Assistent-scheidsrechter R.D. (Ruben) Reinds
Assistent-scheidsrechter G. (Gijs) van Mun
Vertrek supportersbus: 13:15

VVOG Harderwijk doet zichzelf te kort in de wedstrijd tegen vv Staphorst

VVOG Harderwijk heeft de uitwedstrijd tegen Staphorst afgesloten met een gelijkspel. Het bleef steken op een 0-0 gelijkspel en hier mocht met name Staphorst heel tevreden mee zijn.

VVOG Harderwijk startte met Paul Eppink op doel door het ontbreken van Manuel Hoogewoning. Paul keepte een goede wedstrijd. Ook een debuut voor Elikia Mbinga. De van PEC Zwolle overgekomen speler liet zich met name in tweede helft gelden en is een waardevolle versterking voor dit elftal.

VVOG Harderwijk bepaalde vanaf de aftrap de wedstrijd. Met goed positiespel werd er kans op kans gecreeerd maar of doelman Maats van Staphorst lag in de weg of de spitsen van VVOG Harderwijk waren niet nauwkeurig genoeg. Nadat VVOG Harderwijk in de eerste twintig minuten al twee goede kansen hadden gehad op een voorsprong was het in de 21e minuut dat Job Hogendoorn zijn tegenstander weer eens te vlug af was. Maar een Staphorst verdediger blokkeerde hem met het risico op een strafschop. De uitstekende fluitende scheidsrechter Oosting gaf niet meer als een hoekschop. Staphorst stelde daar maar bitter weinig tegenover. Doelman Maats probeerde met lange ballen de lange Haanstra te bereiken om de ballen door te kopen maar de VVOG defensie had dit goed door en meer dan wat ballen om op te raken kreeg Paul Eppink niet op zijn doel. Nadat Jeremy de Graaf, Job Hoogendoorn nog kansen kreeg op een voorsprong kreeg met name Younes El Ghamarti nog een grote kans om VVOG Harderwijk op voorsprong te zetten. De rust brak echter aan met een 0-0 stand.

Na rust met twee ongewijzigde ploegen was de eerste kans weer voor VVOG Harderwijk maar Younes el Ghamarti vond weer doelman Maats op zijn pad. Kort hierna moest Paul Eppink voor de eerste maal in de wedstrijd echter in actie komen op een inzet van Juriaan van den Brink.
In de 62e minuut sneed VVOG Harderwijk weer door de verdediging van Staphorst heen maar nu kwam een verdediger doelman Maats te hulp door de bal van de lijn te schieten. In de 68e minuut bracht trainer Dwight Lodeweges Mats Zwart voor Younes El Ghamarti. Mats stond nog maar net in het veld of hij kreeg een enorme kans na goed doorzetten van Job Hoogendoorn legde hij de bal voor en Mats Zwart had deze voor het intikken maar schoot van een meter naast de goal. Niet veel later kwam Lammert Roossien in het veld voor Job Hoogedoorn.

Het zware veld ging VVOG Harderwijk nu ook parten spelen. Staphorst kreeg waar ze goed in zijn. Uit vrije trappen en hoekschoppen komt de luchtmacht naar voren en stichtte gevaar voor het doel van VVOG Harderwijk. Het laatste kwartier brak aan met een gele kaart voor Dailey Groenewegen na een overtreding op een van de spelers van Staphorst.

Beide ploegen gingen nu allebei vol voor de drie punten. Het middenveld werd vaak overgeslagen. De Harderwijkers probeerden nog wel voetballend de aanval te zoeken maar dit lukte steeds minder. In de 83e minuut moest Lugtenberg nogmaals een inzet vaan VVOG van de lijn halen. De laatste minuten waren voor Staphorst maar de VVOG defensie hield stand. Trainer Lodeweges wisselde in de slotfase nog Zakaria Fadili en Mitchel Dijkhof voor Jeffrey Snijders en Elikia Mbinga. Het bleef uiteindelijk 0-0.
Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen Urk aanvang 14.30 uur op Sportpark “De Strokel”