Aanvang 14:30
Wedstrijdnummer 3569
Vertrek supportersbus: 12:00

Onnodig verlies voor VVOG bij Harkema

VVOG is er niet in geslaagd om ook de derde wedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. De ploeg van trainer Hennie in ’t Hof vergat zichzelf in de eerste helft te belonen en kreeg in de tweede helft de rekening gepresenteerd.

VVOG trad in Harkema aan met Harrie Kersten als aanvoerder. De middenvelder werd beloond voor zijn goede spel van de afgelopen weken. Onder aanvoering van Kersten begon VVOG uitstekend aan de wedstrijd. Rihairo Meulens was met een aantal gevaarlijke schoten dicht bij de openingstreffer. Een gevaarlijk schot van Hop werd van de lijn gehaald en de daarop volgende corner werd net overgekopt door Tim Muller. Harkema stond met de rug tegen de muur, maar de Groen Witten konden niet doordrukken

Na de rust ging VVOG verder waar ze in de eerste helft mee waren opgehouden, aanvallen. Een schitterende vrije trap van Mike Ahrens ging maar net naast. Harkema creëerde in de eerste helft weinig tot helemaal niets, maar kwam tegen de verhouding op 1-0. Een lichte overtreding van Hop zorgde voor een penalty. Die koel werd binnengeschoten door Jesse Renken. Een minuut later was de wedstrijd gespeeld. Jari Slort troefde Desmond Sturing af, en de aanvaller faalde niet, 2-0.

VVOG leek geknakt en Harkema rook bloed. De Friezen gingen met gevaarlijke counters op zoek naar de 3-0. Een kwartier voor tijd werd het Friese doorzettingsvermogen beloond. Jari Slort tikte met zijn tweede van de middag de 3-0 binnen.

De wedstrijd was gespeeld, maar VVOG deed nog wel iets terug. Jeroen Buitenhuis schoot een rebound erin. Het betekende zijn eerste goal in het groenwit van VVOG. Het kleine sprankje hoop in een comeback werd echter door Harkema direct de kop in gedrukt. Robert Stelpstra schoot uit een corner de 4-1 binnen. Een geflatteerde uitslag op basis van de eerste helft. Een uiterst effeciënt Harkema ging er met de winst van door.

Voorbeschouwing Harkemase Boys-VVOG

Zaterdag a.s. volgt de 37e competitie ontmoeting tussen Harkemase Boys en VVOG. De eerste ontmoeting vond plaats seizoen 1971-1972, in de in de eerste klasse B. Harkemase Boys – VVOG 1-2 en VVOG – Harkemase Boys 2-2. Vorig seizoen werd het na een aantrekkelijk duel, 0-0, op De Bosk, een uitslag, waarmee VVOG de meest tevreden ploeg was met de eindstand.

In Harderwijk, de voorlaatste competitiewedstrijd voor VVOG en Harkemase Boys, waren beide ploegen, al zeker van nog een jaar Derde Divisie en dat uitte zich in een vlakke wedstrijd met af en toe een moment van opwinding. Uitslag 1-1.

Harkemase Boys eindigde als 12e in de eindstand 34-14-4-16-46 (55-56).

VVOG eindigde als 13e in de eindstand 34-11-9-14-42 (36-51).

Trainer Henk Herder is vertrokken bij Harkemase Boys. Tiemen Klompe is zijn opvolger. Zeven spelers vertrokken en een negental nieuwe spelers kwamen de selectie versterken, Willem Huizing (2), Iloba Achuna (4), Joris Voest (5), Joep Jansman (6), Thomas Careman (9), Jari Slort (11), Mark Bruintjes (17) en Jochem van Putten (19). Kort voor het verstrijken van de deadline, werd de linksbenige middenvelder Noureddine Boutzamar, afkomstig van Cambuur, waar hij jarenlang in de jeugd speelde, ook nog aan de selectie toegevoegd.

De verrichtingen van Harkemase Boys seizoen 2018-2019

KNVB Beker 1e KW Ronde Harkemase Boys - De Dijk 2-1, 2e KW Ronde Achilles’29 - Harkemase Boys 1-6, Ronde (loting) 25/9) Kon. HFC - Harkemase Boys.

Competitie Derde Divisie:

Harkemase Boys - SJC 3-2

Harkemase Boys had het in zijn openingswedstrijd van de competitie lastiger dan vooraf verwacht. SJC bleek toch niet zo’n gemakkelijke tegenstander.

Scoreverloop: 22. Johnny de Vries 1-0, 33. Tom Duindam 1-1, 35. Jesse Renken (strafschop) 2-1, 60. Henny Bouius 3-1, 69. Melvin Stijn 3-2.

Na de 3-2 dachten de Noordwijkers, dat er meer viel te halen op De Bosk. De rode kaart (tweede keer geel) voor Jordy Groot, haalde een streep door de rekening. De thuisclub, met de man meer situatie, scoorde de eerste driepunter, 3-1.

ODIN’59 – Harkemase Boys 2-1

Harkemase Boys liep in Heemskerk tegen het eerste verlies aan.

Scoreverloop: 58. Nigel Hardenberg 1-0, 74. Jurgen Dikker 2-0, 85. Robert Stelpstra 2-1

Geen goede wedstrijd. De beste kansen in de beginfase voor Harkemase Boys. Toch kwam ODIN’59 na een klein uur spelen, min of meer uit het niets, op voorsprong. Na de 1-0 werd de thuisploeg sterker en een kwartier voor tijd scoorde ODIN’59 de 2-0. Omdat Robert Stelpstra vijf minuten voor het eindsignaal de 2-1 scoorde werd het toch nog even spannend op sportpark Assumburg. Maar dichterbij kwamen de Harekieten niet.

De wedstrijden tussen Harkemase Boys en VVOG zijn meestal heerlijke spannende duels. Dat zal zaterdag niet anders zijn. VVOG wil natuurlijk de ongeslagen status behouden, gaat voor de drie punten. Harkemase Boys dat jl. zaterdag, wat slordig met de gecreëerde kansen omsprong, gaat natuurlijk ook voor de drie punten, om de aansluiting met het bovenste deel van de ranglijst te behouden.

Scheidsrechter de heer F.E. (Eric) ter Brake.

Ass. Scheidsrechters de heren M.A. (Mick Bronts en P. (Patrick) Otten.