Scheidsrechter D.H. (Delphin) de Graaf
Assistent-scheidsrechter mevr R.S. (Romy) Vermeer
Assistent-scheidsrechter M. (Michael) Evers

VVOG Harderwijk ronde verder in beker na overwinning op Zwolsche Boys

VVOG Harderwijk heeft vanavond een 3-1 overwinning geboekt op Zwolsche Boys na een 0-1 achterstand bij de rust.

Jurjan Wouda had voor vanavond basisplaatsen gegeven aan Syro de Bock, Bart Hoeve, Jarno van de Vegt, Thijs Eggink en Job Hoogendoorn. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter de Graaf toog VVOG Harderwijk ten aanval. De aanvallen strandden meestal in schoonheid met name de eindpass kwam vaak niet aan. In de 33e minuut kwam Zwolsche Boys verrassend op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap ging rechtstreeks de goal in.

Er waren gelijk wat irritaties bij VVOG Harderwijk en dit leverde gele kaarten op voor Syro de Bock en Jeffrey Snijders. Vlak voor het rustsignaal kopte Brian van den Hooff wel binnen maar deed dit na een overtreding te hebben gemaakt. De rust brak aan met een 0-1 stand.

In de rust had VVOG Harderwijk gewisseld. Daniel van Warven, Joshua Patrick, Bruce Lucke en Jaylon Moi Thuk Shung waren de vervangers van Syro de Bock, Jarno van de Vegt, Job Hoogendoorn en Khalid Tadmine. Het inbrengen hiervan bracht nieuwe energie teweeg. Het leverde in de 50e minuut al de gelijkmaker op van Jaylon. Naarmate de tweede helft vorderde kon Zwolsche Boys het steeds minder bijbenen. In de loop van de tweede helft zorgden Joshua Patrick en Max Leeflang voor de 2-1 en de 3-1.

In de tussenronde op 16 december zal er een uitwedstrijd plaatsvinden met als tegenstander de winnaar van Juliana ’31 en Turkse Kracht.