – SC Genemuiden eindigde in een 1-1 remise, zeer tot genoegen van koploper ACV.
Immers, bij winst van één van beide ploegen, had ACV de koppositie aan die winnaar moeten inleveren.
SC Genemuiden en Harkemase Boys volgen koploper ACV op één punt.

SPEELRONDE 11    (2e periode)
Na het beker weekend en de inhaalwedstrijd Harkemase Boys – SC Genemuiden wordt de competitie weer voortgezet.
Afgaand op het programma gaan we een mooie zaterdag tegemoet met een aantal spannende en belangrijke wedstrijden.

VVOG – SC GENEMUIDEN
Het is al weer een aantal jaren geleden dat de twee clubs in competitie verband tegen over elkaar in de arena   stonden.
De laatste wedstrijden die VVOG en SC Genemuiden tegen elkaar speelden was in het seizoen  2007-2008.       In Genemuiden, uitslag 0-1 en in Harderwijk werd de uitslag 0-5.
Heerlijke duels zijn er tussen VVOG en SC Genemuiden gespeeld.
Zo maar een anekdote:
Seizoen 1956-1957.
SC Genemuiden en VVOG eindigden in de 3e klasse A Oost (hoogste klasse) met een gelijkaantal punten bovenaan. Er volgde een beslissingswedstrijd, met als inzet de kampioenstitel
De beslissingswedstrijd werd gespeeld in het oude PEC stadion in Zwolle. VVOG was vol vertrouwen naar Zwolle afgereisd . VVOG had Genemuiden in de competitie tweemaal verslagen. Beide keren met 3-2.
De 5500 !!!! toeschouwers (er waren 12 bussen nodig om alle Harderwijker supporters te vervoeren), zagen een prachtige wedstrijd. Genemuiden, helaas voor VVOG, won de wedstrijd met 3-0. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Doelpuntenmakers: Henk Last, Harm van Dalfzen en Henk van Dalfzen).
Bij een stand van 2-0 viel VVOG- doelman Hans van Twist uit. Hij kwam in botsing met Harm Hoekman en leek daarbij een ernstige kaakblessure te hebben opgelopen. In plaats van de reserve keeper Henk Kelderman te laten invallen werd spits Aart Schuuring onder de lat gezet en nam Herman Kelderman de plaats in van Aart Schuuring. Het verband in de voorhoede was daarna volkomen zoek. Een grote fout van de elftal commissie, was het oordeel van de VVOG supporters. (die kregen toen de schuld als het mis ging)
Geen kampioenschap maar toch een mooie happening.
      -      
SC Genemuiden promoveerde 22-05-2010 naar de toen nieuw te vormen topklasse seizoen 2010-2011.
Uit de drie hoofdklassen promoveerden de bovenste vier ploegen rechtstreek naar de topklasse.
De clubs die als nummers vijf en zes eindigden kwamen in aanmerking voor drie plaatsten in de topklasse.
SC Genemuiden was als vijfde geëindigd in de hoofdklasse C en kreeg als tegenstander ARC om via een thuis-en uitwedstrijd te gaan spelen om één van die topklasse-plaatsen.
15-05-2010: ARC – SC Genemuiden 1-0
22-05-2010: SC Genemuiden – ARC 3-0.   SC Genemuiden promoveerde naar de topklasse.
Het eerste seizoen, 2010/2011, eindigde SC Genemuiden op een keurige zevende plaats. (30-43)
Seizoen 2011-2012 was er weer een zevende plaats in de eindstand voor SC Genemuiden. (30-47)
Seizoen 2012-2013 ging het minder voortvarend voor SC Genemuiden.
Na 30 wedstrijden eindigde SC Genemuiden op de 14e plaats en degradeerde de ploeg met Jodan Boys en DETO Twenterand naar de hoofdklasse.
De periode in de topklasse is SC Genemuiden goed bevallen.
De ploeg zal daarom dit seizoen in de hoofdklasse C. alles in het werk stellen de verloren positie in de topklasse te heroveren.
SC Genemuiden is na tien wedstrijden wel tot de conclusie gekomen dat het terug winnen van de topklasse -plaats in deze hoofdklasse C geen eenvoudige zaak is. De eerste drie wedstrijden werden redelijk gemakkelijk in winst omgezet. Maar in Staphorst werd met 3-1 verloren tegen een onverzettelijke thuisploeg. Dat was even schrikken. Daarna ging het weer crescendo met drie overwinningen, tot SVZW een bezoek aflegde in Genemuiden. De Zwaluwen lieten SC Genemuiden verbijsterd achter met een dikke nederlaag 2-6. Bij CSV Apeldoorn werd vervolgens een benauwde kleine 1-0 overwinning behaald en de inhaalwedstrijd bij Harkemase Boys leverde een remise 1-1 op. SC Genemuiden deelt de tweede en derde plaats in de stand met Harkemase Boys. Beide ploegen met één punt achterstand op koploper ACV.
VVOG speelde bij SVZW en uitstekende wedstrijd, maar het leverde geen punten op en die punten zijn brood nodig. Ook in de beker wedstrijd in Nijkerk tegen de koploper van de hoofdklasse A, Sparta Nijkerk (gewonnen na een 1-1 score en strafschoppen), liet VVOG een goede indruk achter. SC Genemuiden zal een zware kluif worden voor de thuisploeg. Het beeld van de laatste twee wedstrijden moet vertrouwen hebben gebracht bij de ploeg van trainer Jan Okko Koers. Goed bij de les blijven, strijden voor elke meter en met steun van de twaalfde man, moet er wat te halen zijn tegen de ex topklasser SC Genemuiden.
OVERIGE WEDSTRIJDEN

