Scheidsrechter B.H. (Barry) Huizinga
Assistent-scheidsrechter F. (Floris) Smit
Assistent-scheidsrechter B. (Bart) Hilt

Hattrick van (Joshua) Patrick nekt Be Quick 1887

VVOG heeft een klinkende overwinning behaald op het uit Haren komende Be Quick 1887. Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 4-0. Als VVOG de kansen wat beter had benut was de uitslag zeker hoger uitgevallen misschien hoger uit moeten vallen.

Trainer Wouda had ditmaal een basisplaats toebedeeld aan Eliam Mbinga op de linksback positie. VVOG nam gelijk het initiatief in de wedstrijd. De bedoelingen waren goed maar het spel was met name in de eerste helft veel te slordig om het doelman Bakhuis moeilijk te maken. Daarentegen was Be Quick 1887 de hele wedstrijd machteloos. En als het al eens voor de goal kwam stond daar Manuel Hoogewoning.

Tussendoor kregen Max Leeflang en Windster van Be Quick nog geel van scheidsrechter Huizinga bij een opstootje welke ook wel in den minne had geschikt kunnen worden.

Uiteindelijk kwam VVOG in de 39e minuut toch op voorsprong. Een aanval over vele schijven kwam uiteindelijk bij Mark Leeflang en deze schoot onberispelijk binnen. 1-0. Een paar minuten later werd een verre uittrap van Manuel Hoogewoning doorgekopt door Mats Zwart. Joshua Patrick was veel te snel voor zijn bewakers en liet keeper Barkhuis voor de tweede keer kansloos.

Zo brak de rust aan met een 2-0 voorsprong voor VVOG. Trainer Wouda was echter allerminst te spreken over de eerste helft. Dat werd gelijk al duidelijk in de tweede helft. VVOG zette gelijk hoog druk en dat had tot gevolg dat Be Quick 1887 op eigen helft al werd vastgezet en dat veelal tot balverlies leidde. Bruce Lucke was inmiddels in het veld gekomen voor Ferdi van Looy.

In de 50e minuut kreeg Be Quick nog wel een kans maar het schot ging ruim naast de goal. Na 57 minuten moest Mats Zwart zich laten vervangen met een blessure. Job Hoogedoorn kwam in zijn plaats. Deze ging de rechterspits positie bekleden en Joshua Patrick ging de spits in. In minuut 72 en 74 bracht Joshua Patrick stand naar 4-0. Beide keren op aangeven van de razendsnelle Elikia Mbinga. Een gave hattrick voor Joshua Patrick.

Trainer Wouda bracht in minuut 77 Bram Hakvoort, Syro de Bock en Khalid Tadmine in voor Daniel van Warven, Joshua Patrick en Eliam Mbinga. In de stand kwam geen verandering meer alhoewel via Mark Leeflang (voorlangs) en Elikia Mbinga (net naast en voorlangs ) er nog genoeg kansen waren om de voorsprong uit te breiden.

Volgende week speelt VVOG de uitwedstrijd tegen DETO uit Vriezenveen.

Manuel Hoogewoning
Eliam Mbinga (76/ Syro de Bock), Floris Mulder, Ferdi van Looy (46/Bruce Lucke), Jeffrey Snijders
Mike van de Laar, Max Leeflang, Daniel van Warven (76/Bram Hakvoort)
Joshua Patrick (76/ Khalid Tadmine), Mats Zwart (57/Job Hoogedoorn)

Max Leeflang Max Leeflang 1

Elke wedstrijd ontvangen 3 spelers punten voor de NY Pizza Speler van het jaar bokaal.