Datum Zaterdag 26-03-2022
Wedstrijdnummer 582
Scheidsrechter M.G. (Maurice) Paarhuis

VVOG houdt punten in eigen huis!

VVOG lijkt eindelijk haar ritme gevonden te hebben. Na de midweekse overwinning uit bij Stedoco (1-4) werd vandaag Staphorst aan de zegekar gebonden (2-1).

De groen-witten starten vandaag met twee wijzigingen in de basiself. Snijders mocht als linksback opdraven ter vervanging van Jake Wollgarten (hamstring blessure) en Bruce Lücke mocht centraal achterin starten, waardoor Milan Holstege op de bank begon.

In het eerste kwartier een goed voetballend VVOG. Met verzorgd voetbal en een regelmatig indribbelende Bruce Lücke nam VVOG het heft in handen en dat leverde kansjes op voor De Graaf (scherpe voorzet voorlangs, schot naast en ook enkele penaltymomenten na struikelpartijen van De Graaf en Hoogedoorn die echter niet gehonoreerd werden door scheidsrechter Paarhuis. Aan de andere kant wat vermeende aangeschoten hands situaties in het strafschopgebied van de groen-witten, maar ook daar zag Paarhuis geen penalty in. Halverwege de eerste helft dan toch de verdiende 1-0 door ‘goudhaantje’ De Graaf. Een lange bal van Lücke werd verkeerd ingeschat door Staphorst-doelman Maats die de bal alleen met de vingertoppen raakte. De Graaf liep goed door richting achterlijn en vanuit een moeilijke hoek wurmde hij de bal het lege doel in (21. 1-0). Vrij snel daarna leek de Graaf ook de 2-0 aan te tekenen, maar een voorzet van Bart Hoeve wist hij van dichtbij niet goed te raken waardoor Maars de bal eenvoudig op kon rapen. Vrij snel daarna de 1-1 door de befaamde ‘luchtmacht’ van Staphorst. Een corner vanaf links zeilde pardoes over Wouter Polhoud heen waardoor Dirk Muijs van dichtbij de 1-1 wist in te koppen. Een koude douche voor VVOG dat tot dan toe de wedstrijd dicteerde.

In het restant van de 1e helft waren er kansen voor beide ploegen, maar Staphorst (Mulder, Kin en van der Molen) en VVOG (Biya en de Graaf) hadden het vizier niet helemaal op scherp staan.

2e helft

Een ongewijzigd VVOG nam in de 2e helft direct het initiatief. Snijders drong vanaf links het strafschopgebied in en ging over de knie van een van de Staphorst verdedigers. Paarhuis legde de bal nu wel op de stip en de in bloedvorm verkerende De Graaf pakte het cadeautje uit (2-1). Staphorst ging daarna op zoek naar de gelijkmaker via veel hoge ballen voor de pot, maar echt gevaarlijk werd dat zelden. VVOG verdedigde geconcentreerd. Maar dan plotsklaps toch consternatie alom door geknoei in de verdediging bij VVOG. Polhoud weet een terugspeelbal nog net voor een inkomende aanvaller van Staphorst met een sliding uit de doelmond weg te schieten, maar de speler van Staphorst wordt met deze actie ook geraakt. Paarhuis geeft rechtstreeks rood aan Polhoud en een pingel voor de gasten. Iedereen bij VVOG over de rooie, want Polhoud speelde duidelijk de bal. Gelukkig had de grensrechter dit ook gezien, waardoor Paarhuis de rode kaart en de gegeven pingel alsnog introk.

Daarna bleef het een hectische wedstrijd met diverse kleine opstootjes. Staphorst drong nog wel aan, maar de verdediging van VVOG gaf geen krimp. VVOG had daarentegen diverse kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar doelman Maats hield zijn ploeg door enkele geweldige reddingen in de wedstrijd. Ondanks de 8 minuten blessuretijd kwam de gelijkmaker er echter niet.

Overall een verdiende overwinning voor de groen-witten dat aan klantenbinding deed voor de pakweg 800 toeschouwers. VVOG mag deze lijn aanstaande dinsdag uit bij het altijd sterke Barendrecht proberen voort te zetten.

Voorbeschouwing VVOG - Staphorst

De overwinning met 1-4 die VVOG afgelopen dinsdag uit tegen Stedoco uit Hoornaar wist te behalen was verdiend en zeer welkom. De doelpunten van Jeremy de Graaf (0-1), Pernelly Biya (1-2), Dean van Ooijen (1-3) en Job Hoogendoorn (1-4) vielen steeds op de juiste momenten. Verdedigend zat het bij VVOG ook aardig in elkaar, al was het vooral in de eerste helft soms best billenknijpen.

Hardwerkend en compact spelend trok VVOG, dat te maken had met een aantal blessures en een schorsing van Snijders, de verdiende overwinning naar zich toe. De overwinning is een mooie opsteker voor de thuiswedstrijd komende zaterdag tegen vv Staphorst. De uitwedstrijd was een spectaculaire wedstrijd die Staphorst, na een 1-3 voorsprong voor VVOG, alsnog met 4-3 wist te vinden.

Een rode kaart in de 2e helft voor Rafik el Hamdi deed het duel kantelen. Een makkelijk gegeven strafstop aan Staphorst betekende de 3-3. In de slotminuut wist Ruban Kin ook nog de winnende goal voor Staphorst te maken.  Staphorst drie punten en VVOG gedesillusioneerd met nulpunten terug naar Harderwijk.

Zaterdag dus opnieuw tegen Staphorst, nu in de thuiswedstrijd. Van de 9 thuiswedstrijden won VVOG er slechts 2, speelde het ook 2 keer gelijk en verloor het 5 keer. In de laatste vijf wedstrijden wist VVOG 5 punten te behalen en Staphorst 7. Hoogtijd dus om deze balans te verbeteren!

Beide ploegen beginnen met een goed gevoel aan de wedstrijd. VVOG dankzij de 1-4 uitoverwinning bij Stedoco en Staphorst won moeizaam en wat gelukkig met 1-0 de thuiswedstrijd van AJAX (am). Het onderlinge verschil is 11 punten waarbij VVOG (18 punten) in vergelijking met Staphorst (29 punten) nog een wedstrijd tegoed heeft. Hopelijk heeft trainer Raymond Schuurman de beschikking over een fitte selectie en valt o.a. de blessure die Jake Wollgarten opliep in de wedstrijd tegen Stedoco mee.

Om half 14.30 uur is de aftrap op ons Sportpark en met enthousiaste aanmoedigingen gaat ons groen-witte keurkorps proberen de drie punten in Harderwijk te houden. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter J. Besselsen, geassisteerd door de heren J.M. de Smalen en N.M Veldhuis.