ACV – HARKEMASE BOYS

Zonder meer de topper van deze zaterdagmiddag. De bovenste plaats is in het geding. Het wordt ongetwijfeld een boeiend duel. ACV beschikt over de topscorer van de hoofdklasse C, Robin Mulder, met al 11 doelpunten achter zijn naam. Bij Harkemase Boys loopt Johnsen Bacuna, die ook aardig raad weet hoe je doelpunten moet maken. Zijn teller staat inmiddels op 7 treffers. Het doelsaldo van beide ploegen is bijna gelijk. ACV 20-8 en Harkemase Boys 20-9. Het thuisvoordeel lijkt te gaan meewegen in deze topper. Een kleine overwinning voor de thuisclub.

BERKUM – SVZW
Het valt allemaal een beetje tegen bij Berkum dit seizoen. De toch sterke selectie, door de kenners ingeschat als één van de sterkere ploegen in “C”, maakt het nog niet waar.                                                                                  De plannen van SVZW zijn duidelijk. De ploeg wil aansluiting met de kopgroep. Na de overwinningen op SC Genemuiden en VVOG moet Berkum het volgende slachtoffer worden. En dat lijkt De Zwaluwen te gaan waarmaken en blijft de positie van Berkum ver onder de maat.

DETO TWENTERAND – WHC
De prestaties van DETO Twenterand lijken niet op de hoge verwachtingen van de technische staf van DETO   De technische staf van DETO heeft bij het samenstellen van de selectie ingezet op doorontwikkeling op basis van door-selecteren. Het resultaat is een ijzer sterke selectie die vertrouwen geeft voor een mooi seizoen in de sterke hoofdklasse C. (Gelezen op de site van DETO aan het begin van dit seizoen). Ook trainer Michel van Oostrum was blij dat de technische staf al zijn wensen v.w.b. nieuwe spelers heeft weten te realiseren. Het is bij DETO nog steeds wachten op het waarmaken van die verwachtingen. Zaterdag komt WHC op bezoek. Ook een ploeg met problemen. Bij een nederlaag van WHC wordt de positie van WHC heel erg vervelend. Kortom voor beide ploegen een uitermate belangrijk duel. Ondanks de goede wil gaat WHC zonder punten terug naar Wezep.

DRACHTSTER BOYS – AZSV
In de voorbeschouwing van de competitie werd Drachtster Boys als één van de degradatie kandidaten aangemerkt. De slimme trainer Fred de Boer van de Boys, dacht daar echter anders over. Hij heeft van zijn selectie en hecht geheel gemaakt dat voetbalt zonder overbodige franje. De taakbewuste spelers vormen een moeilijk te nemen horde voor alle ploegen. AZSV behaalde in het laatste competitie duel tegen Go Ahead Kampen weliswaar de eerste overwinning, maar zaterdag in Friesland volgt geen herhaling van een overwinningsfeestje. Drachtster Boys houdt de punten in eigen beheer.

GO AHEAD KAMPEN – FLEVO BOYS
Go Ahead kampen leed een onverwachte en onthutsende 3-0 nederlaag bij AZSV. Flevo Boys won de eerste zes wedstrijden met de vingers in de neus en er werd al geroepen “Wie stopt Flevo Boys. Zo maar ineens was de gang eruit bij Flevo Boys. De kentering kwam in Genemuiden waar met 4-2 de eerste nederlaag werd geleden. Er volgde een 4-0 nederlaag tegen VVOG, 2-2 tegen Berkum en weer een nederlaag 3-1tegen ACV. Flevo Boys staat met 19 punten nu op de vierde plaats in de stand. Dus nog steeds in de kopgroep. En die plaats in de kopgroep blijft gehandhaafd door de overwinning op Go Ahead kampen.

STAPHORST – CSV APELDOORN
Staphorst “thuis “ dan ben je geneigd te roepen “dat wordt een overwinning voor de thuisclub “.
Beide clubs staan in de middenmoot met 14 punten. Voor beide clubs een lichte teleurstelling. Er was op een hogere plaats op de ranglijst gerekend na de tien wedstrijden.
CSV Apeldoorn verloor slechts één wedstrijd op vreemde bodem. Staphorst verloor slechts één wedstrijd op eigen bodem. Het gaat er spannen op Het Noorderslag. Een gelijkspel lijkt een aardige prognose.