Wedstrijdnummer 583
Veld 1
Scheidsrechter F.E. (Erik) ter Brake

VVOG heeft middenmoot weer in zicht!

In een ‘6-puntenduel’ tegen directe concurrent VVSB heeft VVOG een belangrijke overwinning behaald. In een doelpuntrijke wedstrijd zegevierden de groenwitten onder leiding van interim-coach Henk Drost met 4-3.

1e helft

Na een merkwaardig begin waarin de verzorger van VVSB al na 3 minuten een rode prent van scheidsrechter Ter Brake kreeg voorgeschoteld was het VVOG dat via Hoogedoorn en Biya (lobje) de eerste speldenprikken had uitgedeeld. Maar toch waren het de gasten uit Noordwijkerhout die bij hun eerste de beste doelpoging direct op voorsprong kwamen. Youssef Blel maakte in de 14e minuut met een mooi afstandsschot de 0-1. VVOG rechtte echter direct de rug en dwong met goed spel in de 17e minuut een corner af. Dijkhof krulde de bal met zijn linkervoet tot bij de eerste paal en daar klom de boomlange Bruce Lücke hoger dan iedereen om de 1-1 in te koppen. Datzelfde kunststukje herhaalde hetzelfde duo nog een keer in de 26e minuut (maar dan bij de 2e paal) en zo stond VVOG in een mum van tijd op een 2-1 voorsprong! Het spel bleef in de eerste helft heen en weer golven, maar kansen voor De Graaf en de diverse voorwaartsen van VVSB gingen naast of werden door knap verdedigend werk onschadelijk gemaakt.

2e helft

Een ongewijzigd VVOG verscheen al vroeg uit de kleedkamer. De ploeg had duidelijk honger naar meer en liet dat ook zien met een zeer actief begin. In de 48e minuut ging aanvoerder Yasin Kurt halverwege de helft van VVSB aan de wandel en passeerde hij diverse mensen aan de zijlijn. Daarna trok hij naar binnen om van een meter of 30 een enorme vuurpijl af te schieten. Doelman Ruben Valk van VVSB dook nog wel naar de linkerbovenhoek, maar zijn armen waren net te kort om de bal uit de kruising te kunnen houden. BAM, VVOG op 3-1! Daarna een initiatiefrijker VVSB dat een doelpunt afgekeurd zag worden, maar in plaats van 3-2 werd het 4-1. Biya werd in de 66e minuut op de rand van de 16 onderuit geschoffeld en Bottenheft zette zich achter de bal. Zijn harde schuiver werd nog aangeraakt door de muur van VVSB en juist daardoor caramboleerde de bal over VVSB-doelman Valk heen: 4-1 voor de groen-witten en VVOG op rozen!

De wedstrijd bleef open en werd ook snel weer spannend toen Youssef Blel zijn tweede van de avond maakte door de bal vernuftig over de ver uitgekomen doelman Polhoud heen te koppen en zo stond het in de 72e minuut alweer 4-2. Daarna diverse kansen voor VVOG om op 5-2 te komen (Van Ooijen, De Graaf op de paal, verre uittrap van Polhoud), maar het was juist VVSB dat diep in blessuretijd nog de 4-3 aantekende via Van Doorneveld, maar direct daarna floot Ter Brake voor het einde. De punten bleven netjes op de Strokel en de spelers van VVOG bedankten het publiek en kregen ook een verdiend applaus terug.

Met deze overwinning blijft VVOG op de 15e plaats, maar zijn ploegen als Ajax, Odin en Harkemase Boys weer binnen handbereik. Aanstaande zaterdag speelt VVOG uit bij Ter Leede, dat in de heenwedstrijd VVOG nipt met 1-2 verschalkte door een doelpunt in blessuretijd. VVOG heeft nog wat tegoed van de ploeg uit Sassenheim.

Voorbeschouwing VVOG Harderwijk - VVSB

Dinsdagavond 5 april speelt VVOG een thuiswedstrijd tegen VVSB.

VVOG zal dit doen zonder trainer Raymond Schuurman op de bank. Ook afgelopen zaterdag tegen Excelsior’31 ontbrak Raymond Schuurman al en zat Henk Drost als verantwoordelijk coach op de bank. Trainer Schuurman was tot de conclusie gekomen dat de ploeg, om uit de onderste regionen van de derde Divisie te komen, meer nodig had dan dat hij kan geven, en stapte op. Respect voor zijn besluit is op z’n plaats, maar jammer is het wel. We wensen Raymond Schuurman voor de toekomst het allerbeste toe.

De uitwedstrijd tegen Excelsior’31 ging ondanks een 0-1 voorsprong bij rust met 2-1 verloren. VVSB won de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys met 4-1 en komt dus met een goed gevoel naar Harderwijk. Doordat DOVO en Ajax verloren blijft de achterstand op de veilige 14e plek (nu Ajax) 3 punten. De komende wedstrijden zijn ook tegen deze concurrenten: Ajax op 16 april (thuis) en Tweede Paasdag in Veenendaal tegen DOVO.

Maar eerst dus dinsdag tegen VVSB. VVSB (Voetbal Vereniging Sint Bavo) komt uit Noordwijkerhout en heeft 1 punt minder als VVOG met
ook nog een wedstrijd minder gespeeld. De paars-gele brigade van trainer Wilfred van Leeuwen haalt trouwens meer punten in uitwedstrijden (gemiddelde 1.09 punt) dan in thuiswedstrijden (0,56 punt). Laat dat voor VVOG een waarschuwing zijn.

Dinsdagavond goed geconcentreerd en met volle inzet de wedstrijd met drie punten over de streep trekken. Dan doen we goede zaken!
De uitwedstrijd tegen VVSB op 11 september 2021 eindigde in een 1-1 gelijkspel. Job Hoogedoorn maakte in die wedstrijd de 0-1. Bij  VVSB is Raygivano Dompig de gevaarlijkste aanvaller met 5 doelpunten en 2 assists op zijn naam. Gezien het belang van de wedstrijd hopen we op veel steun voor onze jongens morgenavond.