Competitie
Datum Zaterdag 07-09-2013
Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 3267
Veld 1
Scheidsrechter G.J. Bakker

Benauwd gelijkspel voor VVOG

VVOG was ondanks het nummerieke overwicht tevreden met het 1-1 gelijkspel tegen een sterk spelend ACV.

Na een aftastend begin waarin door beide teams weinig doelrijpe kansen werden gecreëerd nam de wedstrijd na een minuut of twintig een volstrekt andere wending toen de veelfluitende scheidsrechter Bakker plots rood gaf aan Haaye Feenstra van ACV (natrappen?) na een duel met Lennard van den Brink. VVOG bleek in het vervolg van de wedstrijd veel meer moeite met de “ man meer”  situatie te hebben dan ACV met eentje minder. Het publiek ging er eens goed voor zitten en verwachtte een VVOG dat erop en erover zou gaan, maar kwam bedrogen uit. ACV kwam er steeds via de sterk spelende Robin Mulder en de snelle en fysiek sterke spits Robby Holder gevaarlijk uit. Dat leidde tot een vrije kopkans en een lobje buiten bereik van Reinier Romkes net naast. VVOG stelde daar weinig tegenover. Het was de overal aanwezige Robin Mulder die bij een hoge bal de situatie het beste inschatte en Romkes in de 39ste minuut kansloos liet en de niet eens onverdiende  0-1 liet aantekenen. VVOG trachtte voor rust het tij nog te keren maar verder dan een kans voor Rick Boersma na een combinatie met Schouten kwam men niet.

VVOG kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en trachtte wat meer zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Daarvoor kwam in de 55steminuut ook Samir Merraki in het veld voor de onzichtbare Thomas Vossebelt. VVOG voetbalde naar behoren tot aan de 16 meter, het creëren van echte doelrijpe kansen zat er vanmiddag echter niet in. ACV verdedigde sterk en kwam er soms ook heel gevaarlijk uit met hun snelle voorwaartsen waar de verdediging van VVOG de grootste moeite mee had.

Door de aanvallende wissel Jos Dijkstra voor Jan Jurriën Hop werd getracht de man meer situatie beter te benutten. De druk op de goal van ACV werd groter en in de 75ste minuut wist Lennard van den Brink uit een corner van Samir Merraki de stand in evenwicht te brengen. VVOG drukte wel, maar niet door. Menno van Elsas zorgde met individuele acties regelmatig voor gevaar vanaf de linkervleugel maar zijn voorzetten waren steeds een prooi voor de lange verdedigers van ACV. Het laatste woord was aan het tiental uit Assen. Een vrije trap werd rakelings over geschoten en in de laatste minuut was er nog een levensgrote kans die net over het doel gelobd werd.

Als het algemeen gevoelen onder de toeschouwers is, dat men blij is met 1 punt na een wedstrijd waarin 70 minuten met een “ man meer” gevoetbald is, zegt dat veel over de sterkte van tegenstander ACV. VVOG trof vandaag een uitstekend voetballend elftal, dat zich vermoedelijk dit seizoen bij de titelkandidaten zal voetballen.

Opstelling

Reinier Romkes
Lennard van den Brink – Martijn Duits – Jan Jurriën Hop (71, Jos Dijkstra) – Niels Nijveld
Tim Brockhoff – Rick Boersma– Thomas Vossebelt (55, Samir Merraki)
Menno van Elsas – Erwin Schouten– Lars Kerver

Scoreverloop

39' 0 - 1 Robin Mulder
75' 1 - 1 Lennard van den Brink


Gele kaarten VVOG: Tim Brockhoff, Lennard van den Brink, Samir Merraki

Start competitie

Twee tegenstanders die elkaar al jaren kennen.

Vorig seizoen was de uitslag in Harderwijk op De Strokel 0-0 en in Assen op het sportpark Het Stadsbroek 1-1.

ACV zag een aantal spelers vertrekken en vulde de selectie aan met niet de minste spelers, Abel Allaoui (Groninger Boys), Erwin Buurmeijer (WKE), Richard Mulder (Achilles 1894), Jelle Wagenaar, Robby Holder, Danny Menting (allen SC Veendam) en Patrick Goedhart ( ONS BOSO Sneek).

ACV miste vorig seizoen na een verloren beslissingswedstrijd tegen Spakenburg (1-2 in de verlenging) de promotie naar de topklasse. ACV heeft geroken aan de promotie en gaat dit seizoen opnieuw voor de promotie, naar de topklasse (dus kampioenschap).

Met het nieuwe trainersduo Jan Schulting en Jan Okko Koers en een enigszins gewijzigde  selectie start VVOG het seizoen 2013-2014.

Vertrokken spelers: Dennis van Vuuren en Dada Bugera naar ASV Dronten. Terence ten Brink, Rocco Keizer, Hein Kort, John Martens naar FC Horst. Sam Doeve naar Huizen en Faroek Djemili, was al eerder in het seizoen gestopt.

Het late vertrek van Jeremy de Graaf was een fikse tegenvaller voor VVOG.

Nieuw in de selectie: Jos Dijkstra (ASV Dronten), Richard Haklander (SDC Putten), Jan Jurriën Hop (Hierden), Samir Merraki (Lelystad’67), Erwin Schouten (Nunspeet), Thomas Vossebelt ( Sparta N), Douwe Dijkstra (Frisia 1883 Leeuwarden) en Menno van Elsas (SC Veendam).

VVOG en ACV hopen beiden op een voortvarende competitie start.

Beide ploegen zijn er klaar voor.