Scheidsrechter G. (Gerbert) Stegeman
Assistent-scheidsrechter D. (Devin) Noordhoek
Assistent-scheidsrechter D. (Dyon) Reinshagen

VVOG Harderwijk niet langs Urk

VVOG Harderwijk is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen URK in een overwinning om te zetten. Het werd uiteindelijk 1-2. Een vroeg doelpunt in zowel de eerste als de tweede helft werd VVOG Harderwijk fataal. VVOG Harderwijk startte in dezelfde samenstelling als vorige week in de uitwedstrijd tegen vv Staphorst.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten of VVOG Harderwijk keek al tegen een achterstand. Een vrije schop gegeven op plm. 20 meter van het doel van Paul Eppink werd door Schrijver binnengeschoten.

De overtreding die hieraan vooraf ging leverde Yasin Kurt nog een gele kaart op. VVOG Harderwijk had ontzettend veel moeite met het fanatiek hoog druk zetten van URK waardoor veelal de lange bal gehanteerd moest worden. Het werd een wedstrijd met een hoge intensiteit van beide kanten. URK had de eerste helft veelal het initiatief en in de 28 e minuut had het zomaar op 0-2 kunnen komen.
Een voorzet vanaf de zijkant werd door Snoek net naast gekopt.
De eerste goede kans voor VVOG Harderwijk was pas in de 30 e minuut. Een verre ingooi van Jeffrey Snijders bracht Job Hoogendoorn voor keeper Strijker maar deze redde op de doellijn ook de rebound werd niet benut.
In de slotminuut van de eerste helft schoot URK via Snoek nog een keer op de paal.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. VVOG Harderwijk startte furieus. Een scrimmage voor de goal van doelman Strijker leverde echter niet het gewenste resultaat op. Het leverde een blessure op voor Job Hoogendoorn maar deze kon verder na behandeling. In de 49e minuut wilde VVOG Harderwijk uitverdedigen maar URK strafte een slordigheid af. De snelle Tol onderschepte een bal in de opbouw en op weg naar de goal van Paul Eppink was hij twee verdedigers van VVOG te snel af en rondde koel af. 0-2.
Na een kwartier in de tweede helft greep trainer Dwight Lodeweges in. Jeremy de Graaf ( niet in de wedstrijd) Youness el Ghamarti en captain Yasin Kurt werden naar de kant gehaald. Hiervoor kwamen Mitchel Dijkhof, Mats Zwart en Lammert Roossien. VVOG Harderwijk liet zich nu wat meer zien voor de goal van de URKERS . Een vrije trap in de 65e minuut van Mitchel Dijkhof schampte de paal naast doelman Strijker. VVOG Harderwijk werd wel wat sterker maar dit resulteerde niet in veel kansen en moest tegelijk uitkijken voor de snelle counters van URK.
Het laatste kwartier gebruikte trainer Karsten van URK om ook wissels toe te passen en in de 87e minuut kwam ook Bart Hoeve nog in het veld voor de geblesseerd geraakte Brian van de Hooff.

In de slotfase stuurde Dwight Lodeweges ook Dailey Groenewegen naar de spits en dit leverde zowaar in de 95e minuut nog de aansluittreffer op van dezelfde Dailey Groenewegen. Uit een scrimmage scoorde hij nog de 1-2. Verder kwam het niet want scheidsrechter Stegeman floot gelijk voor het einde van de wedstrijd en kon URK verdiend de drie punten toevoegen aan het totaal. VVOG Harderwijk gaat volgende aan de bak in de derby tegen DVS ’33.