Datum Zaterdag 08-04-2017
Wedstrijdnummer 391

VVOG verliest matige derby van DVS’33

De datum 8 april stond voor veel mensen al tijden in de agenda. Op deze dag stond de derby tussen DVS en VVOG gepland. Onder toeziend oog van vele duizenden supporters begonnen DVS en VVOG om stipt half 3 aan de kraker.

Na een sfeervolle opkomst begon VVOG goed aan de wedstrijd. Kansen waren in de beginfase alleen schaars. DVS gaf VVOG de ruimte om op te bouwen, wat verrassend was. DVS liet zich echter niet van de wijs brengen en brak de wedstrijd bijna open. De Ruiter schoot echter schitterend op de kruising.

DVS nam na de kans van de Ruiter de wedstrijd over en kreeg in de 19e minuut weer een levensgrote kans. Nadat de Harderwijkse buitenspelval niet goed werkte kon DVS alleen op Koornberg af, de sluitpost redde weergaloos en hield zijn ploeg op de been. VVOG leek wakker geschud en kreeg direct daarna ook een kans. Na een mooie pass van Bruinier kon Jeremy de Graaf in twee pogingen de keeper van DVS alleen niet verschalken.

In het vervolg van de eerste helft had DVS de volledige controle op het veld. Na een paar gemiste kansen was het net voor de rust wel raak. Nadat de Ruiter de lat raakte kon Pot gemakkelijk de bal in het lege goal koppen. De scheidsrechter floot hierna direct voor de rust.

Na de rust probeerde VVOG met Jeffrey Arends wat nieuw elan in de ploeg te brengen. De ploeg van Ed Engelkes was in de eerste helft een beetje timide en afwachtend en wilde in de 2e helft wat recht zetten.

De 2e helft ging gelijk op maar tot grote kansen leidde het niet. DVS was sterker in de duels maar ging soms ook wel over het randje heen. Het spel was aan beide kanten wel zeer slordig en dat deed het niveau van de wedstrijd niet goed. In de 65ste minuut kreeg de Graaf zijn tweede kans van de wedstrijd maar zijn schot miste kracht en belandde in de handen van de keeper.

VVOG probeerde in het laatste kwartier volledig op de aanval te gaan spelen. Labari werd voor Biya gebracht om nog wat frisheid aan het spel toe te voegen. VVOG probeerde met man en macht een gelijkmaker te forceren maar de verdediging van DVS werkte veel weg. Een paar hachelijke situaties voor het doel van DVS was het enige wat VVOG kon bereiken, tot grote kansen kwamen ze niet.

DVS won dus de derby van de Veluwe die nooit echt ontbrandde tot een echte derby. Daarvoor was het te slordig en lag de amusementswaarde te laag. DVS pakte wel de revanche op de eerdere nederlaag met 2-1 in Harderwijk. Over twee weken kunnen de mannen van Ed Engelkes de rug rechten tegen Harkemase Boys.

Voorbeschouwing DVS'33 Ermelo - VVOG

Zaterdag staat de derby DVS’33 Ermelo – VVOG op de competitie rol van de Derde divisie. Een mooi affiche, waar uiteraard weer met de nodige spanning en de vele voorbeschouwingen door beide supporters groepen, wordt uitgekeken.

De laatste twee confrontaties van voor deze competite tussen VVOG en DVS’33, toen nog in de hoofdklasse, vonden plaats in het seizoen 2014-2015, het seizoen waarin DVS’33 kampioen werd van de hoofdklasse C en naar de Topklasse promoveerde.

De wedstrijd in Ermelo op 13 december 2014 eindigde in een 2-1 overwinning voor onze buren. Die uitslag verbloemde het krachtverschil tussen beide rivalen. DVS’33 was die middag oppermachtig in eigen huis. De ontmoeting op 18 april 2015 eindigde in 1-1.

Voor de pauze een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. De 1-0 voorsprong (35. Tim Brockhoff ) leek VVOG de winst te gaan opleveren. Zover liet na de pauze, een sterkere DVS’33, het niet komen. Jorran van Santen zorgde in de 85e minuut voor de verdiende gelijkmaker.

DVS’33 debuteerde vorig seizoen, 2015-2016, in de Topklasse. DVS’33 eindigde op een keurige negende plaats: (30  10  9  11  39  57-53   +4). Het uitstekende debuut in de top klasse, leverde geen promotie op naar de Tweede Divisie. (eerste zeven teams in de stand promoveerden naar de Tweede Divisie). De Topklasse werd Derde Divisie en omdat VVOG, einde vorig seizoen promoveerde naar de Derde Divisie, stond de derby tussen VVOG en DVS’33 dit seizoen weer op de competitie rol.

De eerste confrontatie, 5 november 2016 vond plaats op De Strokel. Het werd een gevoelige nederlaag voor het als favoriet gestarte DVS’33. VVOG wist de derby met 2-1 te winnen. Score verloop: 13. Maurice de Ruiter 0-1, 20. Jan Jurriën Hop 1-1 en 29. Jeremy de Graaf 2-1.

Bij de start van de competitie was de hoop bij DVS’33, mee te draaien in de top van de derde divisie. De resultaten vielen echter enigszins tegen. De eerste periode, twaalf wedstrijden, werd afgesloten met een negende plaats en 17 punten. VVOG tiende plaats en15 punten.

De tweede periode, elf wedstrijden, eindigde DVS’33 op een zestiende plaats, met slechts acht punten. VVOG zevende plaats en zeventien punten.

Na de wedstrijd Harkemase Boys – DVS’33 (1-1) 28 januari 2017, waren de Ermeloërs afgedaald naar plaats dertien in de stand, slechts 4 punten boven de gevaren (P/D) zone. Trainer Ronald ten Berge werd vanwege de tegenvallende prestaties ontslagen en donderdag 2 februari nam trainer Willem Leusink het stokje over. Willem Leushuis debuteerde zaterdag 4 februari 2017 met een 2-2 bij Rijnsburgse Boys. Even nog was er nog een tegenvaller tegen Capelle, de laatste wedstrijd van de tweede periode, met een 2-1 nederlaag.

De derde periode begon het te lopen bij de buren. De eerste wedstrijd, bij Huizen, werd een klinkende 5-1 overwinning en DVS’33 werd koploper van de derde periode. Vijf wedstrijden bleef DVS’33, met de overwinning bij Huizen, koploper van de derde periode, door overwinningen op Quick Boys (2-0) ASWH (1-0), Rijnvogels (3-1) en een 0-0 tegen J. Almere City FC.

Vorige week moest DVS’33 de koppositie, na zes wedstrijden, overdragen aan IJsselmeervogels. IJsselmeervogels won de confrontatie tegen DVS’33 met 2-1. Toch een geweldig herstel van DVS’33 o.l.v. trainer Willem Leushuis.

DVS’33 blijft kanshebber in de strijd om de derde periodetitel (nacompetitie voor een plaats in de Tweede Divisie). Anderzijds, om zeker te zijn volgend seizoen uit te komen in de Derde Divisie, dient DVS’33 nog een paar punten op de teller te moeten bijschrijven.

VVOG kan tot nu toe terug zien op een uitstekend debuut in de Derde divisie. Ook VVOG is nog niet helemaal zeker van een plaats in de derde divisie volgend seizoen. Evenals DVS’33 moeten er nog een paar punten aan het totaal worden toegevoegd.